تفریحی ، سرگرمی ، سلامت ، روانشناسی ، دانلود آهنگ ، دانستی ها
تاثیرات آب اسفناج بر سلامتی و پوست ، مو را میدانید؟ 2021
دو شنبه 27 بهمن 1399 ساعت 1:11 | بازدید : 256 | نویسنده : مهدیار | ( نظرات )

آب اسفناج از نوشیدنی های سبز پر خاصیت و روشی عالی برای بهره بردن از خواص شاهکار دنیای سبزیجات یعنی اسفناج است که مواد مغذی مختلف از جمله ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان های فراوان را در خود گنجانده است.

آب اسفناج به لطف ترکیبات مفید موجود در آن تاثیرات و فواید زیادی برای سلامتی دارد که از آن جمله می توان به حفظ سلامت چشم، کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن، خاصیت ضد سرطانی، کاهش فشار خون بالا و سلامت پوست و مو اشاره کرد.

اگر کنجکاو هستید درباره این نوشیدنی سالم و خواص و مضرات احتمالی آن بیشتر بدانید در ادامه مطلب با مجله اینترنتی ماهتوتا همراه شوید.

 تاثیرات آب اسفناج بر سلامتی و پوست ، مو چیست؟

آب اسفناجآب اسفناج

1. سرشار از آنتی اکسیدان

اگر به دنبال یک نوشیدنی سالم و سرشار از آنتی اکسیدان هستید از آب اسفناج غافل نشوید.

آنتی اکسیدان های موجود در آب اسفناج با رادیکال های آزاد و مضر در بدن مقابله کرده و از بدن در برابر استرس اکسیداتیو، بیماری های مزمن و آسیب DNA ناشی از استرس اکسیداتیو محافظت می کنند.

از جمله آنتی اکسیدان های مشهور موجود در اسفناج می توان به لوتئین، بتاکاروتن، اسید کوماریک، ویولاگزانتین و فرولیک اسید اشاره کرد.

2. سلامت چشم

آب اسفناج از نوشیدنی های دوست دار چشم است و آنتی اکسیدان های مهم لوتئین و زاکسانتین موجود در آن برای سلامت چشم ضروری هستند.

این دو آنتی اکسیدان از چشم ها در برابر دژنراسیون ماکولا وابسته به سن محافظت کرده و افزایش مصرف آن ها خطر ابتلا به آب مروارید را کاهش می دهد.

بیشتر بخوانید: تاثیرات سیب بر افراد دیبابتی

از سوی دیگر آب اسفناج حاوی ویتامین A نیز می باشد که تاثیر آن در حفظ سلامت چشم بر کسی پوشیده نیست و کمبود آن می تواند به خشکی چشم و شب کوری منجر شود.

یکی از سوالات رایج مردم این است که مثلا 1 فنجان آب اسفناج چقدر ویتامین A دارد؟

اگرچه برای پاسخ به این سوال باید به مقدار آب و سایر افزودنی هایی که احتمالا به این نوشیدنی اضافه شده نیز توجه داشته باشیم اما به طور کلی از آب گیری 4 فنجان (120 گرم) اسفناج خام، 1 فنجان (240 میلی لیتر) آب اسفناج به دست می آید که تقریبا 63 درصد نیاز روزانه بدن به این ویتامین را برطرف می کند.

 آب اسفناجآب اسفناج

3. ضد سرطان

به نظر می رسد مصرف آب اسفناج به کاهش رشد و نمو سلول های سرطانی از جمله سرطان روده بزرگ کمک می کند.

ناگفته نماند مصرف سبزیجات برگ سبز خطر ابتلا به سرطان هایی همچون سرطان ریه، پروستات، سینه و روده بزرگ را کاهش می دهند و اسفناج نیز از این قضیه مستثنی نمی باشد.

4. کاهش فشار خون

آب اسفناج به دلیل دارا بودن نیترات های طبیعی و پتاسیم به کاهش فشار خون بالا کمک می کند.

حتما بخوانید » برگ انبه

نیترات های موجود در آب اسفناج به رقیق شدن عروق خونی کمک کرده و تاثیر خوبی در بهبود جریان خون و کاهش فشار خون دارند.

حتما بخوانید » فلفل سیاه

علاوه بر این 1 فنجان (240 میلی لیتر) آب اسفناج بیش از 14 درصد نیاز روزانه بدن به پتاسیم را برطرف می کند، این ماده معدنی با کنترل میزان سدیم دفع شده از طریق ادرار نقش مهمی در تنظیم فشار خون ایفا می کند.

5. سلامت پوست و مو

آب اسفناجآب اسفناج

همان طور که قبلا گفتیم آب اسفناج سرشار از ویتامین A است، این ویتامین وظیفه تنظیم و کنترل شکل گیری سلول های پوستی را بر عهده دارد و با تولید مخاط از بدن در برابر عفونت ها محافظت می کند.

حتما بخوانید » کنگر فرنگی

علاوه بر این مصرف 1 فنجان آب اسفناج حدود 38 درصد نیاز روزانه بدن به ویتامین C را تامین می کند، این ویتامین از آنتی اکسیدان های بسیار مهم و ضروری برای سلامت بدن و پوست محسوب می شود که از پوست در برابر استرس اکسیداتیو، التهاب و آسیب های پوستی که همگی از عوامل پیری زودرس می باشند محافظت می کند.

