تفریحی ، سرگرمی ، سلامت ، روانشناسی ، دانلود آهنگ ، دانستی ها
کمدی‌ معناگرا ؛ 4 سریال کمدی که از معنای زندگی و مرگ حرف می‌زنند
شنبه 24 مهر 1400 ساعت 21:46 | بازدید : 272 | نویسنده : مهدیار | ( نظرات )

کمدی‌ معناگرا ، در لیست سریال های برتر کمدی‌ معناگرا کدام سریال ها قرار دارند؟ بهترین سریال های برتر کمدی‌ معناگرا ؛ 4 سریال کمدی که از معنای زندگی و مرگ حرف می‌زنند کدام سریال ها میشوند؟ برترین سریال های کمدی‌ معناگرا ؛ 4 سریال کمدی که از معنای زندگی و مرگ حرف می‌زنند کدام سریال ها هستند؟ بهترین سریال برتر کمدی‌ معناگرا کدام سریال میباشد؟ بهترین سریال های برتر کمدی‌ معناگرا ؛ 4 سریال کمدی که از معنای زندگی و مرگ حرف می‌زنند کدام سریال ها هستند؟

در ادامه پاسخی جامع به این سوالات خواهیم داد.همراه مجله اینترنتی ماهتوتا باشید.

جوایز امی ۲۰۲۱  برگزار شد و کمدی «تد لاسو» توانست با قدرت جوایز را درو کند. کمدی که برمبنای موقعیت ساخته شده و درباره‌ی یک مربی فوتبال آمریکایی است که به دلایلی او را به انگلستان می‌‌آورند تا مربی‌گری یک تیم باشگاهی فوتبال انگلستان را برعهده بگیرد. رقبای قدری هم داشت از «روش کامینسکی» بگیرید تا «نویسندگان مزدور» (Hacks) که البته به لحاظ رویکرد کمدی با «تد لاسو» تفاوت زیادی داشتند.

از اواسط دهه‌ی ۹۰ سریال‌های کمدی و سیت‌کام‌ها جدی‌تر از قبل گرفته شدند. به خصوص بعد از سریال «ساینفیلد» و با اقبالی که مردم در سرتاسر جهان به سریال «دوستان» (فرندز) نشان دادند، موج ساخت سیت‌کام‌ها بالا گرفت و به لحاظ کارگردانی و فیلمنامه در جزییات و کلیات پیشرفت قابل توجهی داشتند.

اصطلاح فیلم‌های معناگرا ترکیب نه چندان خوشایندی است که زمانی در سینمای ایران باب شده بود و برای فیلم‌هایی به کار می‌رفت که به معنویت می‌پرداختند و عموما آثار ضعیف و شعاری بودند که به ضرب و زور لقب معناگرا می‌خواستند خودشان را به عنوان فیلم به تماشاگران و منتقدان قالب کنند. اما برای بعضی از سریال‌های کمدی درخشان این سال‌ها لقبی بهتر از معناگرا پیدا نمی‌کنم.

حتما بخوانید » سریال فانتزی

درست است که سریال «تد لاسو» و هر کمدی خوب دیگری در نهایت معنا و مفهومی پشت خودش دارد اما بعضی از این کمدی‌ها در سال‌های اخیر انگار بیشتر از اینکه باعث شوند بخندیم ما را به فکر فرو می‌برند و حتی معانی غمناک زندگی را به رخ‌مان می‌کشند. انیمیشن «درون بیرون» (inside out) را به خاطر بیاورید. بلوغ تنها زمانی رخ می‌دهد که شادی و غم با یکدیگر به تعادل برسند. معنای هر واقعه‌ای از تشریح هر دوی این احساسات نتیجه گرفته می‌شود.

این فهرست شخصی من از 4 سریال کمدی است که موقع دیدنشان حتی اشک هم ریخته‌ام و با این حال به نظرم کمدی‌های درجه یکی هستند. کمدی‌هایی که می‌توانم معناگرا خطابشان کنم چون به شیوه‌ای عمیق زندگی و روابط انسانی را تشریح می‌کنند.

زندگی پس از مرگ (After Life)

زندگی پس از مرگ

  • خالق: ریکی جرویس
  • بازیگران: ریکی جرویس، دایان مورگان، تام بسدن
  • محصول: ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰
  • شبکه: نتفلیکس

ریکی جرویس جزو استندآپ کمدین‌های مورد علاقه‌ام است. اجراهایش در گلدن‌گلوب را بسیار دوست دارم. آن شوخی مشهور دو سال پیش که به بازیگران و کارگردانان گفت وقتی برای آمازون و اپل و بقیه‌ی شرکت‌هایی کار می‌کنید که از کشورهای ضعیف‌تر سوءاستفاده و بهره‌کشی می‌کنند، حق حرف اعتراضی زدن ندارید و خشم خیلی‌ها را به جان خرید از ته دل خندیدم. استندآپ‌هایش هم به همین تند و تیزی اجراهایش در گلدن‌گلوب است. رحم ندارد و با همه چیز شوخی می‌کند.

کمدی‌ معناگرا

سریال «زندگی پس از مرگ» کمدی سیاه انگلیسی داستان مردی به نام تونی است که خود جرویس نقشش را بازی می‌کند. مردی که در یک روزنامه‌ی محلی کار می‌کند و همسرش را بر اثر بیماری از دست داده است. رفتن همسرش او را که همیشه آتئیست تلخ‌اندیشی بوده از همیشه تلخ‌تر کرده. حتی می‌خواسته خودش را بکشد اما به خاطر سگشان که گرسنه بوده از فکر خودکشی می‌گذرد اما انگار قسم خورده که بقیه‌ی روزهای زندگی، نه خودش خوش بگذراند و نه اجازه بدهد آب خوش از گلوی اطرافیانش پایین برود.

حتما بخوانید » سریال علمی تخیلی

سریال به همان تند و تیزی شوخی‌های همیشگی جرویس است اما این‌بار فلاش‌بک‌ها به رابطه‌ی تونی و همسرش آن‌قدر احساساتی است که حتی تندی شوخی‌های جرویس هم نمی‌تواند از تلخی‌شان کم کند. راستش سریال جوری جلو می‌رود که همان ایده‌ی «زندگی چندان ارزشی ندارد ولی باز هم باارزش‌ترین چیزی است که انسان در اختیار دارد» پیروز می‌شود. منتها در بیشتر مواقع آن‌قدر زندگی نه فقط تونی که آدم‌هایی که از آن‌ها گزارش تهیه می‌کند به عمد سطحی و مضحک است که در بدبینی تونی با او شریک می‌شوید.

حتما بخوانید » سریال درام

رابطه‌ی رفیقانه‌ی تونی با زن بدکاره یکی از نکات به شدت انسانی سریال است. شاید شوخی‌های «پس از مرگ» به خنده‌داری بقیه‌ کارهای جرویس نباشد اما قطعا به لحاظ نگاه انسانی و درک موقعیت فقدان و تاثیرش روی بازماندگان یکی از کمدی‌های خوب سال‌های اخیر است.

روش کامینسکی (The Kominsky Method)

روش کامینسکی

  • خالق: چاک لوری
  • بازیگران: مایکل داگلاس، آلن آرکین
  • محصول: ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ و ۲۰۲۱
  • شبکه: نتفلیکس

از دهه‌ی ۶۰ و ۷۰ الگوی دو رفیق مرد در سینما و تلویزیون جواب داده است. یکی از بهترین مواردش فیلم «بوچ کسیدی و ساندنس کید» جورج روی هیل است. یک نکته‌ی جالب اینکه در اکثر دوئت های مردانه حسی از شوخ‌طبعی هم وجود دارد. سریال «روش کامینسکی» بیشتر از آنکه درباره‌ی بازیگر سابقی باشد که حالا بازیگری تدریس می‌کند یا فراز و فرودهای افزایش سن، درباره‌ی رابطه‌ی دو رفیق به نام‌های سندی و نورمن است.

به همین دلیل فصل سوم سریال که فقط روی کاراکتر سندی استوار است نتوانست موفقیت دو فصل قبلی را تکرار کند. فصل اول نقطه‌ی اوج سریال و بهترین فصلش است. شوخی‌ها در اوج و موقعیت‌های احساسی هم درجه یک هستند. سندی هنرپیشه‌ی سابق که حالا کلاس بازیگری دارد زنان زیادی در زندگی‌اش داشته و زندگی خانوادگی موفقی ندارد.

حتما بخوانید » بهترین سریال های نمایش خانگی

او در کلاس بازیگری‌اش با زنی آشنا می‌شود که این‌بار به لحاظ سنی به او نزدیکتر است. از آن طرف نورمن مدیر برنامه‌های او و دوست صمیمی‌اش است که همسرش را به تازگی از دست داده. سندی می‌خواهد کنار نورمن باشد اما به لحاظ احساسی چندان هم تسلی دادن بلد نیست و از آن طرف نورمن هم آدم سرسختی است.

اینجا مرگ به اندازه‌ی سریال «پس از مرگ» تلخ تصویر نمی‌شود و نورمن هرچند مثل تونی بعد از مرگ همسرش تبدیل به آدم گوشت تلخی شده که معاشرت با او کار آسانی نیست اما مثل تونی هم قصد ندارد خودش را شکنجه کند. در حقیقت نورمن دنبال تسلایی برای ادامه‌ی زندگی است. با این حال او ذاتا نسبت به زندگی بدبین است اما به شدت هنرمندانه و با شوخ‌طبعی سیاهش دیدگاهش را نشان می‌دهد.

حتما بخوانید » سریال کوتاه

به علاوه رابطه‌ی دو نفره‌ی او با سندی و بخشی از سریال که مربوط به زندگی سندی و حضور او در کلاس‌هایش و رابطه‌ی او با شاگردانش است بخش تلخ سریال را تلطیف می‌کند. این تلخی فقط مربوط به مرگ نیست. گذر عمر و پیری و در نتیجه‌ی آن بیماری و ناتوانی در مواردی چیزی است که کاراکترهای اصلی ما را حتی بیشتر از مرگ تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. سریال «روش کامینسکی» به شدت احساساتی و شیرین است بدون اینکه به دام سانتی‌مانتالیسم بغلتد.

حتما بخوانید » بهترین سریال‌ های سال 2020

پیرها بی‌حوصله می‌شوند و قهرمانان سریال «روش کامینسکی» هم مستنثا نیستند. آن‌ها تند و بد‌اخلاق‌اند و دل خوشی از هم بالا رفتن سن‌شان ندارند. در «روش کامینسکی» زندگی واقعی جریان دارد و به همین دلیل خیلی اوقات سخت یا حتی اشک‌انگیز می‌شود. چیزی که باعث می‌شود سریال شیرین شود این است که کاراکتر‌های آن سخت‌جان هستند و در وجودشان از شوخ‌طبعی بهره‌مند هستند که در اوقات سخت به کمکشان می‌آید و البته رفیقی که همیشه کنارشان است.

نویسندگان مزدور (Hacks)

کمدی‌ معناگرا

  • خالقان: لوسیا آنیلو، پل دبلیو.داونز، جن استاتسکی
  • بازیگران: جین اسمارت، هانا اینبایندر
  • محصول: ۲۰۲۱
  • شبکه: HBO Max

هر سه کمدی که در این مطلب به آن‌ها اشاره کردیم بر محوریت کاراکترها بنا شده‌اند و شخصیت‌های عمیق و چند وجهی و جذاب و دوست‌داشتنی خلق کرده‌اند. «نویسندگان مزدور» یک الگوی قدیمی دارد. زن مسنی که به ناچار مجبور به همراهی زن جوانتری می‌شود و هیچ‌کدام از این کنار هم بودن رضایت ندارند اما در نهایت چیزهای زیادی به یکدیگر می‌دهند که مسیری برای بهتر شدن فردی‌شان و شکل گرفتن دوستی میانشان است.

حتما بخوانید » فیلم علمی تخیلی

اینجا جین اسمارت نقش اصلی را دارد. دبورا یک استندآپ کمدین مشهور است که هر شب در بهترین سالن وگاس برنامه دارد اما به او خبر می‌دهند که می‌خواهند دو شب از اجراهایش را کم کنند مگر اینکه تن به آوردن نویسنده‌ای جدید بدهد که شوخی‌های جدیدی برایش بنویسد. از آن طرف اوا نویسنده‌ی فیلمنامه‌های کمدی در لس‌آنجلس است و نمی‌تواند فکر حضور مداوم در شهری کوچک مثل لاس‌وگاس را داشته باشد.

به علاوه او برای کار استندآپ کمدی چندان ارزش و اعتباری قائل نیست ولی زندگی شغلی‌اش مضمحل شده و باید شغل نویسندگی برای دبورا را قبول کند.

اینجا خبری از مرگ نیست. چیزی که «هکس» را تبدیل به یک کمدی احساس‌برانگیز می‌کند شکنندگی‌هایی است که در روان دو کاراکتر زن اصلی قصه وجود دارد. دبورا برخلاف چیزی که نشان می‌دهد به شدت احساساتی است. عاشق دخترش است و کارش و نمی‌تواند با این دوران جدید کمدی کنار بیاید.

حتما بخوانید » بهترین سریال های کره ای

اوا هم در آرزوی کسی است که دوستش داشته باشد و از او حمایت کند. جلوی دوستانش کم آورده و حس می‌کند در زندگی شکست خورده. هیچ چیزی بیشتر از نمایش نقصان‌های بشری در قالب طنز نمی‌تواند تاثیرگذار باشد.

کمدی‌ معناگرا کمدی‌ معناگرا کمدی‌ معناگرا کمدی‌ معناگرا کمدی‌ معناگرا کمدی‌ معناگرا کمدی‌ معناگرا کمدی‌ معناگرا کمدی‌ معناگرا کمدی‌ معناگرا کمدی‌ معناگرا کمدی‌ معناگرا کمدی‌ معناگرا کمدی‌ معناگرا کمدی‌ معناگرا کمدی‌ معناگرا کمدی‌ معناگرا کمدی‌ معناگرا کمدی‌ معناگرا کمدی‌ معناگرا 

کمدی‌های این سال‌ها مثل این سه اثر دوست‌داشتنی دائم شما را نمی‌خندانند. موقع تماشایشان قهقهه نمی‌زنید اما در نهایت حالتان را خوب می‌کنند. این کمدی‌ها نشان می‌دهند زندگی علی‌رغم کوتاه بودنش و حتی رنج‌ها و دردهایی که دارد از جمله فقدان عزیزان باز هم موهبت است و چیزی که زندگی را ارزشمند می‌کند رابطه‌های انسانی است.

در ادامه بخوانید » سریال برتر شبیه بازی مرکب

 

موضوعات مرتبط: سینما , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


کمدی سیاه ؛ 10 فیلم کمدی سیاه برتر تاریخ سینما که باید ببینید
شنبه 15 خرداد 1400 ساعت 19:42 | بازدید : 310 | نویسنده : مهدیار | ( نظرات )

کمدی سیاه چیست؟ برترین فیلم های کمدی سیاه کدام فیلم ها میباشند؟ در لیست بهترین فیلم های کمدی سیاه کدام فیلم ها قرار دارند؟

در ادامه پاسخی جامع به این سوالات خواهیم داد،همراه ما باشید.

ژانر کمدی در سینما جایگاه ویژه‌ای دارد؛ از دوران طلایی سینمای صامت و کمدی‌های اسلپ‌استیک (بزن‌بکوب) با کمدین‌هایی نظیر باستر کیتون و چارلی چاپلین گرفته تا آثار دیالوگ‌محور و شگفت‌انگیز فیلم‌سازانی مانند بیلی وایلدر و هزاران گونه و سبک دیگر که نیازی به معرفی ندارند. هدف اصلی اکثر این عناوین، خنداندن مخاطب به‌شکلی انسانی و عمیق است. اما در پی گسترش سینما و ظهور فیلم‌سازان مختلف، کارگردانان به‌سمت ساب‌ژانری (زیرمجموعه‌ای از ژانر) مهم و تاثیرگذار به‌نام کمدی سیاه گرایش پیدا کردند.

