تفریحی ، سرگرمی ، سلامت ، روانشناسی ، دانلود آهنگ ، دانستی ها
22 سریال شبیه بازی مرکب درباره‌ی بقا و نجات از مرگ
شنبه 24 مهر 1400 ساعت 21:48 | بازدید : 363 | نویسنده : مهدیار | ( نظرات )

موضوعات مرتبط: سینما , ,

|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1


کمدی‌ معناگرا ؛ 4 سریال کمدی که از معنای زندگی و مرگ حرف می‌زنند
شنبه 24 مهر 1400 ساعت 21:46 | بازدید : 384 | نویسنده : مهدیار | ( نظرات )

کمدی‌ معناگرا ، در لیست سریال های برتر کمدی‌ معناگرا کدام سریال ها قرار دارند؟ بهترین سریال های برتر کمدی‌ معناگرا ؛ 4 سریال کمدی که از معنای زندگی و مرگ حرف می‌زنند کدام سریال ها میشوند؟ برترین سریال های کمدی‌ معناگرا ؛ 4 سریال کمدی که از معنای زندگی و مرگ حرف می‌زنند کدام سریال ها هستند؟ بهترین سریال برتر کمدی‌ معناگرا کدام سریال میباشد؟ بهترین سریال های برتر کمدی‌ معناگرا ؛ 4 سریال کمدی که از معنای زندگی و مرگ حرف می‌زنند کدام سریال ها هستند؟

در ادامه پاسخی جامع به این سوالات خواهیم داد.همراه مجله اینترنتی ماهتوتا باشید.

جوایز امی ۲۰۲۱  برگزار شد و کمدی «تد لاسو» توانست با قدرت جوایز را درو کند. کمدی که برمبنای موقعیت ساخته شده و درباره‌ی یک مربی فوتبال آمریکایی است که به دلایلی او را به انگلستان می‌‌آورند تا مربی‌گری یک تیم باشگاهی فوتبال انگلستان را برعهده بگیرد. رقبای قدری هم داشت از «روش کامینسکی» بگیرید تا «نویسندگان مزدور» (Hacks) که البته به لحاظ رویکرد کمدی با «تد لاسو» تفاوت زیادی داشتند.

از اواسط دهه‌ی ۹۰ سریال‌های کمدی و سیت‌کام‌ها جدی‌تر از قبل گرفته شدند. به خصوص بعد از سریال «ساینفیلد» و با اقبالی که مردم در سرتاسر جهان به سریال «دوستان» (فرندز) نشان دادند، موج ساخت سیت‌کام‌ها بالا گرفت و به لحاظ کارگردانی و فیلمنامه در جزییات و کلیات پیشرفت قابل توجهی داشتند.

اصطلاح فیلم‌های معناگرا ترکیب نه چندان خوشایندی است که زمانی در سینمای ایران باب شده بود و برای فیلم‌هایی به کار می‌رفت که به معنویت می‌پرداختند و عموما آثار ضعیف و شعاری بودند که به ضرب و زور لقب معناگرا می‌خواستند خودشان را به عنوان فیلم به تماشاگران و منتقدان قالب کنند. اما برای بعضی از سریال‌های کمدی درخشان این سال‌ها لقبی بهتر از معناگرا پیدا نمی‌کنم.

حتما بخوانید » سریال فانتزی

درست است که سریال «تد لاسو» و هر کمدی خوب دیگری در نهایت معنا و مفهومی پشت خودش دارد اما بعضی از این کمدی‌ها در سال‌های اخیر انگار بیشتر از اینکه باعث شوند بخندیم ما را به فکر فرو می‌برند و حتی معانی غمناک زندگی را به رخ‌مان می‌کشند. انیمیشن «درون بیرون» (inside out) را به خاطر بیاورید. بلوغ تنها زمانی رخ می‌دهد که شادی و غم با یکدیگر به تعادل برسند. معنای هر واقعه‌ای از تشریح هر دوی این احساسات نتیجه گرفته می‌شود.