ویتامین C نقش مهمی در سنتز کلاژن دارد و به تسریع درمان زخم ها و بهبود خاصیت ارتجاعی پوست کمک می کند. همچنین با افزایش جذب آهن در بدن از ریزش مو ناشی از کمبود آهن جلوگیری می کند.

حتما بخوانید » درمان زونا

بیشتر بخوانید: آشنایی با خواص زردچوبه برای لاغری

مضرات آب اسفناج

آب اسفناجآب اسفناج

آب اسفناج با وجود مزایای فراوانی که برای سلامتی دارد ممکن است مضرات و معایبی نیز به دنبال داشته باشد، از جمله:

  • یکی از معایب آب گیری اسفناج از دست رفتن مقادیر زیاد فیبر موجود در آن است که بسیاری از خواص آن را کاهش داده است. از جمله مزایای فیبر می توان به بهبود قند خون، کاهش وزن، فشار خون، کلسترول و درمان اختلالات گوارشی همچون یبوست، بواسیر، رفلاکس معده و دیورتیکولیت اشاره کرد.
  • اسفناج حاوی مقادیر زیادی ویتامین K می باشد و مصرف آن می تواند با داروهای رقیق کننده خون تداخل داشته باشد، اگر قصد افزودن آب اسفناج به رژیم غذایی خود دارید حتما با پزشک مشورت کنید.
  • در صورت استفاده از آب اسفناج آماده، قبل از خرید حتما به برچسب آن دقت کنید که فاقد قندهای افزودنی باشد.
  • آب اسفناج را نباید به عنوان جایگزین وعده غذایی در نظر بگیرید، این نوشیدنی اگرچه سالم و مغذی است اما فاقد بسیاری از مواد مغذی مورد نیاز یک رژیم غذایی متعادل می باشد و باید در کنار انواع میوه ها و سبزیجات کامل دیگر مصرف شود.
  • منبع: healthline

خانه » سلامت

برچسب‌ها: پوست , مو , اسفناج , سلامتی ,

موضوعات مرتبط: سلامت , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


چرا مبتلایان به دیابت باید سیب بخورند؟ 2021
دو شنبه 27 بهمن 1399 ساعت 1:59 | بازدید : 271 | نویسنده : مهدیار | ( نظرات )

یکی از دغدغه های مهم افراد مبتلا به دیابت رژیم غذایی مناسب و سالم است که علاوه بر تامین تمام نیازهای بدن آن ها به کنترل قند نیز کمک کند.

میوه ها از سالم ترین مواد غذایی دنیا محسوب می شوند اما بسیاری از افراد مبتلا به دیابت نمی دانند کدام میوه ها برای آن مفید هستند و از مصرف چه میوه هایی باید صرف نظر کنند.

در سری مطالب خواص میوه ها  این بار به سراغ تاثیرات سیب بر افراد دیبابتی رفته ایم. این میوه خوشمزه و مغذی تاثیرات بسیاری برای سلامتی بدن دارد و در عین حال حاوی کربوهیدرات نیز می باشد که می تواند روی قند خون تاثیر بگذارد اگرچه اثر آن با اثری که قندهای موجود در هله هوله ها روی بدن دارد متفاوت است.

در ادامه مطلب با مجله اینترنتی ماهتوتا همراه شوید تا با تاثیرات سیب بر افراد دیبابتی و نحوه مصرف آن آشنا شویم.

سیبسیب

سیب؛ میوه مغذی و سیر کننده

سیب از محبوب ترین میوه های دنیا است و چندین آنتی اکسیدان مختلف، ویتامین C و فیبر فراوان در خود گنجانده است.

گفته شده یک عدد سیب متوسط حاوی 95 کالری و 25 گرم کربوهیدرات است و 14 درصد نیاز روزانه بدن به ویتامین C را برطرف می کند.

جالب است بدانید بخش اعظم مواد مغذی موجود در سیب در پوست رنگی آن نهفته است.

علاوه بر مغذی بودن، این میوه حاوی مقادیر زیادی آب و فیبر است که آن را به یک خوراکی فوق العاده پر کننده تبدیل کرده و به همین دلیل بعد از مصرف آن احساس سیری خواهید کرد.

بیشتر بخوانید : تاثیرات آب نارگیل بر سلامتی را میدانید؟

آیا کربوهیدرات سیب برای دیابتی ها مضر است؟

مبتلایان به دیابتمبتلایان به دیابت

اگر به دیابت مبتلا هستید حتما می دانید کنترل مصرف کربوهیدرات ها در رژیم غذایی تان اهمیت زیادی دارد زیرا در میان سه ماده مغذی و مهم کربوهیدرات، چربی و پروتئین، کربوهیدرات بیشترین تاثیر را روی قند خون دارد.

با این حال همه کربوهیدرات ها از یک نوع نمی باشند، مثلا یک عدد سیب متوسط که حاوی 25 گرم کربوهیدرات است که 4.4 گرم از آن به شکل فیبر ذخیره شده است.

فیبر هضم و جذب کربوهیدرات ها در بدن را کاهش داده و از افزایش ناگهانی و سریع قند خون توسط کربوهیدرات ها جلوگیری می کند. این ماده مغذی از بدن در برابر دیابت نوع 2 محافظت کرده و بسیاری از انواع آن کنترل قند خون را بهبود می بخشند.