گونه‌ای از کمدی که لزوما قرار نیست خنده‌دار باشد و خیلی از اوقات، در بستر روایتی تلخ و هولناک به‌تصویر کشیده می‌شود. کمدی سیاه‌ها عموما با تابوها شوخی می‌کنند و سعی دارند از دل مضامین تاریکی مانند مرگ، خودکشی، تجاوز و خشونت، موقعیت‌های هجوآمیز بیرون بکشند. در اواخر دهه‌ی ۱۹۸۰ میلادی، تولید فیلم‌های کمدی سیاه به اوج رسید و پروسه‌ی ساخت‌شان همچنان ادامه دارد.

قطعا تماشای انسان شکست خورده و به انتها رسیده‌ای که با تفنگی پر قصد خودکشی دارد و دوست صمیمی‌اش برای جلوگیری از این کار هولناک به‌سمت او اسلحه می‌کشد، جذاب‌تر از مرگ عادی حین سانحه‌ی رانندگی است. شاید با توجه به جهان‌بینی و نوع نگاه فیلم‌ساز، مقداری از ریزه‌کاری‌های داستانی متفاوت باشند اما تنهایی، بحران‌های وجودی انسان مدرن و خشونت، جزو مشخصه‌های اصلی کمدی سیاه محسوب می‌شوند. در ادامه این مقاله از مجله اینترنتی ماهتوتا می‌خواهیم به معرفی 10 فیلم برتر در این ژانر بپردازیم که دیدنشان حسابی تکان‌دهنده خواهد بود.

قصه‌های وحشی (Wild Tales)

قصه‌های وحشی

  • کارگردان: دامیان زیفرون
  • بازیگران: اریکا ریواس، داریو گراندینتی، ریکاردو دارین
  • محصول: ۲۰۱۴
  • امتیاز متاکریتیک: ۷۷ از ۱۰۰

عموما سینمای اسپانیا یا فیلم‌هایی که توسط کارگردانان آمریکای جنوبی ساخته می‌شوند، از نوعی خشونت منحصربه‌فرد و عجیب برخوردارند. با توجه به همین موضوع، می‌توانیم علت علاقه‌ی این دسته از فیلم‌سازان را به آثار کمدی سیاه درک کنیم. قصه‌های وحشی جزو آن کمدی‌ سیاه‌هایی است که به‌صورت اپیزودیک روایت می‌شوند و با پرداختن به داستان‌های مختلف، در پی بیان مفاهیمی مشخص هستند.

حتما بخوانید » 33 فیلم معمایی که ذهن شما را ساعت‌ها درگیر خود می‌کند

این فیلم خوش‌ساخت و جذاب در بستر شش اپیزود مستقل، قصه‌ی آدم‌هایی را روایت می‌کند که با گرفتار شدن در دام اشتباهات کوچک و تصمیمات لحظه‌ای، فجایعی بزرگ را به‌بار می‌آورند. تمام ویژگی‌های یک کمدی سیاه سرحال و جدی در فیلم قصه‌های وحشی وجود دارد. قتل‌های ناگهانی، عشق‌های نافرجام، مرگ، لحظات خنده‌دار و هولناک که همگی‌شان با توجه به فضاسازی شهر بوینس آیرس و کارگردانی حرفه‌ای دامیان زیفرون، به بهترین شکل ممکن تصویرسازی شده‌اند تا سیاهی‌های ژانر کمدی را، این‌بار با جهان‌بینی ساکنین آمریکای لاتین لمس کنید.

حتما بخوانید » فیلم ترسناک 35 فیلم ترسناک برتر جهان در تمام دوران

دکتر استرنج‌لاو (Dr. Srangelove)

دکتر استرنج لاو

  • کارگردان: استنلی کوبریک
  • بازیگران: پیتر سلرز، جرج سی. اسکات، استرلینگ هایدن و…
  • محصول: ۱۹۶۴
  • امتیاز متاکریتیک: ۹۷ از ۱۰۰

فیلم «دکتر استرنج‌لاو یا: چگونه یاد گرفتم دست از هراس بردارم و به بمب عشق بورزم» یکی از عجیب‌ترین ساخته‌های کوبریک در طول کارنامه‌ی فیلم‌سازی‌اش به‌حساب می‌آید. شاید در آن زمان هیچ‌کس فکرش را هم نمی‌کرد که موضوع جدی و مهمی مثل جنگ سرد و مسئله‌ی استفاده از سلاح‌های هسته‌ای هم می‌تواند به هجو کشیده شود. اما کوبریک با ساخت فیلم درخشان دکتر استرنج‌لاو، از قاب چشمان تیزبین و شکاک‌اش به جنگ نگاه کرد و یکی از عجیب‌ترین کمدی سیاه‌های تاریخ سینما را به‌وجود آورد.

استنلی کوبریک در فیلم دکتر استرنج‌لاو، وارد اتاق‌های تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری جنگ می‌شود و با طنز نیش‌دارش، جنگ‌های سرد آمریکا را به‌زیر تیغ انتقاد می‌کشاند. داستان فیلم به اقدام خودسرانه و فاجعه‌بار جک ریپر می‌پردازد. ژنرال روان‌پریش ارتش که به ریاست یکی از پایگاه‌های هوایی آمریکا اشتغال دارد اما در اثر اتفاقی عجیب، باعث انجام حملات هسته‌ای به شوروی می‌شود. رئیس جمهور ایالات متحده و تعداد زیادی از سیاست‌مداران، تصمیم می‌گیرند تا با ایجاد گردهمایی و اجلاسی فوری در اتاق فرماندهی جنگ، از وقوع این فاجعه جلوگیری کنند. کوبریک با استفاده از قدرت متن و تبحر پیتر سلرز، جوری دیالوگ‌ها را با اتمسفر هولناک و سیاه و سفید فیلم ترکیب می‌کند که نمی‌دانید به بمباران شوروی فکر کنید یا به شوخی‌های تاریک و رگه‌های کمدی سیاه فیلم‌نامه لبخند بزنید.

حتما بخوانید » 10 فیلم پرجستجوی گوگل در سال 2020 ؛ مردم دنیا بیشتر به‌دنبال چه فیلم‌هایی بوده‌اند؟

رگ‌یابی (Trainspotting)

رگ یابی

  • کارگردان: دنی بویل
  • بازیگران: ایوان مک‌گرگور، جانی لی میلر، کلی مکدونالد و…
  • محصول: ۱۹۹۶
  • امتیاز متاکریتیک: ۸۳ از ۱۰۰

اعتیاد به مواد مخدر و پرداختن به زندگی گروهی از جوانان افسرده، جزو محبوب‌ترین موضوعات برای ساخت فیلم‌های کمدی سیاه است. داستان فیلم رگ‌یابی بر اساس رمانی به همین نام از اروین ولش نوشته شده و به زندگی فلاکت‌بار و تاریک مارک رنتون می‌پردازد. جوانی اسکاتلندی و به انتها رسیده که با اعتیاد، مصرف هروئین و گروهی از دوستان صمیمی‌اش دست و پنجه نرم می‌کند. در این کمدی سیاه تلخ و خشن، همه‌چیز وجود دارد؛ از لذت‌های پوچ عیاشی تا رسیدن به سراشیبی زندگی و سقوط آزاد. شاید از این منظر بتوان فیلم‌های تأثیرگذاری مثل «مرثیه‌ای برای یک رویا» و «به خلاء وارد شو» را تا حدودی نزدیک به حال و هوای این فیلم دانست.

کمدی سیاه

دنی بویل با استفاده از کمدی سیاه خاص و به‌شدت نیش‌دار بریتانیایی، به نقاط تاریک وجودی انسان می‌پردازد و در ابعاد وسیع‌تر، رگه‌هایی از نابه‌سامانی‌های اجتماعی و تابوها را دست‌مایه‌ی نقد قرار می‌دهد. فیلم رگ‌یابی بدون شک یکی از تاثیرگذارترین و عجیب‌ترین کمدی سیاه‌های دهه‌ی ۱۹۹۰ میلادی است؛ اثری تند و تیز درباره‌ی زندگی کسالت‌بار نسل جوان و پوچی‌های جوامع مدرن.

حتما بخوانید » بهترین فیلم های دنیا 111 فیلم پرطرفدار براساس نقد و امتیازات

لبوفسکی بزرگ (The Big Lebowski)

لبوفسکی بزرگ

  • کارگردان: برادران کوئن
  • بازیگران: جف بریجز، جولیان مور، جان گودمن، استیو بوشمی
  • محصول: ‌۱۹۹۸
  • امتیاز متاکریتیک: ۷۱ از ۱۰۰

برادران کوئن استاد کمدی سیاه‌اند. فیلم‌های این دو برادر کهنه‌کار و صاحب سبک، ممکن است مانند ساخته‌های مارتین مک‌دونا و کوئنتین تارانتینو آن‌چنان خشونت‌بار نباشد اما آن‌ها با نوع نگاه منحصربه‌فردشان به جهان و درونیات انسان، نوعی از کمدی سیاه را خلق می‌کنند که به‌سختی می‌توان مشابه‌اش را پیدا کرد. فیلم لبوفسکی بزرگ یکی از همین آثار است که در زمان خود چندان تحویل گرفته نشد اما با مرور زمان، به تالار عناوین کالت تاریخ سینما راه پیدا کرد.

این فیلم جذاب داستان عجیب و چند روزه از زندگی یک مرد بیکار را روایت می‌کند که در پی اتفاقی عجیب، ناگهان با سرمایه‌داری میلیونر که هم‌نام خودش است اشتباه گرفته می‌شود. شاید ایده‌ی اصلی پیرنگ لبوفسکی بزرگ تکراری به‌نظر برسد اما برادران کوئن با خلق شخصیت‌های به‌یادماندنی و موقعیت‌های خنده‌دار که در بستر موضوعات جدی اتفاق می‌افتند، یک کمدی سیاه سرحال و سرگرم‌کننده را به‌وجود آورده‌اند که تا این لحظه زنده و دیدنی‌ست و روزبه‌روز به طرفدارانش اضافه می‌شود.

حتما بخوانید » بهترین فیلم های جنگی تاریخ سینما 63 فیلم برتر 2021

بردمن (Birdman)

بردمن

  • کارگردان: آلخاندرو گونزالس ایناریتو
  • بازیگران: مایکل کیتون، ادوارد نورتون، اما استون، نائومی واتس و…
  • محصول: ۲۰۱۴
  • امتیاز متاکریتیک: ۸۷ از ۱۰۰

فیلم تحسین‌شده‌ی بردمن در ۸۷امین مراسم اسکار توانست جایزه‌ی بهترین فیلم را ازآن خود کند و ایناریتو را بیش از پیش، در کانون توجهات قرار دهد. این کمدی سیاه خوش‌ساخت روایت‌گر زندگی ریگان تامسون است. ابرقهرمان سابق فیلم‌های هالیوودی که حدود ۲۰ سال قبل با ایفای نقش مرد پرنده‌ای به شهرت فوق‌العاده‌ای رسیده بود اما در حال حاضر، زندگی کسالت‌بار و ناامیدکننده‌اش را سپری می‌کند.

ریگان تصمیم می‌گیرد تا در برادوی روی صحنه برود و با اجرای نمایش‌نامه‌ای اقتباسی از معروف‌ترین داستان کوتاه ریموند کارور که «وقتی از عشق حرف می‌زنیم از چه حرف می‌زنیم» نام دارد، جواب تمام انتقادها را بدهد و شهرت از دست رفته‌اش را بازگرداند. بردمن مانند یک معجون بی‌نظیر از تمام المان‌های کمدی سیاه است. از تنهایی‌های همیشگی ریگان و ارتباط سرد با دخترش تا گیر افتادن در دام تاریک درونیات و خیالات گذشته‌اش با مرد پرنده‌ای، همگی جزو ویژگی‌هایی هستند که گاهی بیش از حد تراژیک می‌شوند و برخی اوقات، باید به طنز سیاه‌شان نیشخند زد.

حتما بخوانید » بهترین فیلم های عاشقانه ایرانی و خارجی 59 فیلم برتر عاطفی

خرچنگ (The Lobster‎)

خرچنگ

  • کارگردان: یورگوس لانتیموس
  • بازیگران: کالین فرل، ریچل وایس، لئا سیدو، آنگلیکی پاپولیا و…
  • محصول: ۲۰۱۵
  • ‌امتیاز متاکریتیک: ۸۲ از ۱۰۰

یورگوس لانتیموس یونانی یکی از نوابغ حال حاضر سینماست. او با ساخت آثاری مانند «دندان نیش»، «کشتن گوزن مقدس» و «سوگلی» توانایی‌هایش را به جهانیان ثابت کرده است. اما در سال ۲۰۱۵ بود که با فیلم خرچنگ، نام لانتیموس بیش از پیش بر سر زبان‌ها افتاد. این کمدی سیاه علمی تخیلی، قصه‌ی جهانی دیستوپیایی را روایت می‌کند که در آن مجرد بودن جرم محسوب می‌شود. در این دنیای کابوس‌وار، افراد مجرد تنها ۴۵ روز فرصت دارند تا شریک زندگی‌شان را انتخاب کنند در غیر این صورت به حیوانی که دوست دارند تبدیل خواهند شد و باید باقی عمرشان را در جنگل بگذرانند

فیلم کمدی سیاه

مجردها می‌توانند با شکار افرادی که از هتل فرار کرده‌اند، مدت اقامت‌شان را افزایش دهند و کمی دیرتر از کالبد انسانی خود خارج شوند. فیلم خرچنگ بیانیه‌ای تند و تیز و نمادین بر علیه روابط انسان‌ها با یک‌دیگر، تنهایی‌هایشان و وضعیت خنده‌دار تجرد و تأهل در جوامع مدرن بشری‌ست. لانتیموس با استفاده از تیم بازیگری فوق‌العاده و ایده‌ی داستانی بکرش، پا را از دغدغه‌های انسان‌ها فراتر گذاشته و به‌ گونه‌ای هجوآمیز مسائل سیاسی، اجتماعی و فرهنگی را به‌تصویر می‌کشد. راستی اگر مهلت ۴۵ روزه‌ شما تمام شود، حیوان انتخابی‌تان چه خواهد بود؟

حتما بخوانید » بهترین فیلم های جهان که شما را پای تلویزیون میخکوب می‌کنند 2021

انگل (Parasite)

انگل

  • کارگردان: بونگ جون هو
  • بازیگران: سونگ کانگ هو، لی سون کیون، چو یئو جئونگ، چوی وو شیک و…
  • محصول: ۲۰۱۹
  • امتیاز متاکریتیک: ۹۶ از ۱۰۰

یک کمدی سیاه جذاب و تکان‌دهنده راجع‌به اختلاف طبقاتی و سرمایه‌داری که بسیاری از جوایز مهم سینمایی را درو کرد و در ۹۲امین مراسم اسکار، به‌عنوان بهترین فیلم شناخته شد. بونگ جون هو را بیشتر به‌خاطر پارودی‌های جذاب‌اش می‌شناسند اما این فیلم‌ساز صاحب سبک کره‌ای، با کمدی سیاه بیگانه نیست. در بسیاری از ساخته‌هایش می‌توان رگه‌هایی از شوخی‌های تاریک و تلخ را مشاهده کرد اما انگل، به‌طور ویژه‌ای از این ساب‌ژانر مهم بهره می‌برد.

داستان فیلم به‌شکلی عادی آغاز می‌شود؛ خانواده‌ی کیم در زیرزمین یکی از محله‌های فقیرنشین زندگی می‌کنند و با مشاغل موقت و کم‌درآمد مانند درست کردن جعبه‌های پیتزا، امورات‌شان را می‌گذرانند. در پی اتفاقی ناگهانی، رفته رفته تمام اعضای این خانواده به بهانه‌های مختلف و با پوشش‌های شغلی گوناگون، مانند انگل وارد زندگی اعیانی خانواده‌‌ای دیگر به‌نام پارک می‌شوند. فیلم تحسین‌شده‌ی بونگ جون هو با موقعیت‌های هولناک و کمدی سیاه شرقی عجیب‌اش، به‌طرز بی‌رحمانه‌ای از مباحث اختلاف طبقاتی و سرمایه‌داری حاکم بر جوامع مدرن انتقاد می‌کند. تقابلی به‌ظاهر خنده‌دار میان انگل‌های زیرزمینی و برج‌نشینان مقیم ابرها که به‌شکلی وحشتناک و جدی ادامه‌دار می‌شود و در نهایت، با تاریک‌ترین حالت ممکن به‌پایان می‌رسد.