این فهرست شخصی من از 4 سریال کمدی است که موقع دیدنشان حتی اشک هم ریخته‌ام و با این حال به نظرم کمدی‌های درجه یکی هستند. کمدی‌هایی که می‌توانم معناگرا خطابشان کنم چون به شیوه‌ای عمیق زندگی و روابط انسانی را تشریح می‌کنند.

زندگی پس از مرگ (After Life)

زندگی پس از مرگ

  • خالق: ریکی جرویس
  • بازیگران: ریکی جرویس، دایان مورگان، تام بسدن
  • محصول: ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰
  • شبکه: نتفلیکس

ریکی جرویس جزو استندآپ کمدین‌های مورد علاقه‌ام است. اجراهایش در گلدن‌گلوب را بسیار دوست دارم. آن شوخی مشهور دو سال پیش که به بازیگران و کارگردانان گفت وقتی برای آمازون و اپل و بقیه‌ی شرکت‌هایی کار می‌کنید که از کشورهای ضعیف‌تر سوءاستفاده و بهره‌کشی می‌کنند، حق حرف اعتراضی زدن ندارید و خشم خیلی‌ها را به جان خرید از ته دل خندیدم. استندآپ‌هایش هم به همین تند و تیزی اجراهایش در گلدن‌گلوب است. رحم ندارد و با همه چیز شوخی می‌کند.

کمدی‌ معناگرا

سریال «زندگی پس از مرگ» کمدی سیاه انگلیسی داستان مردی به نام تونی است که خود جرویس نقشش را بازی می‌کند. مردی که در یک روزنامه‌ی محلی کار می‌کند و همسرش را بر اثر بیماری از دست داده است. رفتن همسرش او را که همیشه آتئیست تلخ‌اندیشی بوده از همیشه تلخ‌تر کرده. حتی می‌خواسته خودش را بکشد اما به خاطر سگشان که گرسنه بوده از فکر خودکشی می‌گذرد اما انگار قسم خورده که بقیه‌ی روزهای زندگی، نه خودش خوش بگذراند و نه اجازه بدهد آب خوش از گلوی اطرافیانش پایین برود.

حتما بخوانید » سریال علمی تخیلی

سریال به همان تند و تیزی شوخی‌های همیشگی جرویس است اما این‌بار فلاش‌بک‌ها به رابطه‌ی تونی و همسرش آن‌قدر احساساتی است که حتی تندی شوخی‌های جرویس هم نمی‌تواند از تلخی‌شان کم کند. راستش سریال جوری جلو می‌رود که همان ایده‌ی «زندگی چندان ارزشی ندارد ولی باز هم باارزش‌ترین چیزی است که انسان در اختیار دارد» پیروز می‌شود. منتها در بیشتر مواقع آن‌قدر زندگی نه فقط تونی که آدم‌هایی که از آن‌ها گزارش تهیه می‌کند به عمد سطحی و مضحک است که در بدبینی تونی با او شریک می‌شوید.

حتما بخوانید » سریال درام

رابطه‌ی رفیقانه‌ی تونی با زن بدکاره یکی از نکات به شدت انسانی سریال است. شاید شوخی‌های «پس از مرگ» به خنده‌داری بقیه‌ کارهای جرویس نباشد اما قطعا به لحاظ نگاه انسانی و درک موقعیت فقدان و تاثیرش روی بازماندگان یکی از کمدی‌های خوب سال‌های اخیر است.

روش کامینسکی (The Kominsky Method)

روش کامینسکی

  • خالق: چاک لوری
  • بازیگران: مایکل داگلاس، آلن آرکین
  • محصول: ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ و ۲۰۲۱
  • شبکه: نتفلیکس

از دهه‌ی ۶۰ و ۷۰ الگوی دو رفیق مرد در سینما و تلویزیون جواب داده است. یکی از بهترین مواردش فیلم «بوچ کسیدی و ساندنس کید» جورج روی هیل است. یک نکته‌ی جالب اینکه در اکثر دوئت های مردانه حسی از شوخ‌طبعی هم وجود دارد. سریال «روش کامینسکی» بیشتر از آنکه درباره‌ی بازیگر سابقی باشد که حالا بازیگری تدریس می‌کند یا فراز و فرودهای افزایش سن، درباره‌ی رابطه‌ی دو رفیق به نام‌های سندی و نورمن است.