تاثیرات سیب بر افراد دیبابتی

سیب روی قند خون چه تاثیری می گذارد؟

مصرف سیب به چند دلیل تاثیر چندانی روی قند خون ندارد، از جمله:

  • سیب قند دارد اما عمده قند موجود در آن از نوع فروکتوز می باشد، زمانی که میوه کامل مصرف می کنید فروکتوز موجود در آن تاثیر بسیار کمی روی سطح قند خون خواهد گذاشت.
  • فیبر فراوان موجود در سیب نیز باعث هضم و جذب بهتر قند می شود، به عبارت دیگر قند به آرامی وارد جریان خون شده و قند خون به صورت ناگهانی بالا نمی رود.
  • پلی فنل ها از ترکیبات گیاهی موجود در سیب هستند که هضم کربوهیدرات ها را کند کرده و به نوبه خود روی کاهش قند خون اثر مثبت می گذارند.
  • سیب از نظر عدد شاخص گلیسمی و بار گلیسمی در جایگاه نسبتا پایینی قرار گرفته است، بنابراین مصرف آن تاثیر حداقل روی افزایش قند خون خواهد داشت.

سیب و دیابتسیب و دیابت

تاثیر سیب روی مقاومت به انسولین 

همان طور که می دانید بیماری دیابت دو نوع است:

1. دیابت نوع 1: در این نوع دیابت لوزالمعده به اندازه کافی انسولین تولید نمی کند
2. دیابت نوع 2: در این نوع دیابت لوزالمعده به اندازه کافی انسولین تولید می کند اما سلول های بدن در برابر آن مقاومت نشان می دهند که به آن مقاومت به انسولین گفته می شود.

مصرف منظم سیب به کاهش مقاومت به انسولین در سلول ها، افزایش حساسیت انسولین و در نتیجه کاهش قند خون کمک می کند.

این مزیت از پلی فنل های موجود در سیب نشات گرفته که به خصوص در پوست سیب گنجانده شده اند، این ترکیبات باعث تحریک لوزالمعده و افزایش آزادسازی انسولین شده و به سلول ها در دریافت قند خون کمک می کنند.

خاصیت آنتی اکسیدانی سیب

علاوه بر همه آن چه گفته شد حضور آنتی اکسیدان های مختلف در سیب باعث شده مصرف این میوه خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد.

همان طور که می دانید آنتی اکسیدان ها با مقابله با رادیکال های آزاد خطر ابتلا به بیماری های مزمن همچون دیابت را کاهش می دهند. برخی آنتی اکسیدان های قابل توجه در سیب عبارتند از:

  • کوئرستین: این آنتی اکسیدان هضم کربوهیدرات ها را کند کرده و به جلوگیری از افزایش قند خون کمک می کند
  • اسید کلروژنیک: این آنتی اکسیدان به بدن کمک می کند از قند به طور کاراتری استفاده کند
  • فلوریزین: این آنتی اکسیدان جذب قند را کاهش داده و سطح قند خون را پایین می آورد

لازم به ذکر است سیب های هانی کریسپ و قرمز نسبت به سایر انواع سیب آنتی اکسیدان های مفید بیشتری دارند.

آیا دیابتی ها می توانند سیب بخورند؟

همه افراد حتی بیماران مبتلا به دیابت می توانند در رژیم غذایی خود جایی برای این میوه خوشمزه و مغذی باز کنند.

متخصصان تغذیه به افراد دیابتی توصیه می کنند از رژیم های غذایی حاوی میوه ها و سبزیجات استفاده کنند زیرا این مواد غذایی سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی، فیبر و آنتی اکسیدان ها هستند و خطر ابتلا به بیماری های مزمن از جمله بیماری قلبی و سرطان را کاهش می دهند.

گفته شده هر واحد میوه ای که در طول روز مصرف می کنید  خطر ابتلا به بیماری قلبی را 7 درصد کاهش می دهد.

با توجه به همه آن چه گفته شد بعید است سیب باعث افزایش شدید قند خون شود اما هنوز هم حاوی کربوهیدرات است، بنابراین اگر به هر دلیلی مقدار کربوهیدرات دریافتی روزانه خود را کنترل می کنید حتما 25 گرم کربوهیدرات موجود در یک عدد سیب را هم به آن اضافه کنید.

همچنین توصیه می شود حتما بعد از خوردن سیب قند خون خود را کنترل کنید و ببینید روی شخص شما چه تاثیری می گذارد.

مبتلایان به دیابت

بیشتر بخوانید : ۱۰قرن پیش مردم از این مواد غذایی متنفر بودند!

نحوه مصرف سیب در افراد دیابتی

به افراد مبتلا به دیابت توصیه می شود هنگام خوردن سیب به موارد زیر توجه کنند:

  • سیب کامل مصرف کنید؛ برای این که از تمام مزایای سلامتی سیب بهره مند شوید سیب را به صورت کامل و با پوست مصرف کنید
  • از نوشیدن آب سیب اجتناب کنید؛ آب سیب فواید سیب کامل را ندارد زیرا قند بیشتری داشته و فیبر آن از دست رفته است
  • از مصرف بیش از حد اجتناب کنید؛ سعی کنید هر بار یک عدد سیب متوسط بخورید، مصرف بیشتر باعث افزایش بار گلیسمی می شود
  • در طول روز مصرف کنید؛ مصرف میوه روزانه خود را در طول روز پخش کنید تا کنترل قند خون راحت تر باشد

خانه » سلامت

برچسب‌ها: دیابت ,

موضوعات مرتبط: سلامت , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


ریمانتادین ( فلومادین ) ، عوارض + نحوه مصرف 2021
یک شنبه 26 بهمن 1399 ساعت 23:15 | بازدید : 317 | نویسنده : مهدیار | ( نظرات )

ریمانتادین ( نام تجاری: فلومادین و با نام انگلیسی: Rimantadine) نوعی داروی ضد ویروسی است که برای پیشگیری یا درمان نوع خاصی از ویروس آنفلوآنزا (آنفلوآنزای نوع A) استفاده می شود.