حتما بخوانید » بهترین فیلم های کمدی جهان 52 فیلم برتر کمدی

فارگو (Fargo)

فارگو

  • کارگردان: برادران کوئن
  • بازیگران: فرانسیس مک‌دورمند، ویلیام اچ میسی، استیو بوشمی، پیتر استورماره
  • محصول: ۱۹۹۶
  • امتیاز متاکریتیک: ۸۵ از ۱۰۰

مگر می‌شود صحبت از فیلم‌های کمدی سیاه باشد و تنها به یک اثر از برادران کوئن اکتفا کرد؟ این دو برادر در سال ۱۹۹۶ با ساخت فیلم جریان‌ساز فارگو، نوع نگاه جدیدی را به کمدی سیاه‌های جنایی اضافه کردند. جری لاندگارد به‌دلیل مشکلات مالی، همسرش را توسط دو خلافکار خطرناک گروگان می‌گیرد تا در ازای آزاد کردن او از پدرزن‌اش اخاذی کند.

این ماجراهای تکان‌دهنده با مشتی خون و گلوله همراه می‌شوند و به‌همین دلیل، مارج گاندرسون که به‌عنوان افسر پلیس محلی مشغول به‌کار است، ردپای این قتل‌ها و اتفاقات مرموز را دنبال می‌کند تا به سرنخ‌های جدیدی برسد. کافی‌ست تقابل گروگان‌گیرها، جری لاندگارد و مارج گاندرسون را با یک‌دیگر ببینید تا به سیاهی کمدی‌های برادران کوئن ایمان بیاورید. یک داستان جنایی داخل اتمسفری سرد و برفی که در سراسرش، شوخی با موضوعات جدی و طنز تلخ جریان دارد و با گذشت این همه سال، همچنان دیدنی و جذاب است.

حتما بخوانید » بهترین فیلم های جهان که شما را پای تلویزیون میخکوب می‌کنند 2021

پالپ فیکشن (Pulp Fiction)

پالپ فیکشن

  • کارگردان: کوئنتین تارانتینو
  • بازیگران: جان تراولتا، ساموئل ال. جکسون، اوما تورمن، بروس ویلیس
  • محصول: ۱۹۹۴
  • امتیاز متاکریتیک: ۹۴ از ۱۰۰

و اما از هرچه بگذریم، سخن تارانتینو خوش‌تر است. مهم‌ترین فیلم این کارگردان خلاق، هنوز هم به‌عنوان یکی از تأثیرگذارترین آثار تاریخ سینما شناخته می‌شود. تارانتینو با پالپ فیکشن یا داستان عامه‌پسند، مرزهای هجو و کمدی سیاه را جابه‌جا کرد. دریایی از کنایه‌های تند و تیز سیاسی-اجتماعی، روایت‌های غیرخطی و ارجاعات مختلف به فرهنگ عامه و تاریخ سینما که با نوع نگاهی تازه به مبحث خشونت ترکیب شدند و یکی از موفق‌ترین نمونه‌های کمدی سیاه را به‌وجود آوردند.

داستان فیلم پالپ فیکشن در سه خط روایی به‌ظاهر جداگانه اما مرتبط با یک‌دیگر روایت می‌شود. رفت و برگشت‌های زمانی، شخصیت‌های ماندگار، دیالوگ‌های تکرارنشدنی ساموئل ال. جکسون، قصه‌ی غیرقابل پیش‌بینی و موقعیت‌های تکان‌دهنده، همگی باعث می‌شوند تا هنگام تماشای این فیلم، به زمان و مکان تعلق نداشته باشید و وارد بازی‌های ذهنی تارانتینو شوید. اگر می‌خواهید بدانید کمدی سیاه تمام‌عیار چیست، پالپ فیکشن یکی از بهترین گزینه‌های موجود است.

حتما بخوانید » بهترین فیلم های کمدی جهان 52 فیلم برتر کمدی

در بروژ (In Bruges‌)

کمدی سیاهکمدی سیاه کمدی سیاه کمدی سیاه کمدی سیاه کمدی سیاه کمدی سیاه کمدی سیاه کمدی
  • کارگردان: مارتین مک‌دونا
  • بازیگران: کالین فرل، برندن گلیسون، رالف فاینز، کلمانس پوئزی
  • محصول: ۲۰۰۸
  • امتیاز متاکریتیک: ۶۷ از ۱۰۰

اگر برادران کوئن و تارانتینو را به‌عنوان اساتید کمدی سیاه در آمریکا به‌حساب بیاوریم، قطعاً مارتین مک‌دونا یکی از بهترین‌های قاره‌ی اروپا در این سبک خواهد بود. این نمایش‌نامه‌نویس و کارگردان بریتانیایی-ایرلندی، ید طولایی در کمدی سیاه دارد و با نگارش نمایش‌نامه‌های جذاب و موفقی مانند «غرب غم‌زده»، «مراسم قطع دست در اسپوکن» و «مرد بالشی» از محبوبیت خوبی نزد علاقه‌مندان به ادبیات برخوردار شده است.

مک‌دونا در عالم سینما هم علاقه‌ی شدیدی به کمدی سیاه و طنز نیش‌دار دارد. او در سال ۲۰۰۸ با فیلم در بروژ، دست به خلق یکی از خاص‌ترین آثار تاریخ این ساب‌ژانر زد. این فیلم داستان دو آدم‌کش را به‌ اسم ری و کن روایت می‌کند که به دستور رئیسشان هری، وارد شهر بروژ در کشور بلژیک می‌شوند تا در طی روزهای آینده، سوژه‌ای جدید را به‌ قتل برسانند. رفته رفته همه‌چیز تغییر می‌کند و مک‌دونا با توجه به قصه‌‌ای درخشان و کمدی سیاه مختص به خودش، شخصیت‌ها را بین دوراهی‌های اخلاقی قرار می‌دهد تا در میان پیچیده‌ترین مشخصه‌های انسانی و تلفیقی از احساس و اسلحه، ناگهان مخاطب را به‌طرز وحشتناکی غافلگیر کند. در بروژ یکی از بهترین کمدی‌ سیاه‌های تاریخ سینما و بی‌نقص‌ترین اثر مک‌دوناست که در لحظه لحظه‌اش می‌تواند شما را بخنداند، به‌فکر فرو ببرد و بگریاند.

کمدی سیاه چیست

حتما بخوانید » 10 استندآپ کمدی برتر از 10 کمدین درجه یک جهان 2021

 
برچسب‌ها: کمدی , فیلم ,


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


بهترین فیلم های دهه‌‌ی گذشته به انتخاب ایندی‌وایر 101 فیلم برتر ؛ 3 فیلم ایرانی در فهرست است
شنبه 15 خرداد 1400 ساعت 19:30 | بازدید : 449 | نویسنده : مهدیار | ( نظرات )

در لیست بهترین فیلم های دهه‌‌ی گذشته به انتخاب ایندی‌وایر کدام فیلم ها قرار دارند؟ برترین فیلم های دهه‌‌ی گذشته به انتخاب ایندی‌وایر کدام فیلم ها هستند؟ بهترین فیلم های دهه‌‌ی گذشته به انتخاب ایندی‌وایر کدام فیلم ها میباشند؟

در ادامه پاسخی جامع به این سوالات خواهیم داد،همراه ما باشید.

بهترین فیلم‌های دهه‌ی اخیر همه‌چیز را عوض کردند. ده سال پیش به‌نظر می‌آمد که همه‌ی ما ذهنیت مستحکمی از فیلم‌ها داریم؛ کاری که می‌توانند بکنند، برای چه کسانی ساخته می‌شوند، جایی که باید آن‌ها را تماشا کرد و… . آن ذهنیت، غیرمنعطف و ریشه گرفته از تاریخی صد ساله بود. همین ذهنیت‌ها بود که به کسانی که در رأس مسؤولیت‌های سینمایی بودند قبولانده بود که آینده‌ی سینما با گذشته‌ی آن فرق چندانی نخواهد داشت. فروش دی‌وی‌دی‌ها پرقدرت ادامه داشت، نت‌فلیکس (Netflix) یک شرکت پخش اینترنتی نوپا بود که در انتهای صندوق ورودی‌ ایمیل‌ها ملتمسانه به دنبال توجه بود و چین شروع به تحویل دادن مزایای کم‌نظیر به استودیوها کرده بود. شاید پخش شدن آواتار (Avatar) جیمز کامرون در سال ۲۰۰۹ می‌توانست به‌عنوان نشانه‌ای از ظهور عصر جدیدی در سینما در نظر گرفته شود، اما نه عصری با چنین تغییراتی و با چنین سرعتی.

قواعد تغییر کرده‌اند، سینما تبدیل به مفهومی متغیر شده است و هرگز در تاریخ خود به‌سرعت و بی‌قراری ده سال اخیر تغییر نکرده است و اگرچه این دهه به دنبال وسعت یافتن ناگهانی سرویس‌های پخش آنلاین و شکوفایی روزافزون فیلم‌های ابرقهرمانی به خاطر سپرده خواهدشد، اما تعریف خود سینما هم امروزه نسبت به تعریف ده سال پیش آن گستردگی فراوانی یافته است.

بازتاب‌هایی از آنچه ما هستیم، تصوراتی از آنچه دوست داریم باشیم، مسیری برای ضبط کردن واقعیت و مسیری برای تغییر دادن آن، اگر دهه‌ی گذشته تنها یک چیز را به ما ثابت کرده باشد، میزان مخاطبانی است که با سینما همراه هستند و اطمینان به این که هرگز در طی تاریخ، سینما این حجم از مخاطب را با خودش همراه نکرده است.

در ادامه این مقاله از مجله اینترنتی ماهتوتا نگاهی می‌اندازیم به 101 فیلم برتر دهه‌ی اخیر که توسط منتقدان مجله‌ی ایندی‌وایر انتخاب شده‌اند.

فساد ذاتی (Inherent Vice‎)

  • محصول: ۲۰۱۴
  • کارگردان: پل توماس اندرسن
  • بازیگران: واکین فینیکس، جاش برولین
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۷۳ از ۱۰۰

فیلم به‌قدری فشرده و وهم‌آلود بود که احتمالا از ابتدا مشخص بود که قرار است قدرنادیده‌ترین فیلم کارنامه‌ی پل توماس اندرسون باشد. خباثت ذاتی یک اودیسه‌ی نوآر در میان غبار و مه است که در اواخر کاپیتالیسم به وقوع می‌پیوندد و هر مرتبه که آن را مشاهده می‌کنید وضوح بیشتری می‌یابد و هم‌زمان با وضوح، ناراحت‌کنندگی آن هم بیشتر می‌شود.

تصاویر به‌گونه‌ای ضبط شده‌اند که یادآور کارت‌پستال‌های خاک‌خورده و رنگ و رو رفته باشند. طبق روال مرسوم هر ژانر، معمای اصلی فیلم در واقع ترکیبی است از چندین معما؛ یک شوهر معتاد به هروئین گمشده چه ربطی با یک شهرساز بنام میکی ولف‌من دارد و یک باند مواد مخدر که خودشان را فانگ طلایی می‌نامند با همه‌ی این‌ها چه ارتباطی دارد.

تنهاترین سیاره (The Loneliest Planet)

  • محصول: ۲۰۱۱
  • کارگردان: جولیا لوکتف
  • بازیگران: گائل گارسیا برنال، هانی فورستنبرگ
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۷۴ از ۱۰۰
  • امتیاز متاکریتیک: ۷۶ از ۱۰۰

فیلم به چگونگی تغییر ماهیت روابط پس از وقوع حوادثی آنی می‌پردازد. حوادثی که تنها چند ثانیه به طول می‌انجام‌اند، اما تأثیرات مخفی آن‌ها از موقعیتی به موقعیتی دیگر مشهود است. لوکتف بعد از دو فیلم نخست خود تا به امروز فیلمی نساخته است، اما همان دو فیلم، نگاه مضطرب و مخصوص او را به‌خوبی به‌نمایش می‌گذارند.

گتسبی بزرگ (The Great Gatsby)

  • محصول: ۲۰۱۳
  • کارگردان: باز لورمن
  • بازیگران: لئوناردو دی‌کاپریو، توبی مگوایر
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۴۸ از ۱۰۰
  • امتیاز متاکریتیک: ۵۵ از ۱۰۰

فیلم‌های لورمن چنان انرژی از خود ساطع می‌کنند که وقتی تماشای یکی از آن‌ها را به پایان می‌رسانید، احساس می‌کنید فیلم درون رگ‌های شما جریان دارد. تعجبی ندارد که بعضی از مردم از آن‌ها متنفرند!

فیلم لورمن بیش از این که یک اقتباس سینمایی از کتاب فیتز جرالد باشد یک آلبوم تصویری از آن است. گتسبی‌ لورمن یک گنگستر خودساخته است با طبع شاعری که خودش را متعهد کرده است تا برای پر کردن حفره‌ی درونی خود احساسات ظالمانه‌ای به خود تحمیل کند.

تمام این شب‌های بی‌خوابی (All These Sleepless Nights)

  • محصول: ۲۰۱۶
  • کارگردان: میکال مارژاک
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۶۹ از ۱۰۰

در ده سال گذشته شاهد بوده‌ایم که چگونه فیلم‌سازان غیرداستانی محدودیت‌ها را از بین برده‌اند و سینمای مستند را به چیزی بیش از تاریخ‌نگاری یا گزارشگری تبدیل کرده‌اند. کارگردان لهستانی تمام این شب‌های بی‌خوابی، میکال مارژاک، نه تنها مرز بین حقیقت و ابداع را کم‌رنگ کرد، بلکه در تمام طول شب آن‌ها را با هم ترکیب و جابه‌جا کرد.

پرتره‌ی زیبای او از جوانان بی‌هدف و سرگردان ورشو باعث ایجاد فضایی شده است که متعلق به جایی بین فضای ترنس مالیک و موج نوی فرانسه است. فیلم با موفقیت زبان سینمایی‌ای بسیار ماهرانه‌تر و راضی‌کننده‌تر از دوربین روی‌دست‌های مستندهای سال‌های اخیر خلق می‌کند.

گرل واک // تمام روز (Girl Walk // All Day)

  • محصول: ۲۰۱۱
  • کارگردان: جیکوب کروپنیک
  • بازیگران: آنه مارسون، جان دویل
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۸۰ از ۱۰۰

دهه‌ی اخیر از همان ابتدا خبر از ساخته شدن فیلم‌های کم بودجه و تولید محتواهای فراوان و به اشتراک‌گذاری آن‌ها توسط مردم معمولی را وعده می‌داد. محتواهایی که قرار بود بیایند و به کلی قواعد مرسوم گذشته را تغییر دهند.

آربر (The Arbor)

  • محصول: ۲۰۱۰
  • کارگردان: کلیو برنارد
  • بازیگران: آندری دانبار، کریستین باتملی
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۶ از ۱۰۰

کلیو برنارد از حقه‌های مستندسازی استفاده می‌کند تا داستان پیچیده‌ی زندگی نمایش‌نامه‌نویس بریتانیایی، آندری دانبار، را در فیلمی که امروز هم به اندازه‌ی روز اکرانش تازه است به تمایش بگذارد. فیلم که بر اساس یکی از نمایش‌نامه‌های دانبار نام‌گذاری شده است، تمرکزش بر روی رابطه‌ی ضربه خورده‌ی دانبار و دخترش است.

۹۴. ساعت خوش (Happy Hour)

  • محصول: ۲۰۱۵
  • کارگردان: ریوسوکی هاماگوچی
  • بازیگران: ساشیا تاناکا، هازوکی کیکوچی
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۱۰۰ از ۱۰۰

بهترین فیلم

فیلم پنج ساعت طول دارد، اما این زمان فقط وقتی طولانی به نظر می‌آید که شروع به دیدن فیلم نکرده باشید. این فیلم که سازنده‌ی خود را وارد عرصه‌ی جهانی کرد به داستان زندگی چهار زن میان‌سال می‌پردازد. فیلم از همان لحظات ابتدایی مخاطب را با خود همراه می‌کند و بازیگران به ‌قدری خوب عمل می‌کنند که خیلی زود سابقه‌ی دوستی بیست و پنج ساله‌ی آن‌ها قابل باور می‌شود.

