طرز تهیه فلافل خانگی چیست؟مواد لازم پخت فلافل خانگی چیست؟طرز تهیه فلافل خانگی در فر یا قابلمه روی اجاق گاز چیست؟مراحل طرز تهیه فلافل خانگی چیست؟طرز تهیه فلافل جنوبی چیست؟طرز تهیه فلافل با قارچ چیست؟طرز تهیه فلافل با کنجد چیست؟طرز تهیه فلافل خوزستانی چیست؟طرز تهیه فلافل مانند فلافل های بیرون چیست؟طرز تهیه فلافل لبنانی چیست؟چگونه به روش خوزستانیها فلافل بپزیم؟ترفندهای پخت فلافل خانگی چیست؟ترفند پخت فلافل خانگی در قابلمه چیست؟دستور پخت فلافل خانگی چیست؟طرز تهیه فلافل خانگی بسیار خوشمزه چیست؟
در ادامه پاسخی جامع به این سوالات خواهیم داد،همراه مجله اینترنتی ماهتوتا باشید.
طرز تهیه فلافل خانگی
مواد لازم برای تهیه فلافل خانگی اصلی
نخود | ۲ پیمانه |
پیاز | ۱ عدد |
سیر | ۴ حبه |
آرد نخودچی | ۴ قاشق چایخوری |
پودر زیره | ۱ قاشق چایخوری |
پودر تخم گشنیز | ۱ قاشق چایخوری |
جعفری خرد شده و پیازچه و گشنیز تازه | ۱/۲ پیمانه |
تخم مرغ | ۱ عدد کوچک |
آبلیمو و نمک و فلفل | مقدار لازم |
طرز تهیه فلافل خانگی
- نخود را به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت در یک ظرف آب بخیسانید و در صورت امکان چندین بار، آب نخودها را تعویض کنید.
- نخودهای خیس خورده را به همراه سیر و پیاز دو بار چرخ کنید.
- نکته: اندازه دانه های نخودهای چرخ شده باید کمی بزرگتر از دانههای شکر باشد.
- مواد را داخل یک کاسه مناسب بریزید، جعفری را ریز خرد کنید و به همراه تخم مرغ به نخود چرخ شده اضافه کنید.
- نکته: میتوانید کمی بیکینگپودر نیز به مایه فلافل اضافه کنید تا باعث پف کردن آنها شود.
حتما بخوانید » طرز تهیه خورشت قیمه لاهیجانی با گوشت چرخ کرده
- آرد نخودچی را کم کم به مواد اضافه کنید تا مایه فلافل خودش را بگیرد.
- نکته: مایع فلافل سعی کنید آن را شل درست نکنید چون باعث می شود فلافل باز شود.
- حالا طعم دهنده ها را به مواد اضافه کنید. برای این کار تخم گشنیز را به همراه زیره آسیاب کنید تا کاملا پودر شوند و با مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مایه فلافل اضافه کنید.
- اگر میخواهید فلافل شما مثل فلافل به روش جنوبی ها تند باشد، میتوانید مقداری فلفل قرمز تند هم اضافه کنید و مواد را خوب مخلوط کنید تا ادویه ها به تمام نقاط مایه فلافل برسند.
حتما بخوانید » طرز تهیه کیک هویج در قابلمه بدون فر+2 روش مختلف
- یک ظرف گود نچسب و کوچک را روی حرارت قرار دهید و به مقدار مناسب روغن مایع داخل آن بریزید. مقدار روغن باید در حدی باشد که فلافل ها پس از افتادن در آن به صورت شناور در روغن سرخ شوند.
- پس از اینکه روغن خوب داغ شد از مایه فلافل قالب بزنید و داخل روغن بیندازید.
- اگر قالب مخصوص فلافل ندارید با دست این کار را انجام دهید. مقداری از مایه فلافل را بردارید و مانند یک کوفته کوچک به آن شکل دهید. در پایان آنرا مانند کوکو سیب زمینی کمی تخت کنید (میتوانید وسط آن را سوراخ کنید) و داخل روغن بیندازید.
- نکته: بیش از حد، فلافل داخل ظرف نیندازید، زیرا این کار باعث میشود فلافلها به هم بچسبند.
- نکته: وقتی فلافل ها را داخل روغن ریختید، حرارت زیر ظرف باید خیلی ملایم باشد تا فلافلها به طور کامل مغز پخت شوند.
- تمام فلافلها را سرخ کنید و داخل یک توری فلزی بریزید تا روغن اضافیشان خارج شود.
- پس از اینکه فلافل ها به طور کامل آماده شدند آنها را به همراه گوجه فرنگی خرد شده، خیارشور، سیب زمینی سرخ کرده، سس کچاپ یا سس انبه و نان ساندویچی یا نان پیتا سرو کنید.