این دارو باعث توقف رشد ویروس آنفلوآنزا می شود.

موارد مصرف ریمانتادین

ریمانتادین به کاهش شدت علائم آنفلوآنزای نوع A کمک کرده و دوره درمان آن را کاهش می دهد.

این دارو برای پیشگیری و درمان آنفلوآنزای نوع A در بزرگسالان بالاتر از 17 سال و پیشگیری از آن در کودکان بین 1 تا 16 سال تجویز می شود.

مصرف این دارو در افرادی که در معرض ابتلا به آنفلوآنزای نوع A قرار گرفته اند به پیشگیری از ابتلا کمک می کند اما جایگزین واکسن آنفلوآنزا نمی باشد.

برای کاهش احتمال ابتلا به آنفلوآنزا لازم است در صورت امکان هر سال یک بار واکسیناسیون انجام شود.

ناگفته نماند مرکز کنترل و پیشگیری بیماری ها در آمریکا توصیه کرده از این دارو برای درمان یا پیشگیری از آنفلوآنزای A استفاده نشود زیرا ویروس آنفلوآنزای A فعلی در ایالات متحده در برابر آن مقاوم است.

به طور کلی برخی گونه های آنفلوآنزا به ریمانتادین مقاوم هستند و نمی توان در همه موارد از این دارو استفاده کرد.

نکته مهم: داروی ریمانتادین ممکن است با اسامی تجاری گوناگونی در بازار عرضه شود که در این مطلب تنها به یکی از آن ها اشاره شده است.

نحوه مصرف ریمانتادین

ریمانتادینریمانتادین

ریمانتادین به صورت خوراکی با یا بدون غذا طبق دستور پزشک مصرف می شود، هنگام مصرف به برچسب دستورالعمل دارو نیز دقت داشته باشید.

این دارو را با یک لیوان آب کامل مصرف کنید.

از افزایش دوز یا مصرف این دارو در دوره طولانی تر از آن چه پزشک تجویز کرده اجتناب کنید.

دوز مصرف این دارو بر اساس وضعیت پزشکی و پاسخ به درمان تعیین می شود. در کودکان نیز مقدار مصرف با توجه به وزن بدن می باشد.

در صورت قرار گرفتن در معرض آنفلوآنزا یا بروز علائم آن هر چه سریع تر زیر نظر پزشک مصرف این دارو را شروع کنید و دوره درمان را به پایان برسانید. قطع زود هنگام ریمانتادین می تواند باعث ادامه یافتن رشد ویروس شده و به تشدید عفونت ناشی از آنفلوآنزا منجر شود.

برای مصرف شربت ریمانتادین از قاشق مخصوص دوز استفاده کنید.

در صورت ادامه دار شدن علائم یا تشدید آن با پزشک مشورت کنید.

بیشتر بخوانید: تغییر رنگ لثه،علت پیشگیری و درمان

عوارض ریمانتادین

در صورت بروز علائم آلرژیک همچون کهیر، مشکل تنفسی، ورم صورت، لب ها، زبان یا گلو با اورژانس تماس بگیرید.

در صورت بروز علائم زیر بعد از مصرف ریمانتادین با پزشک تماس بگیرید:

  • خواب آلودگی شدید یا اگر با وجود احساس هوشیاری ناگهان به خواب بروید
  • احساس سبکی سر مانند حالت غش کردن
  • افسردگی، بی قراری، پرخاش گری، تغییرات رفتاری، توهم، افکار مربوط به صدمه زدن به خود
  • تشنج

برخی عوارض شایع ریمانتادین عبارتند از:

  • حالت تهوع، استفراغ، کاهش اشتها، درد معده
  • خشکی دهان
  • مشکلات خواب (بی خوابی)
  • سرگیجه

توجه داشته باشید:

احتمال بروز عوارض جانبی همچون سردرد، سرگیجه، احساس ضعف یا خستگی، اضطراب، استفراغ و درد معده در افراد مسن بیشتر است.

موارد ذکر شده لیست کامل عوارض جانبی ریمانتادین نمی باشد، توصیه می شود در صورت مشاهده هر گونه علائم مشکوک با پزشک مشورت کنید.