مادر جرجیا (Mother of George)

  • محصول: ۲۰۱۳
  • کارگردان: اندرو دازنمو
  • بازیگران: ایزاک دو بانکوله، دانال گوریرا
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۱ از ۱۰۰

به یک اندازه ویران‌کننده و خیره‌کننده. فیلم بروکلینی اندرو دازنمو داستان یک زن سیاه‌پوست را روایت می‌کند که درگیر باردارشدن از همسر جدیدش است. فیلمی کم‌یاب که به معضلات سیاه‌پوستان مهاجر می‌پردازد. فیلم به عشق می‌پردازد و دنیایی را به تصویر می‌کشد که بین سنت‌ها و مدرنیته گیر افتاده است.

مرد عنکبوتی: به درون دنیای عنکبوتی (Spider-Man: Into the Spider-Verse)

  • محصول: ۲۰۱۸
  • کارگردان: باب پرسیچتی
  • بازیگران: شمیک مور، لیو شرایبر
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۷ از ۱۰۰
  • امتیاز متاکریتیک: ۸۷ از ۱۰۰

این انیمیشن برنده‌ی اسکار علاوه بر ساختار فنی خیره‌کننده‌ی خود، احساسات، هیجان و شوخ‌طبعی را هم به اندازه‌ی لازم درون خود جای داده است. فیلم نشان می‌دهد که هیچ پیش‌زمینه‌ی خاصی برای قهرمان بودن نیاز نیست و هر کسی از هر دنیایی و با هر پیش‌زمینه‌ای می‌تواند یک قهرمان باشد. در دهه‌ای که به‌نظر می‌آید هر هفته یک مرد عنکبوتی جدید بر پرده‌ی نقره‌ای سینماها آورده می‌شود، تنها مرد عنکبوتی‌ای که شخصیتی ویژه و خاص را شکل می‌دهد، همین است.

آتش در دریا (Fire at Sea)

  • محصول: ۲۰۱۶
  • کارگردان: جانفرانکو رزی
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۵ از ۱۰۰
  • امتیاز متاکریتیک: ۸۷ از ۱۰۰

نگاهی عمیق به بحران مهاجران در اروپا. فیلم به‌اندازه‌ای ضروری است که نمایش آن برای مخاطبان باید در دسته‌ی خدمات عمومی قرار بگیرد. این فیلم نامزد اسکار کاملا از ریشه‌های شاعرانه‌ی سینما سررشته می‌گیرد. فیلم استعاره‌ای است از اروپای امروزی.

زندگی شخصی (Private Life)

  • محصول: ۲۰۱۸
  • کارگردان: تامارا جنکینس
  • بازیگران: پل جیاماتی، کاترین هان
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۳ از ۱۰۰

دو بازیگر اصلی فیلم آتش به‌پا می‌کنند. زندگی به‌تدریج برای این زوج شگفتی‌های تازه‌ای رو می‌کند و آن‌ها یکی پس از دیگری این شگفتی‌ها را کنار می‌زنند. فیلم‌نامه‌ی جنکینس ناراحتی‌ها را با شوخ‌طبعی و ظرافت پیش می‌برد و فیلم را به چیزی تبدیل می‌کند که مدت‌ها پس از پایان یافتن هم درون شما رشد می‌کند.

از دخترها حمایت کن (Support the Girls)

  • محصول: ۲۰۱۸
  • کارگردان: اندرو بوجالسکی
  • بازیگران: رجینا هال، جیمز لی‌هال
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۱ از ۱۰۰

نمایشی از این حقیقت که اگر فیلم‌سازی در اوج هنر خود باشد، قادر به خلق کردن چه چیزهایی است.

باید درباره‌ی کوین صحبت کنیم (We Need to Talk About Kevin)

  • محصول: ۲۰۱۱
  • کارگردان: لین رمزی
  • بازیگران: تیلدا سوئینتن، جان سی ریلی
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۷۵ از ۱۰۰

فیلم اقتباسی است از رمانی به همین نام که در سال ۲۰۰۳ منتشر شد. خلاقیت فیلم‌نامه‌ی رمزی در این است که چگونه حقایق را زیر برداشت‌های احساسی مادر مخفی می‌کند. با تدوینی کم‌نظیر، رمزی در بین خطوط زمانی عقب و جلو می‌رود تا فروپاشی عاطفی یک مادر را به بهترین نحو ممکن نشان دهد.

حتما بخوانید » 11 فیلم اول کارگردانان مشهور که در فهرست 250 اثر برتر IMDb قرار دارند

بوی او (Her Smell‎)

  • محصول: ۲۰۱۸
  • کارگردان: الکس راس پری
  • بازیگران: الیزابت ماس، کارا دلوین
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۸۴ از ۱۰۰

بوی او از چهارچوب اصلی فیلم استیو جابز دنی بویل استفاده می‌کند و آن را به داستانی پرفراز و نشیب از یک زن در حال غرق شدن و عشق تبدیل می‌کند. الیزابت ماس در اوج کارنامه‌ی خود یکی از بهترین بازی‌های خود را ارائه می‌دهد و بازیگران مکمل به‌قدری در نقش‌های خود فرو رفته‌اند که به‌خوبی از پس اجرای نقش‌های دوگانه‌ی خود برمی‌آیند.

حتما بخوانید » 10 فیلم برتر کره‌ای که در نتفلیکس می‌توانید ببینید

کیت نقش کریستین را بازی می‌کند (Kate Plays Christine)

  • محصول: ۲۰۱۶
  • کارگردان: رابرت گرین
  • بازیگران: کیت لین شیل
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۸۲ از ۱۰۰

غیرممکن است که بفهمیم چرا کسی خودش را کشته است و با این حال این فیلم مستند از بازیگر خود می‌خواهد که تا حدی که می‌تواند پاسخ این سؤال را پیدا کند. سال ۱۹۷۴ یک خبرنگار تلویزیونی در شبکه‌ی تلویزیونی فلوریدا طی برنامه‌ی صبحگاهی دست به خودکشی زد. حالا گرین حقایق و داستان‌ها را با هم ترکیب می‌کند تا هم‌زمان که چیزی شبیه به آن واقعه را بازسازی می‌کند به سؤالات هم پاسخ بدهد.

حتما بخوانید » 13 فیلم ترسناک لاوکرفت (وحشت کیهانی) از بهترین تا بدترین 2021

تردست (The Illusionist)

  • محصول: ۲۰۱۰
  • کارگردان: سیلون شومه
  • بازیگران: ایلید رانکین، ژان کلود دوندا
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۰ از ۱۰۰

فیلم اقتباسی است از نمایشنامه‌ی منتشرنشده‌ی جیکس تاتی، نمایش‌نامه‌نویس فرانسوی، که روایت تلاش او است برای پیدا کردن دخترش که در دوران نوزادی او را رها کرده است. وقتی که شعبده‌باز در نهایت دختر را رها می‌کند، همان‌طور که تاتی در زندگی حقیقی چنین کرد، یادداشت ساده‌ای برای او می‌گذارد که در آن نوشته است: «شعبده‌بازان وجود ندارند.»

حتما بخوانید » بهترین فیلم‌های ایرانی در 10 سال گذشته 2021

جانوران حیات وحش جنوب (Beasts of the Southern Wild)

  • محصول: ۲۰۱۲
  • کارگردان: بن زایتلین
  • بازیگران: دوایت هنری، جینا مونتانا
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۸۶ از ۱۰۰

چینش درست روایت مخاطب را به‌دستی در این دنیای فانتزی قدم به قدم همراه با شخصیت نقش اصلی جوان همراه می‌کند؛ دختری شش ساله به‌نام هاش‌پاپی.

حتما بخوانید » 22 فیلم الهام‌بخش که می‌توانند زندگی شما را تغییر دهند

مترادف‌ها (Synonymes)

  • محصول: ۲۰۱۹
  • کارگردان: نداو لاپید
  • بازیگران: کوئنتین دولمر، تام مرسیر
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۸۸ از ۱۰۰

فیلم برنده‌ی خرس طلایی جشنواره‌ی بین‌المللی برلین، داستان مردی را روایت می‌کند که از وطن خودش به فرانسه آمده است و سعی دارد با محیط جدید وقف پیدا کند.

حتما بخوانید » بهترین فیلم انیمیشن گلدن گلوب به پیش‌بینی ورایتی 2021

آواز غروب (Sunset Song)

  • محصول: ۲۰۱۵
  • کارگردان: ترنس دیویس
  • بازیگران: اگنس دین، پیتر مولان
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۸۱ از ۱۰۰

فیلم اقباسی است از رمان لوئیس گراسیک گیبون که داستان زندگی دختری در مقابله با سختی‌های زندگی روستایی اسکاتلندی را روایت می‌کند.

حتما بخوانید » فیلم ترسناک 35 فیلم ترسناک برتر جهان در تمام دوران

حیات والا (High Life‎)

  • محصول: ۲۰۱۸
  • کارگردان: کلر دنی
  • بازیگران: ژولیت بینوش، رابرت پتینسون
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۸۲ از ۱۰۰

نخستین فیلم انگلیسی‌زبان کلر دنی داستان گروهی از جنایتکاران را روایت می‌کند که با یک فضاپیما به درون یک سیاه‌چاله فرستاده می‌شوند.

حتما بخوانید » 10 فیلم پرجستجوی گوگل در سال 2020 ؛ مردم دنیا بیشتر به‌دنبال چه فیلم‌هایی بوده‌اند؟

فیلم خانگی نه (No Home Movie‎)

  • محصول: ۲۰۱۵
  • کارگردان: شانتال آکرمن
  • بازیگران: شانتال آکرمن، ناتالی آکرمن
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۸۹ از ۱۰۰
  • امتیاز متاکریتیک: ۸۱ از ۱۰۰

فیلم را کارگران پیش از این که در اکتبر ۲۰۱۵ دست به خودکشی بزند ساخت؛ مستندی از مادر خود، ناتالی، در پایان زندگی‌اش.

حتما بخوانید » طرز تهیه کوفته ترکیه ای استانبولی +فیلم آموزشی 2021

کومیکو، شکارچی گنج (Kumiko, the Treasure Hunter‎)

  • محصول: ۲۰۱۴
  • کارگردان: دیوید زلنر
  • بازیگران: رینکو کیکوچی
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۸۸ از ۱۰۰

هیچ‌چیز درباره‌ی این فیلم باعث نمی‌شد که جذاب و عالی بودنش قابل پیش‌بینی باشد، اما برادران سازنده‌ی این فیلم، داستان گویی خود را با اضافه‌کردن نگاهی مالیخولیایی به سطح جدیدی رساندند و داستان زنی را که توسط فانتزی و رویا تسخیر شده است، به بهترین شکل ممکن روایت می‌کنند.

حتما بخوانید » طرز تهیه لازانیا مجلسی و خوشمزه + سس لازانیا +فیلم آموزشی 2021

درون و بیرون (Inside Out)

  • محصول: ۲۰۱۵
  • کارگردان: پیت داکتر
  • بازیگران: امی پولر، بیل هیدر
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۸ از ۱۰۰
  • امتیاز متاکریتیک: ۹۴ از ۱۰۰

پیکسار با این انیمیشن خود نه‌تنها داستانی ساده را با تمرکز اصلی بر شخصیت خود روایت می‌کند، بلکه ما را وارد دنیایی می‌کند که پیش از این هرگز آن را تجربه نکرده‌ایم.

حتما بخوانید » بهترین فیلم های کمدی ایرانی 33 فیلم پرطرفدار که شما را در خنده غرق می‌کنند

سوغات (The Souvenir)

  • محصول: ۲۰۱۹
  • کارگردان: جوانا هاگ
  • بازیگران: تام برک، تیلدا سوئینتن
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۸۹ از ۱۰۰

جولی، یک دانشجوی فیلم‌سازی، عاشق یک مرد جذاب می‌شود و وقتی درمی‌یابد که او یک معتاد به هروئین است و از نظر احساسی بی‌ثبات، تمام زندگی‌اش دست‌خوش تغییر می‌شود.

حتما بخوانید » بهترین فیلم های جنگی تاریخ سینما 63 فیلم برتر 2021

ردی به جا نگذار (Leave No Trace)

  • محصول: ۲۰۱۸
  • کارگردان: دبرا گرانیک
  • بازیگران: بن فاستر، جف کوبر
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۱۰۰ از ۱۰۰

واقعه‌ای وحشتناک مسیر زندگی آرام پدر و دختری را که با هم در جنگل زندگی می‌کنند، برای همیشه تغییر می‌دهد.

حتما بخوانید » بهترین فیلم های جهان که شما را پای تلویزیون میخکوب می‌کنند 2021

ستاره‌ای متولد شده‌است (A Star Is Born‎)

  • محصول: ۲۰۱۸
  • کارگردان: بردلی کوپر
  • بازیگران: بردلی کوپر، لیدی گاگا
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۰ از ۱۰۰

فیلم که توانست در جشنواره‌ی اسکار هشت نامزدی به‌دست بیاورد، داستان خواننده‌ای مشهور که از مشکل اعتیاد رنج می‌برد و ماجرای عاشقانه‌ی او با دختری که لیدی گاگا نقش آن را ایفا می‌کند، روایت می‌کند.

حتما بخوانید » بهترین فیلم های عاشقانه ایرانی و خارجی 59 فیلم برتر عاطفی

جنگ ستارگان: آخرین جدای (Star Wars: The Last Jedi)

  • محصول: ۲۰۱۵
  • کارگردان: ریان جانسون
  • بازیگران: مارک همیل، دیزی ریدلی
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۰ از ۱۰۰
  • امتیاز متاکریتیک: ۸۴ از ۱۰۰

ری به‌دنبال آن است تا زیر نظر لوک اسکای‌واکر راه و رسم جدای شدن را بیاموزد، در دنیایی که دیگر جدایی باقی نمانده است.

حتما بخوانید » بهترین فیلم های کمدی جهان 52 فیلم برتر کمدی

لا لا لند (La La Land‎)

  • محصول: ۲۰۱۶
  • کارگردان: دیمین شزل
  • بازیگران: رایان گاسلینگ، اما استون
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۱ از ۱۰۰

دو هنرمند که به‌دنبال علایق مشترکشان برای موفقیت به یک‌دیگر دل می‌بازند، اما موفقیت و تصمیم‌هایی که باید بگیرند آن‌ها را از هم جدا می‌کند.

حتما بخوانید » 33 فیلم معمایی که ذهن شما را ساعت‌ها درگیر خود می‌کند

کنیز (The Handmaiden)

  • محصول: ۲۰۱۶
  • کارگردان: پارک چان ووک
  • بازیگران: ها جونگ وو، کیم مین هی
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۵ از ۱۰۰

مردی شیاد به‌دنبال راضی کردن زنی ثروتمند برای ازدواج، زنی را به‌عنوان خدمت‌کار به خانه‌ی او می‌فرستد، اما هر لحظه روابط از آنچه دیده می‌شود، پیچیده‌تر می‌شوند.

خداحافظی با زبان (Goodbye to Language)

  • محصول: ۲۰۱۴
  • کارگردان: ژان لوک گدار
  • بازیگران: الوآز گوده، جسیکا اریکسون
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۸۸ از ۱۰۰

روایت کارگردانی که تمام نمی‌شود از ناکامی زبان در برقرار کردن ارتباط.

پریا (Pariah)

  • محصول: ۲۰۱۱
  • کارگردان: دی ریس
  • بازیگران: ادپرو اودیه، کیم وینز
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۵ از ۱۰۰

نوجوانی که درگیر سن بلوغ است در این راه در مقابل خانواده و دوستان قدیمی خود قرار می‌گیرد. ریس با قاب‌بندی‌ها و استفاده از بازتاب‌های بصری، مخاطب را با مهارت در جریان درونیات شخصیت اصلی خود قرار می‌دهد.