حتما بخوانید » طرز تهیه دونات پیراشکی بدون فر در منزل
تهیه فلافل خانگی
فلافل با قارچ
علاقه زیاد ایرانیها به قارچ باعث شده تا آن را در اکثر غذاها از جمله فلافل وارد کنند. علاوه بر طعم خوبی که قارچ ایجاد میکند، چون سرشار از پروتئین، ویتامین، مواد معدنی، آمینواسید، آنتیبیوتیک و آنتیاکسیدان است، فواید زیادی هم دارد. شما هم یک بار فلافل با قارچ را امتحان کنید. درست است که حجم کمی از مواد تشکیل دهنده فلافل را تشکیل میدهد ولی تاثیر زیادی در مزه آن دارد.
نخود ۲ لیوان
قارچ ۲۰۰ گرم
جعفری خردشده نصف لیوان
پودر زیره سبز یا سیاه ۱ قاشق غذاخوری
پودر گشنیز ۱ قاشق غذاخوری
تخممرغ ۲ عدد
پیاز ۱ عدد بزرگ
سیر ۲ حبه درشت
نمک، فلفل قرمز و زردچوبه به میزان لازم
فلافل
طبع نخود گرم است، بنابراین فلافل که ماده اصلی آن نخود است غذایی با طبع گرم و بسیار مقوی است.
حتما بخوانید » طرز تهیه سوپ کدو حلوایی؛یک سوپ بسیار خوشمزه و مقوی
طرز تهیه فلافل با قارچ
نخودها را از دو روز قبل خیس کنید تا نفخ آنها از بین برود. در طی این مدت چندبار آب آنها را عوض کنید.
قارچها را میتوانید هم به صورت خام و هم تفت داده شده در فلافلها استفاده کنید.
نخودها را در خردکن یا چرخ گوشت ریخته تا خرد شوند. سپس قارچها را با هر روشی که آماده کردهاید به آن اضافه کنید و کاملا با هم مخلوط کنید.
پیاز و سیر را اضافه کنید و مجددا باهم مخلوط کنید. سپس جعفری خردشده، پودر زیره و پودر گشنیز را اضافه کنید و هم بزنید.
تخممرغ را به مایع آماده شده اضافه کنید.
در اخرین مرحله، نمک، فلفل قرمز و زردچوبه را اضافه کنید و مجددا هم بزنید.
میتوانید برای پف کردن بیشتر فلافل با قارچ، نصف قاشق چایخوری بکینگ پودر اضافه کنید.
طرز تهیه فلافل خانگی
نکته طرز تهیه فلافل:
دقت کنید همه موارد را هم زمان با هم مخلوط نکنید و طبق دستور گفته شده در هر مرحله یک یا دو مورد جدید را اضافه کنید و باهم مخلوط کنید. در غیر این صورت مواد خوب با هم ترکیب نمیشوند.
همانطور که در روش قبل توضیح دادیم، اجازه دهید که ماهیتابه کمی داغ شود و سپس درون آن روغن اضافه کنید و مایع آماده شده فلافل را با دست به شکل گردو دربیاورید و یا از قالب مخصوص شکل دهی فلافل استفاده کنید. بعد از سرخ شدن یک طرف فلافلها آنها را وارونه کنید تا طرف دوم هم سرخ شود.
بهتر است پس از خارج کردن فلافلها از ماهیتابه، آنها را روی دستمالهای مخصوص گرفتن روغن بگذارید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.
طرز تهیه فلافل با قارچ خوشمزه
حتما بخوانید » طرز تهیه خورشت فسنجان با قارچ خوشرنگ و مقوی
طرز تهیه فلافل با کنجد
کنجد به عنوان یکی از اجزا اصلی فلافل لبنانی بکار میرود. برای تهیه فلافل با کنجد در مرحله اول مانند فلافل ساده نخودها را خیس کنید و مواد گفته شده در قسمت قبل را به آن اضافه کنید تا خمیر اولیه فلافل آماده شود در آخرین مرحله و قبل از سرح کردن آن، کنجد را به مواد اضافه میکنیم. البته برای آنکه بتوانیم فلافل کنجدی به خوشمزگی فلافل های لبنانی درست کنیم، باید نکات مهمی را در این زمینه رعایت کنیم.
طرز تهیه فلافل جنوبی با کنجد
غیر از روش بالا که توضیح دادیم،روش دیگری نیز برای پخت فلافل با سیب زمینی وجود دارد، به طوری که بر خلاف روش قبل که سیب زمینی را درسته همراه سایر موارد توسط چرخگوشت چرخ میکردیم، این بار از سیب زمینی رنده شده استفاده میکنیم. اگر شما وقت و حوصله برای رنده کردن سیب زمینی ها ندارید ولی میخواهید فلافلی به همان خوشمزگی درست کنید، طرز تهیه فلافل با سیب زمینی را از دست ندهید.
طرز تهیه فلافل اصل خوزستانی با ادویه های مخصوص
حتما بخوانید » نودل شیراتاکی چیست و چه خواصی دارد؟+طرز تهیه
فلافل خوزستانی
خوزستان و دقیقتر بخواهیم بگوییم اهواز، مهد فلافل ایران است. فلافل فروشیهای خیابان لشکر آباد اهواز که به متفاوت بودن فلافلهایشان معروف هستند، فوت و فنهای مخصوص خود را دارند.
به روش خوزستانیها فلافل بپزید.