موارد احتیاطی مصرف ریمانتادین

  • قبل از مصرف ریمانتادین در صورت حساسیت به این دارو یا آمانتادین یا هر گونه آلرژی دیگر به پزشک اطلاع دهید.
  • قبل از استفاده سابقه پزشکی خود را در اختیار پزشک قرار دهید به خصوص اگر از مشکلات یا بیماری های زیر رنج برده یا می برید:

– بیماری کبدی
– بیماری کلیوی
– تشنج

ریمانتادین

  • این دارو ممکن است باعث سرگیجه یا خواب آلودگی شود و مصرف الکل و ماری جوانا می تواند آن ها را تشدید کند، تا زمانی که تحت تاثیر دارو هستید از رانندگی، کار با ماشین آلات سنگین و هر کاری که نیاز به هوشیاری کامل دارد اجتناب کنید.
  • از آن جا که این دارو توسط کلیه ها دفع می شود و عملکرد کلیه با افزایش سن کاهش می یابد مصرف آن در افراد مسن ممکن است باعث بروز سردرد، سرگیجه یا ضعف شود.
  • از مصرف الکل اجتناب کرده و در صورت مصرف ماری جوانا با پزشک مشورت کنید.
  • قبل از عمل جراحی لیست داروهای خود را در اختیار پزشک یا دندانپزشک قرار دهید.
  • در دوره درمان از تماس نزدیک با افرادی که سیستم ایمنی ضعیف دارند مانند بیمارانی که استروئید مصرف می کنند، تحت درمان سرطان هستند، از اختلالات مغز استخوان رنج می برند یا به بیماری همچون ایدز مبتلا هستند اجتناب کنید، در صورتی که به نوعی آنفلوآنزای مقاوم به این دارو مبتلا هستید ممکن است به راحتی آن را به افراد با سیستم ایمنی ضعیف انتقال دهید.

ریمانتادین در بارداری

مصرف ریمانتادین در دوران بارداری ممکن است برای جنین مضر باشد، اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید به پزشک اطلاع دهید.

لازم به ذکر است مصرف این دارو در دوران حاملگی تنها در مواقعی که واقعا نیاز است و زیر نظر پزشک امکان پذیر می باشد.

بیشتر بخوانید: آیا خواب بیشتر می تواند شما را لاغر کند؟

ریمانتادین در شیردهی

مشخص نشده ریمانتادین به شیر مادر منتقل می شود یا خیر، با این حال از آن جا که داروهای مشابه آن ها به شیر مادر منتقل شده و اثرات بدی روی نوزاد داشته اند توصیه می شود قبل از شیردهی حتما با پزشک مشورت کنید.

ریمانتادینریمانتادین

تداخل دارویی ریمانتادین

قبل از مصرف ریمانتادین در صورت استفاده از هر یک از داروهای زیر با پزشک مشورت کنید:

  • سایمتیدین
  • آسپرین یا استامینوفن
  • واکسن آنفلوآنزای استنشاقی

توجه داشته باشید:

در صورتی که تحت درمان با ریمانتادین هستید تا 48 ساعت بعد از قطع این دارو از واکسن آنفلوآنزای استنشاقی استفاده نکنید زیرا این دارو باعث کاهش اثر واکسن می شود.

قبل از مصرف ریمانتادین، در صورتی که طی 14 روز گذشته واکسن زنده آنفلوآنزا (واکسن آنفلوآنزای استنشاقی) دریافت کرده اید به پزشک اطلاع دهید.

فلومادین

مصرف همزمان این دارو با سایر داروهای خواب آور ممکن است خواب آلودگی را تشدید کند، قبل از استفاده از داروهای مسکّن خواب آور، قرص های خواب، شل کننده های عضلانی، داروهای ضد اضطراب و ضد تشنج با پزشک مشورت کنید.

توجه: موارد ذکر شده در بالا کامل نمی باشد و داروهای ذکر شده ممکن است با اسامی تجاری دیگری عرضه شده باشد، بنابراین برای جلوگیری از هر گونه تداخل دارویی توصیه می شود قبل از مصرف ریمانتادین حتما پزشک را از لیست تمام داروهای مصرفی شیمیایی و گیاهی، مکمل ها، ویتامین ها و غیره مطلع کنید.

حتما بخوانید » دیکلوفناک

دوز مصرف ریمانتادین

ریمانتادینریمانتادین

دوز مصرف ریمانتادین تنها توسط پزشک و با توجه به شرایط پزشکی بیمار تعیین می شود، از مصرف خودسرانه یا کاهش و افزایش مصرف این دارو اجتناب کنید و حتما قبل از مصرف با پزشک مشورت کنید.

حتما بخوانید » لوزارتان

اگر برای درمان آنفلوآنزای A از این دارو استفاده می کنید طی 48 ساعت بعد از ظاهر شدن اولین علائم – زیر نظر پزشک – اقدام به مصرف کنید.

حتما بخوانید » لوپرامید

تعیین دوز توسط پزشک انجام می شود اما ممکن است برای جلوگیری از آنفلوآنزا در کوکان کمتر از 10 سال یک بار در روز و برای کودکان و بزرگسالان بالای 10 سال نیز دو بار در روز تجویز شود.

حتما بخوانید » سوماتروپین

ممکن است مدتی قبل از درمان کامل عفونت علائم بیماری به طور کامل از بین برود بنابراین اتمام دوره درمان اهمیت زیادی دارد.

حتما بخوانید » عوارض مصرف داروی تاریخ

در صورت فراموش کردن یک نوبت دارو، سعی کنید به محض یادآوری آن را مصرف کنید مگر آن که به نوبت بعدی نزدیک باشد، در این صورت از مصرف خودداری و از دو برابر کردن دوز در نوبت بعدی اجتناب کنید.

عوارض ریمانتادین

در صورت مصرف بیش از حد ریمانتادین با اورژانس تماس بگیرید.