دوک بورگوندی (The Duke of Burgundy)

  • محصول: ۲۰۱۴
  • کارگردان: پیتر استریکلند
  • بازیگران: سیسه باید کنوسن، مونیکا سوین
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۴ از ۱۰۰

روایت عاشقانه‌ای متفاوت که توانست نگاه منتقدان و مخاطبان را به‌خود جلب کند.

جکی (Jackie)

  • محصول: ۲۰۱۶
  • کارگردان: پابلو لارائین
  • بازیگران: ناتالی پورتمن، گرتا گرویگ
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۸۷ از ۱۰۰
  • امتیاز متاکریتیک: ۸۱ از ۱۰۰

جکی، همسر جان اف کندی، پس از حادثه‌ی ترور همسرش تلاش می‌کند تا با غم و اندوه خود کنار بیاید و هم‌زمان آینده‌ی فرزندانش را هم تأمین کند؛ درخششی دیگر از ناتالی پورتمن بر پرده‌ی نقره‌ای.

در برکلی (At Berkeley)

  • محصول: ۲۰۱۳
  • کارگردان: فردریک وایزمن
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۸۷ از ۱۰۰
  • امتیاز متاکریتیک: ۸۱ از ۱۰۰

راه یافتن مستندی دیگر به این لیست خبر از پیشرفت روز افزون کسانی است که در این زمینه فعالیت می‌کنند و خبر از آینده‌ای روشن برای محصولاتی می‌دهند که در این زمینه تولید خواهند شد.

فورس ماژور (Force Majeure)

  • محصول: ۲۰۱۴
  • کارگردان: روبن اوستلوند
  • بازیگران: لیزا لوون کونگسلی، کریستوفر هیویو
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۴ از ۱۰۰
  • امتیاز متاکریتیک: ۸۷ از ۱۰۰

فیلم نامزد گلدن گلوب بهترین فیلم خارجی زبان ۲۰۱۵ داستان مردی خودخواه و ارتباط او با خانواده و فرزندانش را روایت می‌کند.

مالیخولیا (Melancholia)

  • محصول: ۲۰۱۱
  • کارگردان: لارس فون تریه
  • بازیگران: کریستن دانست، شارلوت گتسبور
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۸۰ از ۱۰۰
  • امتیاز متاکریتیک: ۸۰ از ۱۰۰

فون تریه یک‌بار دیگر با فیلمی جنجالی قواعد سینما را تغییر می‌دهد؛ این‌بار با فیلمی که سه داستان جداکانه را دنبال می‌کند.

۶۴. مأموریت: غیرممکن – فال‌اوت (Mission: Impossible – Fallout)

  • محصول: ۲۰۱۸
  • کارگردان: کریستوفر مک‌کوری
  • بازیگران: تام کروز، ربکا فرگوسن
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۷ از ۱۰۰

هشتمین فیلم پرفروش سال ۲۰۱۸ بهترین فیلم از مجموعه فیلم‌های مأموریت: غیرممکن تا به امروز است. فیلمی که در آن تام کروز با شیاطین درونی خود رقابت می‌کند و برای سرگرمی ما به مرگ لبخند می‌زند.

۶۳. تلقین (Inception)

  • محصول: ۲۰۱۰
  • کارگردان: کریستوفر نولان
  • بازیگران: لئوناردو دی‌کاپریو، تام هاردی
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۸۷ از ۱۰۰

در دوران اوج خودش، نولان هم یک تردست است و هم یک قصه‌گو. تلقین شهادتی است بر قدرت سینما که به ما امکان رویا دیدن با چشمان باز را می‌دهد.

۶۲. دزدان فروشگاه (Shoplifters)

  • محصول: ۲۰۱۸
  • کارگردان: هیروکازو کورئیدا
  • بازیگران: ساکورا آندو، مایو ماتسواوکا
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۹ از ۱۰۰

کورئیدا با دزدان فروشگاه توانست نخل طلای جشنواره فیلم کن را به دست آورد. فیلم هم‌چنین توانست نامزد دریافت بهترین فیلم غیر انگلیسی زبان اسکار شود، اما رقابت را به رما آلفونسو کوارون واگذار کرد.

دزدان فروشگاه پیش از هر چیز یک شاهکار میزانسن است. در فضای کوچک خانه‌ای که بیشتر زمان فیلم در آن می‌گذرد، همه چیز با دقت تمام جای گذاری شده است و هیچ شی‌ای بدون هدف در هیچ کجا یافت نمی‌شود.

۶۱. چهره‌ها، روستاها (Faces Places)

  • محصول: ۲۰۱۷
  • کارگردان: آنیس واردا، جی آر
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۹ از ۱۰۰

مستندی فرانسوی از کارگردان نام‌آشنای بلژیکی، آنیس واردا که با جی آر همراه می‌شود و تجربه‌ی مشترکشان را بر پرده‌ی سینماها می‌آورند.

۶۰. پلنگ سیاه (Black Panther)

  • محصول: ۲۰۱۸
  • کارگردان: رایان کوگلر
  • بازیگران: چادویک بوزمن، مایکل بی. جردن
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۶ از ۱۰۰

در دهه‌ای که فیلم‌های ابرقهرمانی مارول و دی‌سی ما را احاطه کرده‌اند، تعداد انگشت‌شماری از آن‌ها وجود دارند که می‌توان برای آن‌ها ارزش قائل شد. یکی از آن‌ها پلنگ سیاه است؛ داستان شیری که می‌خواهد شاه بودن را بیاموزد.

۵۹. وداع (The Farewell)

  • محصول: ۲۰۱۹
  • کارگردان: لولا وانگ
  • بازیگران: آکوافینا، تزی ما
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۷ از ۱۰۰
  • امتیاز متاکریتیک: ۸۹ از ۱۰۰

فیلمی که تفاوت‌های دو فرهنگ شرقی و غربی را با ظرافت هرچه تمام‌تر به نمایش می‌گذارد. فیلم یک گلدن گلوب برای آکوافینا همراه آورد، اما نتوانست در رشته‌ی بهترین فیلم خارجی زبان گلدن گلوب، جایزه را به‌دست بیاورد.

۵۸. اسب تورین (The Turin Horse)

  • محصول: ۲۰۱۱
  • کارگردان: بلا تار، اگنش هرانیتسکی
  • بازیگران: یانوش درژی، اریکا بوک
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۸۹ از ۱۰۰
  • امتیاز متاکریتیک: ۸۰ از ۱۰۰

فیلم داستان زندگی صاحب یک اسب و دختر او را روایت می‌کند که بازنمایی صحنه‌ی شلاق خوردن اسبی است که باعث فروپاشی عصبی فردریش نیچه گشت. فیلم را فرد کلمن در ۳۰ برداشت بلند ضبط کرده است.

۵۷. نارنگی (Tangerine‎)

  • محصول: ۲۰۱۵
  • کارگردان: شان اس. بیکر
  • بازیگران: میا تیلر، کارن کاراگولیان
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۶ از ۱۰۰

حضور فیلمی که توسط گوشی‌های هوشمند اپل فیلم‌برداری شده‌اند در این لیست، یک بار دیگر خبر از فرا رسیدن عصر تکنولوژی و آسان شدن روند فیلم‌سازی می‌دهد.

۵۶. لازاروی خوشحال (Lazzaro Felice)

  • محصول: ۲۰۱۸
  • کارگردان: آلیس رورواچر
  • بازیگران: نیکولتا براسچی، الیزابتا روکتی
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۱ از ۱۰۰
  • امتیاز متاکریتیک: ۸۷ از ۱۰۰

روایتی رویاگون و فانتزی از پسری نوجوان از کارگردانی ایتالیایی.

۵۵. فرانسیس‌ها (Frances Ha)

  • محصول: ۲۰۱۳
  • کارگردان: نوآ بامباک
  • بازیگران: گرتا گرویگ، آدام درایور
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۲ از ۱۰۰
  • امتیاز متاکریتیک: ۸۲ از ۱۰۰

فیلم که داستان تلاش‌های یک دختر برای بهبود بخشیدن زندگی خود را نشان می‌دهد، توانست نامزدی گلدن گلوب بهترین بازیگر زن فیلم موزیکال یا کمدی را برای گرتا گرویگ به ارمغان بیاورد.

۵۴. جنگ سرد (Cold War)

  • محصول: ۲۰۱۸
  • کارگردان: پاوو پاولیکوفسکی
  • بازیگران: یوانا کولیگ، آدام فرنتسه
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۲ از ۱۰۰

روایتی عاشقانه بین دو انسان کاملا متفاوت که پاولیکوفسکی توانست برای آن جایزه‌ی بهترین کارگردانی را از جشنواره‌ی فیلم کن فرانسه به‌دست آورد.

۵۳. داستان یک روح (A Ghost Story)

  • محصول: ۲۰۱۷
  • کارگردان: دیوید لاوری
  • بازیگران: کیسی افلک، رونی مارا
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۱ از ۱۰۰

روایت مردی که بعد از کشته شدن در یک تصادف در شمایل یک روح به خانه‌اش برمی‌گردد تا شاهد به حالت عادی برگشتن زندگی همسرش باشد.

۵۲. بهشت (Eden)

  • محصول: ۲۰۱۴
  • کارگردان: میا هانسن لووه
  • بازیگران: کلر ترن، آرسینه خانجیان
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۸۳ از ۱۰۰
  • امتیاز متاکریتیک: ۸۱ از ۱۰۰

روایتی از ظهور و سقوط یک ستاره‌ی موسیقی.

۵۱. او (Elle)

  • محصول: ۲۰۱۶
  • کارگردان: پل ورهوفن
  • بازیگران: ایزابل هوپر، ویرژینی افیرا
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۱ از ۱۰۰

فیلمی که ورهوفن پس از ده سال سکوت ساخت، توانست گلدن گلوب بهترین فیلم خارجی زبان و بهترین بازیگر زن فیلم درام برای ایزابل هوپر را به کارنامه‌ی عوامل خود اضافه کند.

۵۰. افسانه‌ی شاهدخت کاگویا (The Tale of the Princess Kaguya‎)

  • محصول: ۲۰۱۳
  • کارگردان: ایسائو تاکاهاتا
  • بازیگران: نوبوکو میاموتو، تاتسویا ناکادای
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۱۰۰ از ۱۰۰
  • امتیاز متاکریتیک: ۸۹ از ۱۰۰

این فیلم نامزد دریافت اسکار بهترین انیمیشن سال ۲۰۱۴، اقتباسی است از داستانی محلی‌ در ژاپن به‌نام بامبوشکن.

۴۹. پیش از نیمه‌شب (Before Midnight)

  • محصول: ۲۰۱۳
  • کارگردان: ریچارد لینکلیتر
  • بازیگران: ایتن هاک، ژولی دلپی
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۸ از ۱۰۰

این فیلم سومین قسمت از سه‌گانه‌ی پیش از … به‌کارگردانی لینکلیتر می‌باشد که مانند دو قسمت قبلی توانست نگاه منتقدان و مخاطبان را به‌خود جلب کند.

۴۸. انگل (Parasite)

  • محصول: ۲۰۱۹
  • کارگردان: بونگ جون هو
  • بازیگران: سونگ کانگ هو، لی سون کیون
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۸ از ۱۰۰

پس از این که بونگ جون هو و انگل در شب مراسم اسکار سال ۲۰۲۰ رکوردهای تاریخی از خود به‌جا گذاشتند، دیگر نیازی به معرفی ندارند. انگل توانست علاوه بر سه اسکار بهترین کارگردانی، بهترین فیلم‌نامه و بهترین فیلم خارجی زبان، اسکار بهترین فیلم را هم به‌دست بیاورد.

۴۷. شهر گمشده‌ی زی (The Lost City of Z)

  • محصول: ۲۰۱۶
  • کارگردان: جیمز گری
  • بازیگران: چارلی هونام، رابرت پتینسون
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۸۷ از ۱۰۰
  • امتیاز متاکریتیک: ۷۸ از ۱۰۰

فیلم بر اساس رمانی از دیوید گران ساخته شده است و فیلم‌برداری آن را داریدش خنجی برعهده داشته است.

۴۶. موروثی (Hereditary‎)

  • محصول: ۲۰۱۸
  • کارگردان: آری استر
  • بازیگران: تونی کولت، گابریل بیرن
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۸۹ از ۱۰۰
  • امتیاز متاکریتیک: ۸۷ از ۱۰۰

فیلم آری استر اثبات کرد که حتی فیلم‌های ترسناک هم می‌توانند هنری باشند. موروثی داستان مادری است که به‌دنبال ارتباط برقرار کردن با کسی که از دست داده است خود را وارد دنیایی می‌کند که از آن بی‌خبر است.

۴۵. جدایی نادر از سیمین (A Separation)

  • محصول: ۲۰۱۱
  • کارگردان: اصغر فرهادی
  • بازیگران: پیمان معادی، لیلا حاتمی
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۹ از ۱۰۰
  • امتیاز متاکریتیک: ۹۵ از ۱۰۰

فیلمی که نخستین اسکار تاریخ سینمای ایران را با خود همراه داشت، توانست در بخش بهترین فیلم‌نامه‌ی غیراقتباسی جشنواره‌ی اسکار هم نامزد شود و این نامزدی خبر از فیلم‌نامه‌ی پرقدرت اصغر فرهادی می‌دهد.

۴۴. دوربینی (Cameraperson)

  • محصول: ۲۰۱۶
  • کارگردان: کریستن جانسون
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۹ از ۱۰۰

فیلم مستندی از زندگی خود جانسون به‌عنوان یک فیلم‌بردار است و یکی از ستایش‌شده‌ترین فیلم‌های ۲۰۱۶.

۴۳. پرتره‌ی بانویی در آتش (Portrait of a Lady on Fire)

  • محصول: ۲۰۱۹
  • کارگردان: سلین سیاما
  • بازیگران: نوئمی مرلان، آدل انل
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۸ از ۱۰۰
  • امتیاز متاکریتیک: ۹۵ از ۱۰۰

فیلم توانست جایزه‌ی بهترین فیلم‌نامه را از جشنواره‌ی فیلم کن به‌دست آورد و نامزدی بهترین فیلم خارجی زبان گلدن گلوب را هم به کارنامه‌ی خود بیافزاید.

۴۲. سی دقیقه پس از نیمه‌شب (Zero Dark Thirty)

  • محصول: ۲۰۱۲
  • کارگردان: کاترین بیگلو
  • بازیگران: جسیکا چستین، جیسون کلارک
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۱ از ۱۰۰

داستان شکار بن لادن توانست نامزد دریافت ۵ اسکار شود و جسیکا چستین را به‌عنوان بازیگری جدی به هالیوود معرفی کند.

۴۱. مارگارت (Margaret‎)

  • محصول: ۲۰۱۱
  • کارگردان: کنت لونرگان
  • بازیگران: آنا پاکوین، مت دیمون
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۷۴ از ۱۰۰

لیزا که شاهد اتفاقی وحشتناک بوده است راننده‌ی اتوبوس مسؤول این اتفاق را نگه می‌دارد و سپس  شکایتی علیه او تنظیم می‌کند، اما در نهایت وقتی در می‌یابد نمی‌تواند عدالت را اجرا کند، امید خود را از دست می‌دهد.

۴۰. مأمور خرید شخصی (Personal Shopper‎)

بهترین فیلمبهترین فیلم بهترین فیلم بهترین فیلم بهترین فیلم بهترین فیلم بهترین فیلم بهترین فیلم
  • محصول: ۲۰۱۶
  • کارگردان: اولیویه آسایاس
  • بازیگران: کریستن استوارت، آندرش دانیلسن لی
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۸۱ از ۱۰۰
  • امتیاز متاکریتیک: ۷۷ از ۱۰۰

فیلم توانست جایزه‌ی بهترین کارگردانی جشنواره فیلم کن را به کارنامه‌ی آسایاس اضافه کند. مأمور خرید شخصی داستان دختری است که خریدهای یک شخص مشهور را انجام می‌دهد و هم‌زمان سعی دارد تا با برادر دوقلوی خود که مدتی قبل مرده است، ارتباط برقرار کند.