به همین دلیل فصل سوم سریال که فقط روی کاراکتر سندی استوار است نتوانست موفقیت دو فصل قبلی را تکرار کند. فصل اول نقطه‌ی اوج سریال و بهترین فصلش است. شوخی‌ها در اوج و موقعیت‌های احساسی هم درجه یک هستند. سندی هنرپیشه‌ی سابق که حالا کلاس بازیگری دارد زنان زیادی در زندگی‌اش داشته و زندگی خانوادگی موفقی ندارد.

حتما بخوانید » بهترین سریال های نمایش خانگی

او در کلاس بازیگری‌اش با زنی آشنا می‌شود که این‌بار به لحاظ سنی به او نزدیکتر است. از آن طرف نورمن مدیر برنامه‌های او و دوست صمیمی‌اش است که همسرش را به تازگی از دست داده. سندی می‌خواهد کنار نورمن باشد اما به لحاظ احساسی چندان هم تسلی دادن بلد نیست و از آن طرف نورمن هم آدم سرسختی است.

اینجا مرگ به اندازه‌ی سریال «پس از مرگ» تلخ تصویر نمی‌شود و نورمن هرچند مثل تونی بعد از مرگ همسرش تبدیل به آدم گوشت تلخی شده که معاشرت با او کار آسانی نیست اما مثل تونی هم قصد ندارد خودش را شکنجه کند. در حقیقت نورمن دنبال تسلایی برای ادامه‌ی زندگی است. با این حال او ذاتا نسبت به زندگی بدبین است اما به شدت هنرمندانه و با شوخ‌طبعی سیاهش دیدگاهش را نشان می‌دهد.

حتما بخوانید » سریال کوتاه

به علاوه رابطه‌ی دو نفره‌ی او با سندی و بخشی از سریال که مربوط به زندگی سندی و حضور او در کلاس‌هایش و رابطه‌ی او با شاگردانش است بخش تلخ سریال را تلطیف می‌کند. این تلخی فقط مربوط به مرگ نیست. گذر عمر و پیری و در نتیجه‌ی آن بیماری و ناتوانی در مواردی چیزی است که کاراکترهای اصلی ما را حتی بیشتر از مرگ تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. سریال «روش کامینسکی» به شدت احساساتی و شیرین است بدون اینکه به دام سانتی‌مانتالیسم بغلتد.

حتما بخوانید » بهترین سریال‌ های سال 2020

پیرها بی‌حوصله می‌شوند و قهرمانان سریال «روش کامینسکی» هم مستنثا نیستند. آن‌ها تند و بد‌اخلاق‌اند و دل خوشی از هم بالا رفتن سن‌شان ندارند. در «روش کامینسکی» زندگی واقعی جریان دارد و به همین دلیل خیلی اوقات سخت یا حتی اشک‌انگیز می‌شود. چیزی که باعث می‌شود سریال شیرین شود این است که کاراکتر‌های آن سخت‌جان هستند و در وجودشان از شوخ‌طبعی بهره‌مند هستند که در اوقات سخت به کمکشان می‌آید و البته رفیقی که همیشه کنارشان است.

نویسندگان مزدور (Hacks)

کمدی‌ معناگرا

  • خالقان: لوسیا آنیلو، پل دبلیو.داونز، جن استاتسکی
  • بازیگران: جین اسمارت، هانا اینبایندر
  • محصول: ۲۰۲۱
  • شبکه: HBO Max

هر سه کمدی که در این مطلب به آن‌ها اشاره کردیم بر محوریت کاراکترها بنا شده‌اند و شخصیت‌های عمیق و چند وجهی و جذاب و دوست‌داشتنی خلق کرده‌اند. «نویسندگان مزدور» یک الگوی قدیمی دارد. زن مسنی که به ناچار مجبور به همراهی زن جوانتری می‌شود و هیچ‌کدام از این کنار هم بودن رضایت ندارند اما در نهایت چیزهای زیادی به یکدیگر می‌دهند که مسیری برای بهتر شدن فردی‌شان و شکل گرفتن دوستی میانشان است.