حتما بخوانید » کلماستین

از جمله علائم مصرف بیش از حد ریمانتادین می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تغییرات روحی و روانی، آشفتگی، گیجی، توهم
  • مشکل تنفسی
  • تغییر حجم ادرار
  • تب
  • تشنج
  • ضربان قلب نامنظم

حتما بخوانید » قرص فاموتیدین

اشکال دارویی ریمانتادین

حتما بخوانید » سیپروفلوکساسین

برخی اشکال دارویی ریمانتادین عبارتند از:

قرص ریمانتادین 50 و 100 میلی گرم

همه چیز درباره قرص ریمانتادین

منابع: webmd – drugs – everydayhealth

خانه » سلامت


موضوعات مرتبط: سلامت , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


تاثیرات آب نارگیل بر سلامتی را میدانید؟
یک شنبه 26 بهمن 1399 ساعت 23:9 | بازدید : 303 | نویسنده : مهدیار | ( نظرات )

آب نارگیل از نوشیدنی های طبیعی،مغذی و سالم است که بویژه طی چندین سال گذشته طرفداران بسیاری پیدا کرده و به یک نوشیدنی مرسوم در بین مردم تبدیل شده است.

آب نارگیل علاوه بر طراوت و تازگی که در ما ایجاد می کند،طعم خوشمزه ای نیز دارد،برای سلامت بدن نیز بسیار مفید می باشد زیرا چندین ماده مغذی بسیار مهم از جمله مواد معدنی مختلف را در خود گنجانده که اغلب در رژیم های غذایی معمولی بسیار کم یافت می شوند.

اگر کنجکاو هستید با تاثیرات آب نارگیل بر سلامتی آشنا شوید در ادامه مطلب با مجله اینترنتی ماهتوتا همراه شوید.

آب نارگیل چگونه به دست می آید؟

میوه نارگیل روی نخل های بزرگ نارگیل با نام علمی Cocos nucifera رشد می کند. برخلاف نام لاتین (coconut) نارگیل در واقع به خانواده میوه ها تعلق دارد نه آجیل ها.

حدود 10 تا 12 ماه طول می کشد تا میوه نارگیل به طور کامل بالغ شده و اصطلاحا برسد و آب نارگیل از نارگیل های سبز و نارس 6 یا 7 ماهه به دست می آید.

نارگیل های نارس به مرور و با بالغ شدن از آب داخل خود تغذیه کرده و این آب به تدریج به گوشت سفید رنگ نارگیل تبدیل می شود، اگرچه نارگیل های رسیده همچنان مقداری آب داخل خود دارند.

جالب است بدانید حدود 94 درصد آب نارگیل را آب تشکیل داده و چربی موجود در آن بسیار ناچیز می باشد.

بسیاری از مردم آب نارگیل را با شیر نارگیل اشتباه می گیرند در حالی که شیر نارگیل از اضافه کردن آب به گوشت نارگیل رنده شده به دست می آید که حاوی حدود 50 درصد آب است و از نظر چربی نارگیل در سطح بسیار بالایی قرار دارد.

تاثیرات آب نارگیل بر سلامتی

1. خاصیت آنتی اکسیدانی

آب نارگیل حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی مختلفی است که باعث تغییر رادیکال های آزاد شده و اجازه نمی دهند این مولکول های مضر به بدن آسیب برسانند.

نوشیدن آب نارگیل به کاهش استرس اکسیداتیو در بدن کمک می کند و خطر ابتلا به بیماری های مزمن را کاهش می دهد.

2. دیابت

آب نارگیل به کاهش و کنترل سطح قند خون در افراد دیابتی کمک می کند و تاثیر خوبی روی سطح هموگلوبین A1c که نشانگری برای میزان کنترل قند خون در دراز مدت می باشد می گذارد.

این نوشیدنی به راحتی می تواند به برنامه غذایی افراد مبتلا به دیابت اضافه شود زیرا در هر فنجان (240 میلی لیتر) آب نارگیل حدود 3 گرم فیبر و تنها 6 گرم کربوهیدرات قابل هضم وجود دارد.

این نوشیدنی منبع خوب منیزیم نیز محسوب می شود که به افزایش حساسیت به انسولین و کاهش سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 و پیش دیابتی ها کمک می کند.

3. پیشگیری از سنگ کلیه

سنگ کلیه از مشکلات دردناک و آزار دهنده ای است که می توان با نوشیدن مایعات کافی تا حد زیادی از آن پیشگیری کرد.

اگرچه مصرف آب ساده آشامیدنی برای این منظور عالی است اما به نظر می رسد آب نارگیل نسبت به آب معمولی تاثیر بهتری روی سنگ کلیه داشته باشد زیرا از چسبیدن کریستال ها به کلیه ها و سایر بخش های دستگاه ادراری جلوگیری کرده و تعداد بلورهای ایجاد شده در ادرار را کاهش می دهد.

علاوه بر این آب نارگیل به کاهش تولید رادیکال های آزاد که در پاسخ به سطح بالای اگزالات در ادرار ایجاد می شوند کمک می کند.

4. سلامت قلب

نوشیدن آب نارگیل با تاثیر خوبی که در کاهش کلسترول خون و تری گلیسیرید دارد سطح چربی های کبدی را کاهش داده و از بدن در برابر بیماری های قلبی محافظت می کند.

5. کاهش فشار خون

فشار خون بالا یکی دیگر از اختلالات شایع در میان مردم دنیا است و آب نارگیل به دلیل دارا بودن مقادیر زیاد پتاسیم به کاهش فشار خون بالا کمک زیادی می کند.

همچنین به نظر می رسد آب نارگیل دارای خاصیت ضد ترومبوتیکی است، به عبارت دیگر نوشیدن آن از تشکیل لخته های خون جلوگیری می کند.