۳۹. بابادوک (The Babadook‎)

  • محصول: ۲۰۱۴
  • کارگردان: جنیفر کنت
  • بازیگران: اسی دیویس، نوحا ویسمن
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۸ از ۱۰۰

فیلم ترسناکی که سرشار است از زیرمتن‌های روان‌شناختی. فیلمی موفق هم از نگاه منتقدان، هم از نگاه مخاطبان.

۳۸. تیمبوکتو (Timbuktu)

  • محصول: ۲۰۱۴
  • کارگردان: عبدالرحمن سیساکو
  • بازیگران: عابل جفری، هیچم یاکوبی
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۸ از ۱۰۰

روایتی از جهان کودکی سیساکو، مالی، و تعصباتی که درحال نابود کردن آن است.

۳۷. رما (Roma)

  • محصول: ۲۰۱۸
  • کارگردان: آلفونسو کوارون
  • بازیگران: یالیتزا آپاریچیو، مارینا دیتاویرا
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۵ از ۱۰۰
  • امتیاز متاکریتیک: ۹۶ از ۱۰۰

در مراسم‌های گلدن گلوب و اسکار ۲۰۱۹ کوارون و رما توانستند شگفتی بیافرینند. رما که فیلمی بود به زبان مکزیکی توانست در ده بخش بهترین فیلم غیر انگلیسی زبان، بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین تدوین، بهترین بازیگر نقش اصلی زن، بهترین بازیگر نقش مکمل زن، بهترین فیلم‌نامه‌ی غیراقتباسی، بهترین تصویربرداری، بهترین طراحی صحنه، بهترین صداگذاری و بهترین تدوین صدا نامزد شود و در سه بخش بهترین کارگردانی، بهترین فیلم غیر انگلیسی زبان و بهترین تصویربرداری به اسکار دست پیدا کند.

رما داستان یک خانواده‌ی طبقه‌ی متوسط مکزیک را در میانه انقلاب دهه ۷۰ از چشم خدمتکار خانواده روایت می‌کند.

۳۶. تعطیلات بهاری (Spring Breakers)

  • محصول: ۲۰۱۲
  • کارگردان: هارمونی کورین
  • بازیگران: سلنا گومز، جیمز فرانکو
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۶۷ از ۱۰۰

داستان چهار دختر دانشگاهی که تصمیم می‌گیرند از یک رستوران دزدی کنند تا برای تعطیلات بهاری خود پول به‌دست بیاورند.

۳۵. تنها عاشقان زنده ماندند (Only Lovers Left Alive)

  • محصول: ۲۰۱۳
  • کارگردان: جیم جارموش
  • بازیگران: تام هیدلستون، تیلدا سوئینتن
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۸۶ از ۱۰۰
  • امتیاز متاکریتیک: ۷۹ از ۱۰۰

روایتی فانتزی از عشق.

۳۴. داستان‌هایی که می‌گوییم (Stories We Tell)

  • محصول: ۲۰۱۲
  • کارگردان: سارا پلی
  • بازیگران: ربکا جنکینز
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۴ از ۱۰۰
  • امتیاز متاکریتیک: ۹۱ از ۱۰۰

باز هم مستندی دیگر این بار از فیلم‌ساز کانادایی که در داستان‌هایی که می‌گوییم به دنبال ریشه‌ها و حقایق خانواده‌ی خود می رود.

۳۳. مادلینِ مادلین (Stories We Tell)

  • محصول: ۲۰۱۸
  • کارگردان: جوزفین دکر
  • بازیگران: هلنا هاوارد، مالی پارکر
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۸۸ از ۱۰۰

روایتی که خط بین هنر و واقعیت هر لحظه در آن مبهم‌تر می‌شود.

۳۲. هتل بزرگ بوداپست (The Grand Budapest Hotel)

  • محصول: ۲۰۱۴
  • کارگردان: وس اندرسن
  • بازیگران: رالف فاینس، آدرین برودی
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۲ از ۱۰۰

اندرسن یک‌بار دیگر با قاب‌بندی‌ها و استفاده از رنگ وسواس‌گونه‌ی خود، هنرش را به رخ منتقدان و مخاطبان می‌کشد و به همه ثابت می‌کند یک فیلم کمدی که هنری هم باشد، هنوز می‌تواند ساخته شود.

۳۱. یک جایی (Somewhere)

  • محصول: ۲۰۱۰
  • کارگردان: سوفیا کوپولا
  • بازیگران: استیون درف، میشل موناهن
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۷۰ از ۱۰۰

فیلم برنده‌ی شیر طلای ونیز کوپولا به زندگی بازیگران هالیوودی، تنهایی آن‌ها و رفتار نامناسب هالیوود با آن‌ها می‌پردازد.

۳۰. این فیلم نیست (This Is Not a Film)

  • محصول: ۲۰۱۱
  • کارگردان: جعفر پناهی، مجتبی میرطهماسب
  • بازیگران: جعفر پناهی، مجتبی میرطهماسب
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۷ از ۱۰۰
  • امتیاز متاکریتیک: ۹۰ از ۱۰۰

البته که یک فیلم است. فیلمی که با تمام وجود تعاریف اساسی ما از فیلم را به چالش می‌کشد.

۲۹. نخستین اصلاح‌شده (First Reformed)

  • محصول: ۲۰۱۷
  • کارگردان: پل شریدر
  • بازیگران: ایتن هاک، آماندا سایفرد
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۳ از ۱۰۰
  • امتیاز متاکریتیک: ۸۵ از ۱۰۰

روایت متفاوتی دیگر از نویسنده‌ی راننده تاکسی (Taxi Driver).

۲۸. پدینگتون ۲ (Paddington 2‎)

  • محصول: ۲۰۱۷
  • کارگردان: پل کینگ
  • بازیگران: هیو بونه‌ویل، سالی هاوکینز
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۱۰۰ از ۱۰۰

ادامه‌ای برای فیلم پدینگتون. روایت پدینگتون که می‌خواهد برای نامادری خود هدیه‌ای پیچیده برای تولدش تهیه کند.

۲۷. باد برمی‌خیزد (The Wind Rises)

  • محصول: ۲۰۱۳
  • کارگردان: هایائو میازاکی
  • بازیگران: هیدئاکی آنو، میوری تاکیموتو
  • امتیاز راتن تومیتوز:‌ ۸۸ از ۱۰۰
  • امتیاز متاکریتیک: ۸۳ از ۱۰۰

فیلم بر اساس زندگی حقیقی جیرو هیروکوشی، طراح هواپیماهای جنگنده طی جنگ جهانی دوم، ساخته شده است.

۲۶. مایک جادویی ایکس‌ایکس‌ال (Magic Mike XXL‎)

  • محصول: ۲۰۱۵
  • کارگردان: گرگوری جاکوبز
  • بازیگران: چنینگ تیتوم، مت بامر
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۶۵ از ۱۰۰
  • امتیاز متاکریتیک: ۶۰ از ۱۰۰

فیلم با بودجه‌ی ۱۵ میلیون دلاری، توانست در گیشه به فروش ۱۲۲٫۵ میلیون دلاری برسد.

۲۵. عشق (Amour)

  • محصول: ۲۰۱۲
  • کارگردان: میشائل هانکه
  • بازیگران: ژان-لویی ترنتینیان، امانوئل ریوا
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۳ از ۱۰۰
  • امتیاز متاکریتیک: ۹۴ از ۱۰۰

عشق داستان زن و مرد کهنسالی را روایت می‌کند که پس از گذر از زندگی‌ عاشقانه به خط پایان نزدیک شده‌اند. زن با بازی درخشان امانوئل ریوا دچار سکته‌ی مغزی می‌شود و مرد تحمل دیدن عشق زندگی خود را در این وضع ندارد. عشق به خود عشق می‌پردازد. چه زن و چه مرد برای مخاطب برجسته نمی‌شوند، بلکه نیروی عشق است که به نصویر کشیده می‌شود.

۲۴. پسرانگی (Boyhood)

  • محصول: ۲۰۱۴
  • کارگردان: ریچارد لینکلیتر
  • بازیگران: پاتریشیا آرکت، ایتن هاک
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۷ از ۱۰۰
  • امتیاز متاکریتیک: ۱۰۰ از ۱۰۰

سال‌ها پیش لینکلیتر ساخت فیلمی را آغاز کرد که زندگی پسربچه‌ای را از هفت سالگی تا پایان نواجوانی‌اش دنبال می‌کرد و سال ۲۰۱۴ فیلم به نمایش درآمد. روایتی خیره‌کننده از زندگی که در ۳۹ روز طی بیش از یک دهه فیلم‌برداری شده است.

۲۳. او. جی.: ساخت آمریکا (O.J. : Made in America‎)

  • محصول: ۲۰۱۶
  • کارگردان: ازرا ادلمن
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۱۰۰ از ۱۰۰

مستندی که توانست سال ۲۰۱۷ اسکار بهترین مستند را به‌دست بیاورد به ظهور و افول محبوبیت او. جی. در آمریکا می‌پردازد.

۲۲. سوزاندن (Burning)

  • محصول: ۲۰۱۸
  • کارگردان: لی چانگ دونگ
  • بازیگران: یو آه این، استیون ین
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۵ از ۱۰۰
  • امتیاز متاکریتیک: ۹۰ از ۱۰۰

فیلم اقتباسی از یکی از داستان‌های هاروکی موراکامی به‌نام سوزاندن انبار است و در جشنواره‌ی کن ۲۰۱۸ به رقابت پرداخته است.

۲۱. برو بیرون (Get Out‎)

  • محصول: ۲۰۱۷
  • کارگردان: جوردن پیل
  • بازیگران: دنیل کالویا، الیسون ویلیامز
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۸ از ۱۰۰
  • امتیاز متاکریتیک: ۸۵ از ۱۰۰

برنده‌ی بهترین فیلم‌نامه‌ی غیراقتباسی از اسکار سال ۲۰۱۸ داستانی ترسناک و روان‌‌شناختی را ترکیب می‌کند و آن را به بهترین شکل ممکن روی پرده می‌آورد.

۲۰. رشته‌ی خیال (Phantom Thread)

  • محصول: ۲۰۱۷
  • کارگردان: پل توماس اندرسن
  • بازیگران: دانیل دی-لوئیس، لسلی منویل
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۱ از ۱۰۰
  • امتیاز متاکریتیک: ۹۰ از ۱۰۰

داستانی عاشقانه از اندرسن که توانست شش نامزدی اسکار به‌دست بیاورد و نهایتا اسکار بهترین طراحی لباس را مال خود کند.

۱۹. تونی اردمان (Toni Erdmann)

بهترین فیلمبهترین فیلم بهترین فیلم بهترین فیلم بهترین فیلم بهترین فیلم بهترین فیلم بهترین فیلم بهترین فیلم بهترین فیلم بهترین فیلم
  • محصول: ۲۰۱۶
  • کارگردان: مارن آده
  • بازیگران: پتر سیمونیشک، زاندرا هولر
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۳ از ۱۰۰
  • امتیاز متاکریتیک: ۹۳ از ۱۰۰

کمدی‌های تلخ زیادی وجود داشتند که بشود از میان آن‌ها انتخاب کرد، اما هیچ‌کدامشان حتی نزدیک به فیلم مارن آده هم نبودند. فیلم داستان پدری را روایت می‌کند که سعی دارد دوباره جایی در قلب دخترش که حالا زندگی پرمشغله‌ای دارد به‌دست بیاورد.

۱۸. مرا با نامت صدا کن (Call Me by Your Name‎)

  • محصول: ۲۰۱۷
  • کارگردان: لوکا گوادانینو
  • بازیگران: آرمی همر، تیموتی شالامی
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۴ از ۱۰۰
  • امتیاز متاکریتیک: ۹۳ از ۱۰۰

فیلم نامزد چهار جایزه‌ی اسکار شد و در نهایت اسکار بهترین فیلم‌نامه‌ی اقتباسی را به‌دست آورد.

۱۷. دنیای فردا (World of Tomorrow)

  • محصول: ۲۰۱۵
  • کارگردان: دان هرتزفلت
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۱۰۰ از ۱۰۰

انیمیشنی ۱۷ دقیقه‌ای که تمام دنیا را به‌چالش می‌کشد.

۱۶.شبکه‌ی اجتماعی (The Social Network)

  • محصول: ۲۰۱۰
  • کارگردان: دیوید فینچر
  • بازیگران: جسی آیزنبرگ، اندرو گارفیلد
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۶ از ۱۰۰
  • امتیاز متاکریتیک: ۹۵ از ۱۰۰

چه چیزی می‌تواند از زندگی سازنده‌ی فیسبوک، کسی که یکی از اولین قدم‌ها به سمت جهانی که امروز در آن زیست می‌کنیم را برداشته‌است، جداب‌تر باشد؟ و حالا اگر فیلم‌نامه‌ی ان را آرون سورکین نوشته باشد و آن را دیوید فینچر مقابل دوربین ببرد، دیگر جای بحثی نمی‌ماند.

۱۵. دندان نیش (Dogtooth)

  • محصول: ۲۰۱۰
  • کارگردان: یورگوس لانتی‌موس
  • بازیگران: کریستوس استرگیوگلو، میشل ولی
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۳ از ۱۰۰

آن‌چه در سال‌های اخیر از لانتی‌موس دیده‌ایم، همه‌اش از همین‌جا آغاز شد. از دندان نیش و اکران آن در کن. همین فیلم و استعداد خیره‌کننده‌ی لنتی‌موس در بازنمایی داستان‌های عجیب و غریب بود که او را به مؤلفی بین‌المللی تبدیل کرد.

۱۴. لویاتان (Leviathan)

  • محصول: ۲۰۱۲
  • کارگردان: ورنا پارادل و لوسین کستین تایلور
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۸۳ از ۱۰۰

یکی دیگر از مستندهایی که توانسته است به این لیست راه پیدا کند و داستان سختی‌های صنعت ماهی‌گیری آمریکای شمالی را روایت می‌کند.

۱۳. درخت زندگی (The Tree of Life)

  • محصول: ۲۰۱۱
  • کارگردان: ترنس مالیک
  • بازیگران: جسیکا چستین، برد پیت
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۸۴ از ۱۰۰
  • امتیاز متاکریتیک: ۸۵ از ۱۰۰

ترنس مالک دیگر نیازی به معرفی ندارد. فیلم برنده‌ی نخل طلای ترنس مالیک از تاریخ‌نگاری دور می‌شود و به فضای ذهنی جست‌وجوی در تاریخ نزدیک. فیلم بازتابی است از خاطرات فیلم‌ساز از کودکی‌اش در دهه‌ی پتجاه میلادی که آن را در تگزاس گذرانده است.

۱۲. عمو بونمی که زندگی‌های گذشته‌اش را به یاد می‌آورد (Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives)

  • محصول: ۲۰۱۰
  • کارگردان: اپیچاتپونگ ویراستاکول
  • بازیگران: تاناپات سایسایمار، جنجیرا پانگپاس
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۸۹ از ۱۰۰
  • امتیاز متاکریتیک: ۸۷ از ۱۰۰

روایتی عجیب و غریب از مردی که زندگی‌های قبلی خود را به یاد می‌آورد از سینمای تایلند.

۱۱. گرگ وال استریت (The Wolf of Wall Street)

  • محصول: ۲۰۱۳
  • کارگردان: مارتین اسکورسیزی
  • بازیگران: لئوناردو دی‌کاپریو، مارگو رابی
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۷۹ از ۱۰۰
  • امتیاز متاکریتیک: ۷۵ از ۱۰۰

ثروتمندتر از کازیتو (Casino)، بزرگتر از رفقای خوب (Goodfellas) و پرطرفدارتر از آخرین وسوسه‌ی مسیح (The Last Temptation of Christ) و بامزه‌تر از هرچیزی که اسکورسیزی تا به امروز ساخته است. سرنوشت این فیلم ماندگار شدن در تاریخ سینما به‌عنوان یکی از بهترین فیلم‌های اسکورسیزی است.