حتما بخوانید » فیلم علمی تخیلی

اینجا جین اسمارت نقش اصلی را دارد. دبورا یک استندآپ کمدین مشهور است که هر شب در بهترین سالن وگاس برنامه دارد اما به او خبر می‌دهند که می‌خواهند دو شب از اجراهایش را کم کنند مگر اینکه تن به آوردن نویسنده‌ای جدید بدهد که شوخی‌های جدیدی برایش بنویسد. از آن طرف اوا نویسنده‌ی فیلمنامه‌های کمدی در لس‌آنجلس است و نمی‌تواند فکر حضور مداوم در شهری کوچک مثل لاس‌وگاس را داشته باشد.

به علاوه او برای کار استندآپ کمدی چندان ارزش و اعتباری قائل نیست ولی زندگی شغلی‌اش مضمحل شده و باید شغل نویسندگی برای دبورا را قبول کند.

اینجا خبری از مرگ نیست. چیزی که «هکس» را تبدیل به یک کمدی احساس‌برانگیز می‌کند شکنندگی‌هایی است که در روان دو کاراکتر زن اصلی قصه وجود دارد. دبورا برخلاف چیزی که نشان می‌دهد به شدت احساساتی است. عاشق دخترش است و کارش و نمی‌تواند با این دوران جدید کمدی کنار بیاید.

حتما بخوانید » بهترین سریال های کره ای

اوا هم در آرزوی کسی است که دوستش داشته باشد و از او حمایت کند. جلوی دوستانش کم آورده و حس می‌کند در زندگی شکست خورده. هیچ چیزی بیشتر از نمایش نقصان‌های بشری در قالب طنز نمی‌تواند تاثیرگذار باشد.

کمدی‌ معناگرا کمدی‌ معناگرا کمدی‌ معناگرا کمدی‌ معناگرا کمدی‌ معناگرا کمدی‌ معناگرا کمدی‌ معناگرا کمدی‌ معناگرا کمدی‌ معناگرا کمدی‌ معناگرا کمدی‌ معناگرا کمدی‌ معناگرا کمدی‌ معناگرا کمدی‌ معناگرا کمدی‌ معناگرا کمدی‌ معناگرا کمدی‌ معناگرا کمدی‌ معناگرا کمدی‌ معناگرا کمدی‌ معناگرا 

کمدی‌های این سال‌ها مثل این سه اثر دوست‌داشتنی دائم شما را نمی‌خندانند. موقع تماشایشان قهقهه نمی‌زنید اما در نهایت حالتان را خوب می‌کنند. این کمدی‌ها نشان می‌دهند زندگی علی‌رغم کوتاه بودنش و حتی رنج‌ها و دردهایی که دارد از جمله فقدان عزیزان باز هم موهبت است و چیزی که زندگی را ارزشمند می‌کند رابطه‌های انسانی است.

در ادامه بخوانید » سریال برتر شبیه بازی مرکب

 

موضوعات مرتبط: سینما , ,

|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1


8 کتاب پاییزی برتر برای مطالعه در شب‌های بلند پیش رو
شنبه 24 مهر 1400 ساعت 21:45 | بازدید : 360 | نویسنده : مهدیار | ( نظرات )

در لیست ۸ کتاب پاییزی برتر کدام کتاب ها قرار دارند؟ بهترین کتاب پاییزی برتر برای مطالعه در شب‌های بلند پیش رو کدام کتاب ها هستند؟ جذابترین کتاب های پاییزی برتر کدام کتاب ها هستند؟ در لیست بهترین کتاب پاییزی برتر کدام کتاب ها قرار دارند؟

در ادامه پاسخی جامع به این سوالات خواهیم داد،همراه مجله اینترنتی ماهتوتا باشید.

هر چند کتاب خواندن فصل نمی‌شناسد اما نمی‌شود منکر عیش کتاب‌خوانی در شب‌های بلند و سرد پاییزی شد. بخصوص اگر کتاب‌هایی هم که می‌خوانید حال و هوای پاییزی داشته باشند. با فرارسیدن پاییز و کوتاه شدن روزها و غروب‌های زودهنگام، هیچ‌چیز آرامش‌بخش‌تر از نشستن در کنجی دنج و خواندن یک کتاب خوب نیست.