6. ورزشکاران

آب نارگیل نوشیدنی عالی برای بهبود آب رسانی و دوباره پر کردن الکترولیت های از دست رفته بدن حین ورزش محسوب می شود.

الکترولیت ها در واقع مواد معدنی همچون پتاسیم، منیزیم، سدیم و کلسیم هستند که وظایف مهمی در بدن دارند و از آن جمله می توان به حفظ تعادل مایعات بدن اشاره کرد.

طبق پژوهش های انجام شده آب نارگیل برای ترمیم آب رسانی بعد از فعالیت های ورزشی بهتر از آب عمل کرده و اثر مشابه نوشیدنی های ورزشی با الکترولیت بالا دارد اگرچه نفخ و ناراحتی معده ناشی از آن در مقایسه با این نوشیدنی ها بیشتر است.

بیشتر بخوانید: آشنایی با خواص میوه کوپواکو که قبلا نمی دانستید

روش مصرف و نگهداری آب نارگیل

آب نارگیل طعم لطیف و آجیلی با شیرینی ملایم دارد و از آن جا که از نظر کالری و کربوهیدرات در سطح نسبتا پایینی قرار گرفته به عنوان یکی از بهترین و سالم ترین نوشیدنی های آب رسان بدن شناخته شده است.

اگر به دنبال آب نارگیل بسیار تازه هستید بهتر است نارگیل سبز خریداری کرده و با وارد کردن یک نی در قسمت نرم این میوه، آب آن را بنوشید. یک نارگیل سبز متوسط حاوی حدود 0.5 تا 1 فنجان (240 میلی لیتر) آب نارگیل می باشد.

نارگیل را در یخچال نگهداری کرده و طی 2 تا 3 هفته بعد از خرید مصرف کنید.

اگر به نارگیل نارس دسترسی ندارید می توانید آب نارگیل آماده داخل بطری های بسته بندی شده خریداری کنید، هنگام خرید به مواد اولیه درج شده روی برچسب بطری توجه داشته باشید که آب نارگیل خالص باشد و مواد افزودنی قندی یا طعم دهنده به آن اضافه نشده باشد.

می توانید از این نوشیدنی گرمسیری داخل اسموتی ها، پودینگ دانه چیا، سس وینگرت یا هر زمان که بخواهید به جای آب ساده یک نوشیدنی با شیرینی طبیعی میل کنید استفاده کنید.

ارزش غذایی آب نارگیل

برخی مواد مغذی موجود در یک فنجان (240 میلی لیتر) آب نارگیل به صورت زیر است:

کالری: 46
آب: 94 درصد
کربوهیدرات: 9 گرم
فیبر: 3 گرم
پروتئین: 2 گرم
ویتامین C: حدود 10 درصد نیاز روزانه
منیزیم: 15 درصد نیاز روزانه
منگنز: 17 درصد نیاز روزانه
پتاسیم: 17 درصد نیاز روزانه
سدیم: 11 درصد نیاز روزانه
کلسیم: 6 درصد نیاز روزانه

گردآوری: مجله اینترنتی ماهتوتا

منبع: healthline

خانه » سلامت » خواص درمانی گیاهان و میوه ها

برچسب‌ها: سلامتی ,

موضوعات مرتبط: سلامت , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


آشنایی با خواص زردچوبه برای لاغری که قبلا نمی دانستید 2021
یک شنبه 26 بهمن 1399 ساعت 23:7 | بازدید : 304 | نویسنده : مهدیار | ( نظرات )

مصرف ادویه جات نقش مهمی در خوش عطر و طعم کردن غذاها و جایگاه ویژه ای در طب سنتی دارند و در این میان زردچوبه گل سر سبد ادویه ها است که تقریبا در هر آشپزخانه ای یافت می شود.زردچوبه که به نام ادویه طلایی نیز شناخته شده به ویژه در غذاهای ایرانی از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است و چندین قرن است از آن در طب سنتی هندی یا آیورودا استفاده می شود.

بیشتر خواص موجود در زردچوبه به کورکومین موجود در آن بر می گردد، ترکیب قوی و پر خاصیتی که به دلیل خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی اش مشهور شده و مکمل های آن در بازار عرضه می شوند.

در این مقاله از مجله اینترنتی ماهتوتا قصد داریم درباره خواص زردچوبه برای لاغری صحبت کنیم و ببینیم آیا این ادویه محبوب و همه فن حریف واقعا به لاغری کمک می کند یا خیر. با ما همراه باشید.

خواص زردچوبه برای لاغری

کورکومین موجود در زردچوبه به سرکوب نشانگرهای التهابی خاصی که در چاقی نقش دارند کمک می کند، این نشانگرها به طور معمول در افرادی که دچار اضافه وزن یا چاقی هستند بالا می رود.

به طور کلی تاثیر زردچوبه در کاهش وزن به خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی کوکورمین موجود در آن بر می گردد، از جمله فواید احتمالی کورکومین می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کاهش و کنترل وزن
  • کاهش رشد بافت چربی ها
  • افزایش حساسیت به هورمون انسولین
  • کاهش شاخص توده بدنی، سایز دور کمر و لگن
  • افزایش سطح آدیپونکیتن (هورمونی که به تنظیم سوخت و ساز بدن کمک می کند)

ناگفته نماند برای جذب بهتر کورکومین می توان از ترکیب پیپرین استفاده کرد، این ترکیب در فلفل سیاه یافت می شود و ممکن است جذب کورکومین را تا حدود 2000 درصد افزایش دهد.