۱۰. لیدی برد (Lady Bird‎)

  • محصول: ۲۰۱۷
  • کارگردان: گرتا گرویگ
  • بازیگران: سورشا رونان، تیموتی شالامی
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۹ از ۱۰۰
  • امتیاز متاکریتیک: ۹۴ از ۱۰۰

فیلم روایت دختر جوانی را دنبال می‌کند که در گره‌های سال‌های جوانی دست و پا می‌زند. لیدی برد نخستین تجربه‌ی گرویگ به‌عنوان کارگردان است که البته فیلم‌نامه‌ی آن را هم خودش نوشته است.

۹. مکس دیوانه: جاده‌ی خشم (Mad Max: Fury Road)

  • محصول: ۲۰۱۵
  • کارگردان: جرج میلر
  • بازیگران: تام هاردی، شارلیز ترون
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۷ از ۱۰۰
  • امتیاز متاکریتیک: ۹۰ از ۱۰۰

فیلم اکشنی تقریبا بدون کلام و بدون توقف را به سینما هدیه می‌دهد، اکشنی نفس‌گیر و خیره‌کننده.

۸. استاد (The Master)

  • محصول: ۲۰۱۲
  • کارگردان: پل توماس اندرسن
  • بازیگران: واکین فینیکس، فیلیپ سیمور هافمن
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۸۴ از ۱۰۰
  • امتیاز متاکریتیک: ۸۶ از ۱۰۰

هر فیلمی که اندرسن می‌سازد دلیلی برای خوشحالی و جشن گرفتن است. استاد کمدی سیاهی است از این که چگونه بیگانگی می‌تواند به شورش بی‌انجامد و این که چگونه تمام مسیرهای برنامه‌ریزی شده برای زیستن، محکوم به نابودی هستند.

۷. کارول (Carol‎)

  • محصول: ۲۰۱۵
  • کارگردان: تاد هینز
  • بازیگران: کیت بلانشت، رونی مارا
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۴ از ۱۰۰
  • امتیاز متاکریتیک: ۹۴ از ۱۰۰

کارول، روایت زنی تنها بودن است و این روایت را بازی درخشان کیت بلانشت زنده می‌کند. تمام فیلم را می‌توان در اخرین کلمات رمانی که فیلم از ان اقتباس شده است مرور کرد: «می‌‌خواست کارول باشد، در هزاران شهر، هزاران خانه، زمین‌های بیگانه، در جایی که آن‌ها به‌هم می‌رسند، چه در جهنم و چه در بهشت.»

۶. هولی موتورز (Holy Motors)

  • محصول: ۲۰۱۲
  • کارگردان: لئوس کاراکس
  • بازیگران: دونی لوان، ادیت اسکوب
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۲ از ۱۰۰
  • امتیاز متاکریتیک: ۸۴ از ۱۰۰

هولی موتورز کاراکس از آن دست فیلم‌هایی است که قواعد جدیدی برای بازی تعیین می‌کند. هولی موتورز فیلمی است درباره‌ی ذات اجرا و فیلم‌سازی.

۵. درون لوین دیویس (Inside Llewyn Davis)

  • محصول: ۲۰۱۳
  • کارگردان: برادران کوئن
  • بازیگران: اسکار آیزاک، جان گودمن
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۲ از ۱۰۰
  • امتیاز متاکریتیک: ۹۳ از ۱۰۰

برادران کوئن همیشه مهارت زیادی در محبوب ساختن مجرم‌ها و بازنده‌ها داشته‌اند؛ از لبوسکی بزرگ (The Big Lebowski) تا جایی برای پیرمردها نیست (No Country for Old Men). فیلم نه‌تنها به زندگی درونی و شخصی لوین و تمام مشکلات آن اشاره می‌کند، بلکه یکی از زیبایی‌های فیلم بازتاب دادن متناسب محیط یخ‌زده و خشک شهری است که دیویس در آن زندانی شده است.

۴. عمل کشتن (The Act of Killing) و چهره‌ی سکوت (The Look of Silence)

  • محصول: ۲۰۱۳ و ۲۰۱۵
  • کارگردان: ‎جاشوا اوپنهایمر

دو فیلم از این کارگردان آمریکایی توانستند به این لیست راه پیدا کنند. هردوی این فیلم‌ها نامزد اسکار بهترین مستند شده‌اند.

۳. کپی برابر اصل (Certified Copy)

  • محصول: ۲۰۱۰
  • کارگردان: عباس کیارستمی
  • بازیگران: ژولیت بینوش، ویلیام شیمل
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۸۹ از ۱۰۰

اصیل بودن به چه معناست؟ یکی از آخرین فیلم‌های کارنامه‌ی پربار عباس کیارستمی که به عمق بحث فلسفه‌ی تفاوت اصل و کپی می‌‌پردازد، بی‌شک نمی‌تواند از لیست بهترین فیلم‌های دهه‌ی اخیر سینما جا بماند.

۲. زیر پوست (Under the Skin)

  • محصول: ۲۰۱۳
  • کارگردان: جاناتان گلیزر
  • بازیگران: اسکارلت جوهانسون، کریشتف هادک
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۸۴ از ۱۰۰
  • امتیاز متاکریتیک: ۸۰ از ۱۰۰

زنی سوار بر ون خود مردان را شکار می‌کند و آن‌ها را به دنیای خودش می‌فرستد.

۱. مهتاب (moonlight)

  • محصول: ۲۰۱۶
  • کارگردان: بری جنکینز
  • بازیگران: ماهرشالا علی، نائومی هریس
  • امتیاز راتن تومیتوز: ۹۸ از ۱۰۰
  • امتیاز متاکریتیک: ۹۹ از ۱۰۰

نگاهی متفاوت از بری جنکینز به عشق و دوست داشتن، اما تمام چیزی که مهتاب را متفاوت می‌کند همین نگاه نیست، بلکه نگاه تیزبینانه‌ی جنکینز در استفاده از رنگ و قاب‌بندی است که در مواقع نیاز متلاطم و در سایر مواقع آرام است.

برچسب‌ها: فیلم ,


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


11 فیلم اول کارگردانان مشهور که در فهرست 250 اثر برتر IMDb قرار دارند
شنبه 15 خرداد 1400 ساعت 19:27 | بازدید : 375 | نویسنده : مهدیار | ( نظرات )
در لیست 11 فیلم اول کارگردانان مشهور که در فهرست 250 اثر برتر IMDb قرار دارند؟ برترین 11 فیلم اول کارگردانان مشهور که در فهرست 250 اثربرتر IMDb قرار دارند؟ بهترین 11 فیلم اول کارگردانان مشهور که در فهرست 250 اثر برتر IMDb قرار دارند؟

در ادامه پاسخی جامع به به این سوالات خواهیم داد،همراه ما باشید.

برداشتن اولین گام برای ورود به صنعت سینما دشوار است و حتی بهترین کارگردان‌های دنیا هم در نخستین تجربه‌ی سینمایی‌شان دچار اشتباهات مهلکی شده‌اند. اما بعضی‌ها این قانون نانوشته را شکستند و آن‌چنان قوی و دقیق ظاهر شدند که هم‌زمان نظر مثبت منتقدان و مخاطبان را جلب کردند. در این مقاله از مجله اینترنتی ماهتوتا 11 تجربه‌ی اول کارگردانی که در لیست ۲۵۰ فیلم برتر IMDb قرار دارند را با هم بررسی می‌کنیم.

زیبایی آمریکایی (American Beauty)

زیبایی آمریکایی

  • سال ساخت: ۱۹۹۹
  • کارگردان: سام مندس
  • بازیگران: کوین اسپیسی، آنت بنینگ، تورا بیرچ، وس بنتلی، کریس کوپر
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۸.۳ از ۱۰
  • رتبه‌ی ۷۸ در لیست ۲۵۰ فیلم برتر IMDb

اگرچه در چند سال اخیر زیبایی آمریکایی هم مثل بقیه آثار کوین اسپیسی تحت تأثیر رسوایی اخلاقی او قرار گرفته اما یکی از بهترین فیلم‌های دهه‌ی نود میلادی است و به عنوان فیلم اول، نقطه‌ی درخشانی در کارنامه‌ی سام مندس است.

زیبایی آمریکایی هم یک فیلم تجاری موفق بود و هم نظر مثبت منتقدان را جلب کرد. در اسکار ۱۹۹۹ در هشت رشته نامزد شد و اسکار بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین فیلم‌نامه‌ی غیر اقتباسی، بهترین فیلم‌برداری و بهترین بازیگر نقش اول مرد را دریافت کرد.

داستان درباره‌ی یک مدیر تبلیغاتی میان‌سال است که عاشق یکی از دوستان فرزندِ نوجوانش می‌شود و رابطه عجیب‌وغریبی میان آن‌ها شکل می‌گیرد.

حتما بخوانید » بهترین فیلم های جهان که شما را پای تلویزیون میخکوب می‌کنند 2021

کوکو (Coco)

کوکو

  • سال ساخت: ۲۰۱۷
  • کارگردان: لی آنکریچ و آدریان مولینا
  • صداپیشگان: آنتونی گونزالس، گائل گارسیا برنال، بنجامین برت، آلانا اوباک
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۸.۳ از ۱۰
  • رتبه‌ی ۷۵ در لیست ۲۵۰ فیلم برتر IMDb

کوکو یکی از بهترین انیمیشن‌های پیکسار است. لی آنکریچ پیش‌تر کارگردان «داستان اسباب‌بازی‌های ۳» (Toy Story 3)، دستیار کارگردان «داستان اسباب‌بازی‌های ۲» (Toy Story 2)، «شرکت هیولاها» (Monsters, Inc) و «به دنبال نمو» (Finding Nemo) بود.

در اواسط کار آدریان مولینا به گروه کارگردانی اضافه شد. کوکو به عنوان فیلم اول او مورد توجه منتقدان و مخاطبان قرار گرفت و جایزه اسکار و گلدن گلوب بهترین انیمیشن را در سال ۲۰۱۸ دریافت کرد.

داستان این انیمیشن روایتگر زندگی پسر دوازده‌ساله‌ای به نام میگل است که موسیقی در خانواده‌ی او یک کار ممنوعه تلقی می‌شود. میگل در روز مردگان به صورت اتفاقی وارد سرزمین مردگان می‌شود و باید خودش را از این مخمصه نجات دهد تا به دنیای زندگان بازگردد.

حتما بخوانید » بهترین فیلم های جنگی تاریخ سینما 63 فیلم برتر 2021

مرد عنکبوتی: به درون دنیای عنکبوتی (Spider-Man: Into The Spider-Verse)

  • سال ساخت: ۲۰۱۸
  • کارگردان‌ها: باب پرسیچتی، پیتر رمزی، رودنی روثمن
  • صداپیشگان: شامیک مور، لیو شرایبر، ماهرشالا علی، برایان تایری هنری، جیک جانسون، هیلی استاینفلد
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۸.۴ از ۱۰
  • رتبه‌ی ۶۸ در لیست ۲۵۰ فیلم برتر IMDb

مرد عنکبوتی: به درون دنیای عنکبوتی با یک ابر شرور تمام عیار، از انیمیشن‌های موفق و منحصربه‌فرد قرن بیست و یکم است. گروه کارگردانی این انیمیشن متشکل است از باب پرسیچتی و رودنی روثمنِ فیلم اولی و پیتر رمزی که پیش‌تر کارگردانی «ظهور نگهبانان» (Rise of the Guardians) را بر عهده داشت.

انیمیشن از کمیک‌های محبوب مارول اقتباس شده و ماجرای نسخه‌های مختلف مرد عنکبوتی است که در دنیاهای موازی زندگی می‌کنند. آن‌ها به صورت اتفاقی در یک جهان واحد به هم می‌رسند تا ابر شروری به نام کینگ پین را نابود کنند و دنیای خودشان برگردند.

حتما بخوانید » بهترین فیلم های کمدی ایرانی 33 فیلم پرطرفدار که شما را در خنده غرق می‌کنند

همیلتون (Hamilton)

فیلم مشهورفیلم مشهور فیلم مشهور فیلم مشهور فیلم مشهور فیلم مشهور
  • سال ساخت: ۲۰۲۰
  • کارگردان: توماس کیل
  • بازیگران: داوید دیگز، رنی الیس گولدزبری، جاناتان گروف، کریستوفر جکسون
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۸.۵ از ۱۰
  • رتبه‌ی ۶۰ در لیست ۲۵۰ فیلم برتر IMDb

همیلتون در اصل یک تئاتر موزیکال است که به علت همه‌گیری کرونا در دیزنی پلاس منتشر شد اما به عنوان یک فیلم واقعی مورد توجه منتقدان قرار گرفت و حتی نامزد دریافت دو جایزه‌ی گلدن گلوب شد.

توماس کیل تا به حال چندین نمایش‌نامه از لین-منوئل میرندا را در برادوی کارگردانی کرده اما همیلتون اولین اثر سینمایی او است. این فیلم با الهام از زندگی و کار الکساندر همیلتون، از پدران بنیان‌گذار ایالات‌متحده آمریکا ساخته شد.

حتما بخوانید » 10 فیلم پرجستجوی گوگل در سال 2020 ؛ مردم دنیا بیشتر به‌دنبال چه فیلم‌هایی بوده‌اند؟

زندگی دیگران (The Lives Of Others)

  • سال ساخت: ۲۰۰۶
  • کارگردان: فلوریان هنکل فون، دونر سومارک
  • بازیگران: اولریش موهه، سباستیان کخ، مارتینا گدک، اولریش توکور، هربرت کونوپ
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۸.۴ از ۱۰
  • رتبه‌ی ۵۸ در لیست ۲۵۰ فیلم برتر IMDb

زندگی دیگران یک درام آلمانی است که فیلم اول فلوریان هنکل فون است که پیش‌تر کارگردانی فیلم‌های کوتاه زیادی را بر عهده داشت. در کنار او دونر سومارک حضور دارد که فیلم‌های تحسین شده‌ای مثل «توریست» (The Tourist) و «هرگز روی برنگردان» (Never Look Away) را در کارنامه دارد و دو بار نامزد اسکار شده است.

فیلم اول

زندگی دیگران برنده‌ی جایزه اسکار بهترین فیلم غیر انگلیسی‌زبان شد. ماجرا در آلمان شرقی اتفاق می‌افتد و درباره‌ی پلیس مخفی است که باید از زندگی یک نویسنده و معشوقه‌اش جاسوسی کند.

حتما بخوانید » فیلم ترسناک 35 فیلم ترسناک برتر جهان در تمام دوران

تاریخ مجهول آمریکا (American History X)

فیلم مشهور

  • سال ساخت: ۱۹۹۸
  • کارگردان: تونی کی
  • بازیگران: ادوارد نورتون، ادوارد فرلانگ، بورلی دی آنجلو، ایوری بروکس، فیروزه بالک
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۸.۵ از ۱۰
  • رتبه‌ی ۳۸ در لیست ۲۵۰ فیلم برتر IMDb

ادوارد نورتون یکی از بهترین نقش‌آفرینی‌هایش را در تاریخ مجهول آمریکایی داشته. این فیلم اولین تجربه‌ی کارگردانی تونی کی است و با اینکه برای تدوین نهایی با استودیو سازنده اختلافات حاشیه‌سازی داشت اما اثری ساخت که در حال حاضر برای اهداف آموزشی هم استفاده می‌شود.

داستان تاریخ مجهول آمریکایی درباره‌ی دو برادر لس‌آنجلسی است که در یک گروه نژادپرست نئونازی عضو می‌شوند. برادر بزرگتر پس از پی بردن به عقاید اشتباه افراطی‌اش، سعی می‌کند به برادر کوچکترش کمک کند تا از گروه خارج شود.

حتما بخوانید » بهترین فیلم انیمیشن گلدن گلوب به پیش‌بینی ورایتی 2021

شیر شاه (The Lion King)

فیلم مشهور

  • سال ساخت: ۱۹۹۴
  • کارگردان‌ها: راجر آلرز، راب مینکاف
  • صداپیشگان: جان تیلور توماس، متیو برودریک، جیمز ارل جونز، جرمی آیرونز
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۸.۵ از ۱۰
  • رتبه‌ی ۳۳ در لیست ۲۵۰ فیلم برتر IMDb

بی‌شک شیر شاه به عنوان فیلم اول راجر آلرز و راب مینکاف تاثیرگذارترین انیمیشن دیزنی است. موفقیت‌های این فیلم چشمگیر بود و از جمله پرفروش‌ترین انیمیشن‌های دنیا به حساب می‌آید. البته به تازگی نسخه لایو اکشن آن ساخته شده که به پای نسخه اولیه نمی‌رسد.