کتاب پاییزی

برای اینکه بتوانید بیشترین استفاده را از این فصل زیبا ببرید، در این مقاله از مجله اینترنتی ماهتوتا ۸ کتاب را معرفی کرده‌ایم که مطمئنا حتی اگر در فصلی غیر از پاییز آن را مطالعه کنید، بازهم آب‌وهوای سرد و دل‌انگیز پاییز را حس خواهید کرد.

گذشته‌ی رازآمیزگذشته راز آمیز

چه چیزی در پاییز بهتر از خواندن کتابی‌ در مورد دانشجویان مدرسه‌ی مقدماتی نیوانگلند است؟ کتابی که در آن دانشجویان درگیر افراطی‌گرایی‌های مذهبی، اسرار و قتل می‌شوند.

کتاب «گذشته‌ی رازآمیز» اولین رمان مشهور دونا تارت است که اولین بار سال ۱۹۹۲ منتشر شد. این کتاب یک داستان بسیار جذاب، تامل‌برانگیز و سرگرم‌کننده است که به‌طور کامل احساسات پاییزی را در برمی‌گیرد.

این کتاب با توصیف شخصیت اصلی و راوی داستان «ریچارد پاپن» و قتل دوست سابقش «بانی» شروع می‌شود. ریچارد توجه ما را از همان اول داستان به خود جلب و بیان می‌کند که تا حدی باعث‌وبانی این قتل است. ریچارد از یک خانواده‌ی طبقه پایین و بی‌مهر و محبت در کالیفرنیا به کالج همپدن ورمانت می‌رود.

حتما بخوانید » ادبیات فرانسه

پس از مدتی وارد یک گروه پنج نفره می‌شود که این گروه به مطالعه‌ی تاریخ باستان و زبان یونانی می‌پردازد. آن‌ها به ریچارد می‌گویند که به‌طور تصادفی مردی را به قتل رسانده‌اند. وقتی یکی از آن‌ها می‌خواهد این راز را افشا کند، افراد گروه -که در حال حاضر ریچارد نیز در آن حضور دارد- تصمیم می‌گیرند که او را هم بکشند.

بهترین بخش‌های کتاب پس از قتل دوم رخ می‌دهد؛ زمانی که تارت اثر مرگ در احساسات توطئه‌گران و رفتار خانواده‌ی قربانی در یک اجتماع کوچک را شرح می‌دهد.

حتما بخوانید » بهترین رمان های جهان

در قسمتی از کتاب «گذشته‌ی رازآمیز» می‌خوانیم:

«اگرچه افکار مغشوشی داشتم مبنی بر اینکه ناخشنودی‌ام ناشی از حس سنت‌شکنی و قلندرمآبی‌ام بود و منشا آن تا حدودی به مارکسیسم برمی‌گشت (در نوجوانی به طرزی احمقانه دم از سوسیالیسم می‌زدم و قصدم عمدتا آزار پدرم بود، اما هنوز درکی از آن نداشتم و اگر کسی اظهارنظر می‌کرد که این رفتار به دلیل حس قوی بنیادگرایی ذاتی من است، به‌شدت عصبانی می‌شدم، اما حرفشان درست بود.»

حتما بخوانید » بهترین رمان های عاشقانه

پاییز از پاهایم بالا می‌رودپاییز از پاهایم بالا می رود

کتاب پرماجرای «پاییز از پاهایم بالا می‌رود» اولین اثر نویسنده و داستان‌نویس ایرانی، لیلا صبوحی خامنه است که اولین بار سال ۱۳۹۵ منتشر شد. نویسنده داستانی عاشقانه و بلند را با نثری ساده، روان و شاعرانه نوشته است. این کتاب چند ماه بعد از انتشار به چاپ دوم رسید.

در طول داستان خواننده با تعداد زیادی از سایه‌ها مواجه خواهد شد و یکی از نقات قوت این کتاب همین گفت‌وگو با سایه‌ها است و رمان «پاییز از پاهایم بالا می‌رود» با این جمله‌ آغاز می‌شود: «ظهر که داشتم می‌آمدم، به سایه‌ام گفتم همان‌جا توی ایتگین منتظرم بماند تا برگردم.».