جالب است بدانید با اینکه این غذا برگرفته از خطه جنوبی ایران است ولی ریشه اصلی آن لبنانی است.البته طرز تهیه آن در لبنان و ایران تفاوتهایی هم دارند. به طور مثال در لبنان از عدس، سیب زمینی و بادمجان هم در پخت فلافل استفاده میشود. محبوبیت آن به دلیل طعم دلپذیر و آماده شدن سریع آن، فلافل را به یکی از پرطرفدارترین غذاهای خیابانی حتی در امریکا تبدیل کرده است. حالا چرا مردم فلافل بیرون رو بیشتر دوست دارند؟ دلیل اصلی آن این است که فلافل بیرون ترد، چرب و خوشمزهتر است. حال ما میخواهیم طرز تهیه فلافل مثل بیرون و فلافلیها را به شما آموزش دهیم.
فلافل خانگی
Mahtuta.com
حتما بخوانید » طرز تهیه مرصع پلو خوشمزه با مرغ یا گوشت+1فیلم آموزشی
طرز تهیه فلافل اهوازی
مرحله اول طرز تهیه فلافل اهوازی »
برای تهیه فلافل اهوازی نخود ها را بهتر است به مدت 12 ساعت و یا از شب قبل در ظرفی پر از آب بگذارید تا خیس بخورند. هر چند ساعت یک بار آب نخود را تعویض کنید. این کار به رفع نفخ نخود کمک می کند.
Mahtuta.com
مرحله دوم تهیه فلافل اهوازی »
پیاز و سیر را پوست گرفته و رنده کنید. بهتر است آب آن ها را جدا کنید تا فلافل شل نشود.
مرحله سوم تهیه فلافل اهوازی »
آب ظرف نخود را خالی کنید و نخود ها را چرخ کنید. نخود چرخ شده بهتر است کمی زبر باشد.
مرحله طرز تهیه فلافل اهوازی »
در این مرحله از تهیه فلافل اهوازی سیب زمینی را در قابلمه ای بگذارید و با کمی نمک آب پز کنید. بعد از نیم ساعت که سیب زمینی پخته شد؛ پوست آن را جدا کرده و رنده ریز کنید.
مرحله پنجم طرز تهیه فلافل اهوازی »
نخود چرخ شده را با سیر، پیاز و سیب زمینی در کاسه ای بزرگ بریزید و با هم خوب مخلوط کرده و ورز دهید.
مرحله طرز تهیه فلافل اهوازی »
رب گوجه فرنگی، نمک، زردچوبه و فلفل را به مواد فلافل اضافه کنید و خوب بهم بزنید.
مرحله هفتم طرز تهیه فلافل اهوازی »
کمی از مواد فلافل اهوازی بردارید و به کمک دست، کاتر برش و یا فلافل زن به آن شکل دهید. این کار را برای تمام مواد تکرار کنید.
مرحله هشتم طرز تهیه فلافل اهوازی »
در ماهیتابه ای مقداری روغن بریزید و صبر کنید تا داغ شود. سپس هر سمت از فلافل را روی حرارت ملایم و به مدت سه الی چهار دقیقه سرخ کنید تا طلایی رنگ شود.
مرحله نهم طرز تهیه فلافل اهوازی »
فلافل ها را پس از سرخ کردن روی حوله کاغذی قرار دهید تا روغنشان کشیده شود. سپس با کاهو، گوجه فرنگی، خیارشور و سس فلافل خوزستانی یعنی سس انبه نوش جان کنید.
نکات کلیدی تهیه فلافل اهوازی
-اضافه کردن رب گوجه فرنگی به فلافل اهوازی باعث خوش رنگ تر شدن آن خواهد شد. میتوانید رب گوجه فرنگی را حذف کرده و یا از یک عدد گوجه فرنگی تازه به صورت رنده شده استفاده کنید.
-برای خوش طعم تر شدن فلافل خانگی میتوانید مقداری نعنا خشک و زیره سیاه هم به مواد اضافه کنید.
-وقتی نخود را چرخ می کنید دقت کنید که اندازه ی نخود ها باید کمی بزرگ تر از دانه های شکر باشد.
-یک راه دیگر برای رفع نفخ نخود در تهیه فلافل خانگی این است که نخود ها را چندین بار بجوشانید و آب نخود پخته را دور بریزید.
در این آشپزی سعی کردیم تا پرطرفدارترین انواع فلافل را به شما آموزش دهیم.یکی از خوبیهای فلافل این است که میتوان آن را متناسب با سلیقه های مختلف درست کرد و از آن لذت برد.امیدواریم شما هم بتوانید در کنار دوستان و اعضای خانواده خود از این غذا لذت ببرید.محبوبیت این غذا در حدی است که در سایتهای خارجی هم مقالات و آموزشهای زیادی از فلافل وجود دارد به طوری که این مقاله از مجله اینترنتی ماهتوتا برگرفته از سایت معتبر thespruceeats است.
گردآوری » Mahtuta.com
در ادامه بخوانید » طرز تهیه کیک شکلاتی خوشمزهترین دستور پخت +1ویدیو آموزشی