شیر شاه با الهام از متون ادبی مختلفی از جمله هملت ویلیام شکسپیر ساخته شده و داستان آن درباره شیر جوانی به نام سیمبا است که برای گرفتن انتقام مرگ پدرش و پس گرفتن قلمرو پادشاهی به سرزمین ابا و اجدادی‌اش بازمی‌گردد.

حتما بخوانید » 22 فیلم الهام‌بخش که می‌توانند زندگی شما را تغییر دهند

شهر خدا (City Of God)

فیلم اولفیلم اول فیلم اول فیلم اول فیلم اول فیلم اول فیلم اول فیلم اول فیلم اول فیلم اول فیلم اول فیلم اول
  • سال ساخت: ۲۰۰۲
  • کارگردان: فرناندو میرلس، کاتیا لوند
  • بازیگران: الکساندر رودریگوئز، آلیس براگا، لئوناردو فرمینو
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۸.۶ از ۱۰
  • رتبه‌ی ۲۲ در لیست ۲۵۰ فیلم برتر IMDb

شهر خدا یکی از بهترین فیلم‌های چند سال اخیر است که جوایز سینمایی بسیاری را به دست آورد. فرناندو میرلس و کاتیا لوند این فیلم را به صورت مشترک کارگردانی کردند. شهر خدا سومین تجربه‌ی سینمایی میرلس و اولین تجربه‌ی لوند بود.

با این حال وقتی برای دریافت جایزه‌ی اسکار بهترین کارگردانی نامزد شد نامی از لوند به میان نیامد! فیلم روایتی از ظهور جنایات سازمان یافته در حومه ریودوژانیروی برزیل است.

حتما بخوانید » بهترین فیلم‌های ایرانی در 10 سال گذشته 2021

۱۲ مرد خشمگین (۱۲Angry Men)

فیلم اول

  • سال ساخت: ۱۹۷۵
  • کارگردان: سیدنی لومت
  • بازیگران: هنری فوندا، لی. جی. کاب، ای. جی. مارشال، مارتین بالسام، جک واردن، جان فیدلر
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۹ از ۱۰
  • رتبه‌ی ۵ در لیست ۲۵۰ فیلم برتر IMDb

۱۲ مرد خشمگین اولین تجربه‌ی کارگردانی سیدنی لومت و یکی از بهترین آثار سینمایی دنیا است. فیلم نامزد دریافت ۳ جایزه اسکار از جمله بهترین کارگردانی، بهترین فیلم و بهترین فیلم‌نامه‌ی اقتباسی بود.

تقریباً تمام داستان فیلم در یک اتاق اتفاق می‌افتد و در آن ۱۲ عضو هیئت‌منصفه‌ی دادگاه درباره محکومیت یک جوان ۱۸ ساله‌ی متهم به قتل تصمیم می‌گیرند، تصمیمی که شواهد و ارزش‌های اخلاقی‌شان را زیر سؤال می‌برد.

حتما بخوانید » 13 فیلم ترسناک لاوکرفت (وحشت کیهانی) از بهترین تا بدترین 2021

رستگاری در شاوشنگ (The Shawshank Redemption)

فیلم اول

  • سال ساخت: ۱۹۹۴
  • کارگردان: فرانک دارابونت
  • بازیگران: تیم رابینز، مورگان فریمن، باب گانتون، ویلیام سدلر، کلنسی براون
  • امتیاز IMDb به فیلم: ۹.۳ از ۱۰
  • رتبه ‌ی ۱ در لیست ۲۵۰ فیلم برتر IMDb

رتبه‌ی اول لیست ۲۵۰ فیلم برتر IMDb در کمال تعجب اولین تجربه‌ی سینمایی فرانک دارابونت اختصاص و از قضا بهترین اقتباس از رمان استیون کینگ است. البته او بعدها «مسیر سبز» (The Green Mile) و «مه» (The Mist) را هم با اقتباس از آثار کینگ ساخت.

حتما بخوانید » بهترین فیلم های عاشقانه ایرانی و خارجی 59 فیلم برتر عاطفی

داستان فیلم روایتگر زندگی بانکدار جوانی است که به جرم قتل همسر و معشوقه‌ی پنهانی‌اش به حبس ابد در زندان شاوشنگ محکوم می‌شود، در حالی که ادعا می‌کند بی‌گناه است. او با یکی از زندانی‌ها دوست و کم‌کم وارد یک عملیات پول‌شویی می‌شود.

حتما بخوانید » 10 فیلم برتر کره‌ای که در نتفلیکس می‌توانید ببینید

هشدار! محتوای این صفحه در چهارچوب قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران نوشته شده ‌است. سپاسگزار خواهیم بود اگر مغایرت احتمالی محتوا با قوانین و یا مشکلات دیگر در صحت و دقت محتوا را به ما گزارش کنید تا فورا اصلاح شود.
 
برچسب‌ها: فیلم ,


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


نقد و خلاصه فیلم داستان ازدواج(Marriage Story)
جمعه 15 اسفند 1399 ساعت 12:48 | بازدید : 266 | نویسنده : مهدیار | ( نظرات )

فیلم داستان ازدواج (Marriage Story) یک درام محصول سال 2019 میلادی به کارگردانی، تهیه کنندگی و نویسندگی نوآ بامباک است.

بازیگران اصلی فیلم داستان ازدواج (Marriage Story) اسکارلت جوهانسون و آدام درایور و بازیگران مکمل شامل لورا درن، آلن آلدا، ری لیوتا و جولی هارگتی می باشد.

درجه سنی فیلم: R
ژانر: کمدی – درام
زمان فیلم: 137 دقیقه
تاریخ اکران: 6 نوامبر 2019
استودیو: نتفلیکس

خلاصه داستان فیلم داستان ازدواج (Marriage Story)

این فیلم ماجراهای طلاق یک زن و شوهر که یکی کارگردان صحنه و دیگری بازیگر است به تصویر کشیده و درباره مشکلاتی که در مسیر جدایی از یکدیگر و گرفتن حضانت کودک با آن دست و پنجه نرم می کنند را روایت می کند.

داستان کامل فیلم داستان ازدواج(Marriage Story)

خطر اسپویل و لو رفتن داستان:

چارلی باربر (با بازی آدام درایور) یک کارگردان موفق تئاتر در شهر نیویورک است، شرکت تئاتر او در حال ساخت یک نمایش است و قرار است همسرش نیکول (با بازی اسکارلت جوهانسون) که بازیگر سابق فیلم های نوجوانان است در آن به ایفای نقش بپردازد.

این زوج که دچار مشکلات خانوادگی زناشویی زیادی شده اند به توصیه یک مشاور شروع به نوشتن خصوصیات دوست داشتنی طرف مقابل خود می کنند اما نیکول از خواندن توصیفات خودش با صدای بلند خجالت می کشد و در نهایت تصمیم می گیرند از مشاوره خانوادگی چشم پوشی کنند.

نیکول که یک پیشنهاد جدید کاری برای بازی در تلویزیون دریافت کرده تصمیم می گیرد شرکت تئاتر را ترک کرده و به طور موقت با مادرش در وست هالیوود زندگی کند و پسرش هنری را نیز همراه خود می برد اما چارلی به خاطر کارش در نیویورک می ماند.

با این که این زوج می خواهند توافقی از هم جدا شوند اما نیکول، نورا را که یک وکیل خانواده است استخدام می کند و داستان کامل رابطه اش با چارلی، این که چطور به مرور مورد بی توجهی همسرش قرار گرفته و او به خواسته های نیکول اهمیت نمی دهد را برای نورا تعریف می کند و اضافه می کند که به نظرش چارلی با مدیر صحنه شرکت تئاتر رابطه دارد.

چارلی برای دیدار با خانواده اش به لس آنجلس پرواز می کند تا خبر دریافت جایزه مک آرتور را به آن ها بدهد اما نیکول برگه های طلاق را در برابر او قرار می دهد.

چارلی سراغ یک وکیل گران قیمت و جسور به نام جی ماروتا (با بازی ری لیوتا) می رود اما از این کار پشیمان می شود و به نیویورک برمی گردد اما در نیویورک یک تماس تلفنی از نورا دریافت می کند که به او هشدار داده یا وکیل بگیرد یا خطر از دست دادن حضانت هنری را بپذیرد.

چارلی به لس آنجلس برمی گردد و یک وکیل خانواده بازنشسته به نام برت اسپیتز (با بازی آلن آلدا) استخدام می کند که به استفاده از شیوه های مدنی و مصالحه معتقد است. به توصیه برت، چارلی یک آپارتمان در لس آنجلس اجاره می کند تا به خانواده اش نزدیک تر باشد و بتواند حضانت کودک را به دست آورد.

چارلی دوست ندارد به دادگاه برود به همین دلیل برت یک جلسه با نورا و نیکول می گذارد. نورا می گوید که چارلی به خواسته نیکول مبنی بر آمدن به لس آنجلس بی توجهی نکرده و هنری ترجیح می دهد با مادرش زندگی کند.

برت به صورت خصوصی از چارلی می خواهد که قید زندگی در نیویورک را بزند اما چارلی به این توصیه موفقیت نمی کند و برت را اخراج می کند.

او پس از دریافت اولین مبلغ جایزه مک آرتور وکیل جی را استخدام می کند، پرونده آن ها به دادگاه منتقل می شود و نورا و جی برای دفاع از موکلان خود به شدت با هم بحث می کنند.

نورا در این بحث ها جدایی احساسی و خیانت چارلی را مطرح می کند و جی درباره عادت الکل نوشیدن نیکول اغراق می کند. در همین حال چارلی و نیکول در خارج از دادگاه اوقات خود را در کنار فرزندشان می گذرانند.

این زوج که از روند قانونی طلاق سرخورده شده اند تصمیم می گیرند به صورت خصوصی و به دور از وکلا با هم صحبت کنند و به همین دلیل به آپارتمان چارلی می روند اما صحبت های دوستانه آن ها کم کم تلخ می شود و در نهایت نیکول چارلی را آدم خودخواه خطاب می کند و چارلی آرزو می کند که نیکول بمیرد.

اگرچه چارلی از این بابت عذرخواهی می کند و نیکول نیز او را تسکین می دهد. به زودی آن ها خواسته های خود را تعدیل کرده و سعی می کنند در مورد جدایی با هم به توافق برسند.

یک سال بعد، اجرای چارلی در برادوی موفقیت آمیز است در حالی که نیکول دوست پسر جدیدی دارد و برای کارگردانی یک اپیزود از نمایشش نامزد جایزه امی شده است.

چارلی به نیکول اطلاع می دهد که تمام وقت در لس آنجلس زندگی می کند تا به هنری نزدیک تر باشد، مدتی بعد چارلی هنری را در حال خواندن لیست خصوصیاتی که نیکول درباره چارلی نوشته بود می بیند و هنری از پدرش می خواهد تا آن را با صدای بلند بخواند.

چارلی این کار را می کند و شدیدا احساساتی می شود در حالی که نیکول از دور در حال تماشای او است.

آن شب بعد از این که با هم در جشن هالووین شرکت کردند نیکول به چارلی اجازه می دهد که آن شب هنری را به خانه اش ببرد، سپس در حالی که چارلی هنری خواب آلود را در آغوش دارد و به سمت ماشینش حرکت می کند نیکول بند کفش های او را می بندد.

چارلی از نیکول تشکر می کند و سپس از هم جدا می شوند.

نقد و خلاصه فیلم داستان ازدواج(Marriage Story)

داستان ازدواج داستان یک طلاق است، داستانی که برخلاف نامی که برایش انتخاب شده پایانش به ازدواج ختم نمی شود بلکه شروعش با پایان یک ازدواج شکل می گیرد و به فراز و نشیب هایی که یک زوج فعال در عرصه تئاتر و تلویزیون در مسیر جدایی متحمل می شون می پردازد.

اسکارلت جوهانسون و آدام درایور در نقش زن و شوهری ظاهر شده اند که در مرکز طوفان فروپاشی یک زندگی که آزار دهنده و در عین حال خنده دار است قرار گفته اند و توانسته به خوبی از پس نقش های خود برآمده و با نقص و ضعف های شخصیت های فیلم یکی شوند.

نوآ بامباک کارگردان و فیلم نامه نویس که اولین بار برای فیلم “ماهی مرکب و نهنگ” مورد تحسین منتقدان قرار گرفت در آخرین فیلم خود سناریویی مشابه خلق کرده، تصویری تلخ و شیرین از یک ازدواج در شرف انفجار که این بار نه از دید یک کودک بلکه از نگاه یک زوج به تصویر کشید شده و مسئله حضانت فرزندشان پس از طلاق به معضل آن ها تبدیل شده است.

دیالوگ ها و موضوع این دو فیلم شباهت زیادی به هم دارد اما بامباک از سال 2005 تاکنون راه زیادی رفته که باعث شده آخرین اثرش به بهترین فیلم او تبدیل شود، ترکیبی از بصیرت، شفقت و یک سردرگمی زیبا!

داستان ازدواج از آن جا شروع می شود که زن و شوهر خصوصیات دوست داشتنی طرف مقابل خود را وصف می کنند: شنونده خوب، شجاع، عاشق پدر بودن، با استعداد و … خصوصیاتی که به نظر می رسد حاصلش یک رابطه کامل و ایده آل باشد اما توسط یک مشاور خانواده توصیه شده و در نهایت پای وکلای طلاق به رابطه آن ها باز می شود.

در دو ساعت باقی مانده فیلم شاهد تقلای این زوج و وکلای آن ها برای خلاص شدن از این طوفان خواهیم بود.

داستان ازدواج یک درام احساسی و یک کمدی خنده دار است که در برخی صحنه ها باعث می شود ببننده با صدای بلند بخندد، از صحنه ارائه برگه های طلاق که تراژدی را به یک فاجعه تبدیل می کند تا راهنمایی نیکول به مادرش درباره دوست نداشتن چارلی که خنده و اشک را در هم می آمیزد.

این فیلم اگرچه فیلم جنگی نیست اما یک جنگ خیابانی را توصیف می کند که در آن قانون از عشق پیشی می گیرد، نبوغ به دارایی تبدیل می شود و غنایم جنگ قرار است به طور مساوی میان دو طرف تقسیم شود.

فروش فیلم داستان ازدواج(Marriage Story)

این فیلم با بودجه 18 میلیون دلاری که صرف آن شده توانست به فروش 2.3 میلیون دلاری در باکس آفیس دست پیدا کند.

دستاوردهای فیلم داستان ازدواج(Marriage Story)

  • برنده جایزه اسکار بهترین بازیگر نقش مکمل زن برای لورا درن
  • برنده جایزه گلدن گلاب بازیگر زن نقش مکمل برای لورا درن

فیلم داستان ازدواج(Marriage Story) ارزش دیدن دارد؟

به نظر من فیلم خیلی قشنگی بود و ارزش یک بار دیدن یا حتی چند بار دیدن را داره، پیشنهاد می کنم کسانی که فیلم های درام و احساسی دوست دارن حتما این فیلم را ببینن و اصلا خسته کننده نیست.

نقد فیلم داستان ازدواج (Marriage Story)

بازیگران نقش اصلی آدام درایور و اسکارلت جوهانسون فوق العاده بازی کردن و به شخصه از بازی چارلی (آدام درایور) خیلی خوشم اومد.

منابع: theguardian – wikipedia

خانه » سینما

برچسب‌ها: فیلم ,

موضوعات مرتبط: سینما , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


منوی کاربری


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
نویسندگان
لینک دوستان
آخرین مطالب
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



دیگر موارد
چت باکس

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)
تبادل لینک هوشمند

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان جی فان و آدرس jfun.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت

آمار مطالب

:: کل مطالب : 1152
:: کل نظرات : 1

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 1
:: تعداد اعضا : 3

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 1338
:: باردید دیروز : 205
:: بازدید هفته : 2671
:: بازدید ماه : 10625
:: بازدید سال : 52685
:: بازدید کلی : 78134