داستان کتاب درباره‌ی زنی به ‌نام «ناهید» است که قصد دارد برای تحصیل و تدریس به روستایی سردسیر و دورافتاده به ‌نام «ایتگین» در اطراف تبریز برود. او برای سر زدن به مادرش که بیمار شده است دوباره به شهرش برمی‌گردد. ناهید که در حال برگشت به سمت شهر مادری‌اش می‌رود حجمی از خاطرات برایش زنده می‌شود. او در مسیر، از زندگی در شهری که در آن متولد و بزرگ‌شده و زندگی جدیدی که برای خودش ساخته است، می‌گوید.

حتما بخوانید » رمان بر باد رفته

این دختر با سایه‌ی خاله‌اش «ناهیده» که در سن ۱۶سالگی گم‌ شده و همچنین با سایه‌های افراد دیگر صحبت می‌کند. ناهید به خاطر شباهتی که به خاله‌اش دارد، در یک ماجرای عاشقانه و رازآلود درگیر خواهد شد.

او در روستای ایتگین آدم‌های بسیار عجیب‌وغریبی را می‌بیند و با رفتن به این روستای ماجرا و اتفاق‌های زیادی را پشت سر می‌گذارد و راز گم ‌شدن خاله‌اش را پیدا می‌کند.

حتما بخوانید » بهترین رمان های کلاسیک

در قسمتی از کتاب می‌خوانیم:

«خیلی زود همه‌چیز را فهمیدم؛ درست همان بار اول که خودم تنهایی آمدم ایتگین، با همین ماشین، با ماشین سیف‌الله. درست از لحظه‌ای که ننه سینی دست‌هایش را سایبان چشم‌ها کرد و آن‌طور مثل یک آشنای سال‌های دور زل زد به من و عباس که داشتیم از ماشین پیاده می‌شدیم، ناگهان همه‌چیز را به‌یقین فهمیدم. یک‌دفعه دلم از جا کنده شد. همه‌ی وجودم مورمور کرد و دوباره بعد از سال‌ها، سایه‌ی ناهیده را روی زندگی‌ام دیدم. واضح و آشکار، روشن‌تر از همیشه.»

پاییزپاییز

کتاب «پاییز» اولین رمان از مجموعه‌ی «چهارگانه‌ی فصلی» الی اسمیت است که اولین بار سال ۲۰۱۶ منتشر شد. این کتاب روایت داستانی فراموش‌نشدنی درباره‌ی پیری، زمان و عشق است. این کتاب مانند همه‌ی آثار اسمیت همه‌چیز را از هنر پاپ گرفته تا برگزیت (خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا) را در برمی‌گیرد.

حتما بخوانید » کتاب‌های مورد علاقه ثروتمندان

این کتاب دوستی بین الیزابت و مرد سالخورده‌ای به نام «دانیال گلاک» را روایت می‌کند. داستان با خوابیدن و خواب دیدن دانیل مسن در خانه‌ی سالمندان آغاز می‌شود. الیزابت که در بچگی همسایه‌ی دانیل بوده مرتب به ملاقات او می‌آید و از هاکسلی، شکسپیر و دیکنز برای او می‌خواند. اسمیت در این رمان فضای سیاسی متلاطم بریتانیا پس از برگزیت را به تصویر می‌کشد و در مورد همه‌پرسی ماه ژوئن، که نشان‌دهنده‌ی جدایی انگلستان از اتحادیه اروپا بود، می‌نویسد:

فلش بک‌ها، لحظه‌ای را که دانیل و الیزابت برای اولین بار همدیگر را در اواسط دهه ۹۰ ملاقات می‌کنند، به ما نشان می‌دهد.

حتما بخوانید » بهترین کتاب‌ها برای زنان

در قسمتی از کتاب «پاییز» می‌خوانیم:

«دریا، ساحل، ماسه، صخره‌ها. علف‌‌های بلند، تپه‌‌های شنی. زمین هموار پشت تپه‌‌های شنی. یک ردیف درختزار، آن‌طرف زمین هموار، که دوباره می‌چرخد و به سمت دریا برمی‌گردد. دریا به طرز عجیبی آرام است. و یک‌مرتبه متوجه می‌شود چشم‌هایش چقدر خوب می‌بینند.»