نکته: زردچوبه علاوه بر کاهش احتمالی وزن دارای خواص بسیار زیاد دیگری نیز می باشد و خطر ابتلا به مشکلات مغزی و بیماری های قلبی را کاهش می دهد.

عوارض جانبی زردچوبه

به نظر می رسد زردچوبه و کورکومین به طور کلی برای سلامتی بی خطر می باشند. پژوهش های کوتاه مدت نشان داده مصرف حداکثر 8 گرم کورکومین در روز خطر کمی برای سلامتی دارد اما نیاز است این مسئله در طولانی مدت نیز بررسی شود.

مصرف بیش از حد زردچوبه می تواند عوارض جانبی زیر را به دنبال داشته باشد:

  • واکنش های آلرژیک
  • تهوع
  • استفراغ
  • درد معده
  • یبوست
  • جوش های پوستی
  • اسهال

توصیه می شود افرادی که دچار بیماری ها یا مشکلات زیر هستند از مصرف مکمل های زردچوبه اجتناب کنند:

  • اختلالات خونریزی: زردچوبه ممکن است مانع لخته شدن خون شود که در افراد مبتلا به اختلالات خونریزی مشکل ایجاد می کند
  • دیابت: این مکمل ها ممکن است با داروهای دیابت تداخل داشته باشند و باعث افت شدید قند خون شوند
  • کمبود آهن: زردچوبه ممکن است مانع جذب آهن در بدن شود
  • سنگ کلیه: زردچوبه دارای اگزالات فراوان است، اگزالات ترکیباتی هستند که به کلسیم متصل شده و در تشکیل سنگ کلیه نقش دارند
  • زنان باردار و شیرده: اطلاعات کافی درباره ایمن بودن این مکمل ها در زنان باردار و شیرده وجود ندارد، توصیه می شود این گروه از مصرف زردچوبه اجتناب کنند
  • افرادی که داروهای خاص مصرف می کنند: کورکومین ممکن است با بسیاری از داروها از جمله داروهای ضد انعقاد خون، آنتی بیوتیک ها، داروهای قلبی عروقی، آنتی هیستامین ها و داروهای شیمی درمانی تداخل داشته باشند

توجه: برخی محصولات زردچوبه ممکن است حاوی مواد پر کننده ای باشند که روی برچسب نامی از آن ها برده نشده است، بنابراین حتما از مکمل هایی استفاده کنید که توسط سازمان معتبر یا افراد مورد اطمینان تایید شده باشند.

زردچوبه

نکته مهم: قبل از مصرف هر گونه مکمل از جمله مکمل های زردچوبه یا کورکومین حتما با پزشک مشورت کنید.

بیشتر بخوانید: آشنایی با خواص میوه کوپواکو که قبلا نمی دانستید

نحوه استفاده از زردچوبه

زردچوبه به فرم های مختلف در بازار عرضه می شود و رایج ترین روش استفاده از آن به صورت پودر ادویه در آشپزی می باشد.

از زردچوبه می توان در نوشیدنی های مطبوعی همچون چای زنجبیل و زردچوبه و همچنین معجون شیر طلایی که از ترکیب شیر، زردچوبه، زنجبیل، فلفل سیاه و پودر دارچین روی حرارت تهیه می شود استفاده کرد.

در غذاهای هندی معمولا از زردچوبه به همراه فلفل سیاه و ترکیبات دیگری همچون عسل، زنجبیل، روغن زیتون و روغن نارگیل داخل چای استفاده می کنند.

تحقیقات علمی نشان داده فواید زردچوبه تنها در دوزهای بالاتر مثلا زمانی که از عصاره زردچوبه یا مکمل های کورکومین استفاده می شود دیده شده است. ناگفته نماند ادویه زردچوبه حاوی 2 تا 8 درصد کورکومین است در حالی که تا 95 درصد عصاره زردچوبه را کورکومین تشکیل داده است.

لاغری

برای جذب بهتر کورکومین در بدن بهتر است از مکمل هایی استفاده کنید که حاوی فلفل سیاه نیز می باشند.

دوز مصرف مکمل های زردچوبه

اگرچه دوز مصرف دقیق مکمل های زردچوبه ذکر نشده اما بیشتر تحقیقات نشان داده مصرف 500 تا 2000 میلی گرم عصاره زردچوبه در روز برای بهره بردن از فواید زردچوبه کافی است.

کاهش وزن

مصرف دوزهای بالا بیش از 2 تا 3 ماه در یک زمان توصیه نمی شود زیرا تحقیقاتی روی تاثیر و عوارض جانبی این ماده در طولانی مدت انجام نشده است.

منبع » healthline

خانه » سلامت » طب سنتی و مکمل

برچسب‌ها: لاغری ,

موضوعات مرتبط: سلامت , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


منوی کاربری


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
نویسندگان
لینک دوستان
آخرین مطالب
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



دیگر موارد
چت باکس

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)
تبادل لینک هوشمند

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان جی فان و آدرس jfun.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت

آمار مطالب

:: کل مطالب : 1152
:: کل نظرات : 0

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 1
:: تعداد اعضا : 3

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 152
:: باردید دیروز : 476
:: بازدید هفته : 2097
:: بازدید ماه : 7663
:: بازدید سال : 16440
:: بازدید کلی : 16440