حتما بخوانید » درمان افسردگی

مسابقات برج عقرببرج عقرب

کتاب «مسابقات برج عقرب» اثر مگی استیف واتر اولین بار سال ۲۰۱۱ منتشر شد. خصلتی در نحوه‌ی نوشتن استیف وجود دارد که همیشه احساسات و جوهر یک فصل یا زمان خاص را به زیبایی به تصویر می‌کشد؛ در کتاب «لرزش» زمستان، در کتاب «چرخه‌ی زاغ‌ها» فضایی مه‌آلود و در کتاب «مسابقات برج عقرب» پاییز و زندگی روزمره در یک جزیره را به خواننده القا می‌کند.

داستان این کتاب در جزیره‌ی خیالی «اینسبی» اتفاق می‌افتد؛ درگذشته‌ای نزدیک یا آینده‌ای ناشناخته و محیطی که در آن اتومبیل‌‌ و رادیو وجود دارند، اما خبری از تلویزیون یا اینترنت نیست. داستان درباره‌ی دو نوجوان به نام‌های شان و پاک است که در مسابقات خطرناک عقرب که هر پاییز در جزیره‌ی اینسبی برگزار می‌شود، شرکت می‌کنند. پاک، والدینش را از دست داده و درنهایت تنها راهی که می‌تواند خانواده‌ی فقیرش را سالم نگه دارد، این است که وارد مسابقات عقرب شده و برنده شود.

حتما بخوانید » کتاب 1984

در قسمت پشت جلد کتاب درباره‌ی این مسابقه آمده است: «مسابقات برج عقرب هرسال با آغاز ماه نوامبر برگزار می‌شود. سوارکاران تلاش می‌کنند کنترل کاپالیشکای خود را تا خط پایان حفظ کنند. بعضی از سوارکاران زنده می‌مانند، برخی دیگر کشته می‌شوند.»

اسب‌‌های آبی که از اقیانوس سیاه بیرون می‌آیند و مردان جوان سعی می‌کنند این اسب‌ها را رام کنند تا در مسابقه‌ای مهیج و مرگبار سوار آن‌ها شوند. درواقع شان و پاک هرکدام دلایل خود را برای شرکت در مسابقات دارند، اما با ادامه‌ی دوستی‌شان مجبور می‌شوند در اولویت‌‌های زندگی‌شان تجدیدنظر کنند.

حتما بخوانید » پنج قدم فاصله

این داستان با نثری بسیار زیبا و شاعرانه، پایه و اساس اشتیاق، عشق و قدرت را به‌گونه‌ای به هم می‌پیوندد که ضربان قلب شمارا به دلیل احساسات زیاد، بالا می‌برد. بعد از خواندن این اثر زیبا می‌توان باد سرد پاییزی را با پوست و استخوان خود حس کرد.

در قسمتی از کتاب «مسابقات برج عقرب» می‌خوانیم:

«مسابقه را از بالای صخره‌‌ها تماشا می‌کنم و کاپالیشکای خاکستری رنگی را می‌بینم که به بازو و سپس سینه‌ی پدرم ضربه می‌زند. چند لحظه، هیچ موجی به ساحل کوبیده نمی‌شود و مرغ‌‌های دریایی بالای سرمان بال بال نمی‌زنند و هوای پر از شن در ریه‌هایم حبس می‌شود.

حتما بخوانید » بهترین کتاب های کمدی

سپس کاپالیشکای خاکستری رنگ، پدرم را که با پریشانی پشت کاپالیشکای قرمزش نشسته، از جا می‌کند. کاپالیشکای خاکستری نمی‌تواند چنگ زمختش را روی سینه‌ی پدرم نگه دارد و پدرم قبل از رسیدن باقی کاپالیشکاها روی شن‌هایی که رد سم آن موجود روی آن مانده است، می‌افتد.»

سیزدهمین قصهسیزدهمین قصه

کتاب «سیزدهمین قصه» اثر داین سترفیلد اولین بار سال ۲۰۰۶ منتشر شد. این کتاب در پاییز تنظیم ‌شده و با آرامش خاص پاییزی آغشته شده است و خواندن آن با یک چای گرم در یک مکان گرم و راحت بسیار لذت‌بخش‌تر خواهد شد.

این رمان داستان «مارگارت لیا» را روایت می‌کند که شغل او داستان‌نویسی است. مارگارت بالای کتاب‌فروشی پدرش در یورکشایر زندگی می‌کند و کتاب‌ها را بر مردم ترجیح می‌دهد. داستان از آنجا شروع می‌شود که مارگارت نامه‌ای از خانم «ویدا وینتر»، رمان‌نویس معروف زمان خود دریافت می‌کند که از مارگارت می‌خواهد زندگینامه‌‌اش را بنویسد.

حتما بخوانید » تغییر سبک زندگی

هیچ‌کس واقعا از زندگی خانم وینتر اطلاع ندارد. روزنامه‌نگارها طی سال‌ها سوالات زیادی از او پرسیده‌اند و او هر بار پاسخ متفاوتی به آن‌ها داده است. خانم وینتر بیشتر به خاطر مجموعه داستان کوتاهش به نام «سیزده داستان تغییر و ناامیدی» شناخته می‌شود ولی کتاب تنها دوازده داستان دارد و هیچ داستان سیزدهی وجود ندارد. سال‌هاست که طرفداران او این آرزو را دارند که رمز و راز داستان گمشده را کشف کنند.

چرا او می‌خواهد که به این زندگی نامه‌نویس کمتر شناخته‌شده داستانش را بگوید؟ آیا او درنهایت حقیقت را در مورد خودش می‌گوید؟ آیا او داستان سیزدهم خود را فاش می‌کند؟

حتما بخوانید » کتاب جالب

در قسمتی از کتاب «سیزدهمین قصه» می‌خوانیم:

«او چه توقعی داشت؟ چشمان او از شور و هیجانی جدی می‌درخشید. به‌دقت مرا زیر نظر گرفته بود. کاوش می‌کرد. دنبال چیزی کاملا ویژه بود. من از این بابت مطمئن بودم. پیشانی‌اش از شدت عرق مرطوب شده بود. شاید از چیزی ناراحت بود.

گفت: «حقیقت را به من بگو… این احساسی عجیب به من دست داد. انگار گذشته جان گرفت. شور و هیجان آبکی زندگی گذشته در درونم غوغا به پا کرد و جزر و مادی درست کرد که در رگ‌هایم جاری شد و موج‌های کوچک خنگی روی شقیقه‌هایم به راه انداخت.»

سیرک شبانهسیرک شبانه

کتاب «سیرک شبانه» اثر هنرمند و نویسنده‌ی آمریکایی ارین مورگنشترن است که اولین بار سال ۲۰۱۱ منتشر شد. هوای سرد پاییزی را می‌توان کاملا در طول داستان حس کرد و برای القای همین احساس، کتاب جالبی برای درک حال و هوای پاییزی است. رمان مورگنشترن با توصیفاتش نشان می‌دهد که پاییز برخلاف تصور خیلی‌ها چه فصل فوق‌العاده‌ای است.

این کتاب برنده‌ی جوایز زیادی ازجمله برنده‌ی جایزه‌ی بوک بروز سال ۲۰۱۱، برنده‌ی جایزه‌ی لوکس سال ۲۰۱۲، برنده‌ی جایزه‌ی الکس سال ۲۰۱۲، نامزد دریافت جوایز گاردین، اورنج، دوبلین و لینکلن سال ۲۰۱۲ شده است.

حتما بخوانید » بهترین رمان های داستایوفسکی

کتاب «سیرک شبانه» داستان رقابت بین دو شکل مختلف جادو -قدیمی و جدید- است و رقابت و رابطه‌ی عاشقانه بین دو شعبده‌باز جوان به نام‌های مارکو و سلیا را روایت می‌کند که قرار است در یک دوئل جادویی تا سر حد مرگ با یکدیگر رقابت کنند.

وقتی مارکو و سلیا بچه هستند، درگیر مسابقه‌ای جادویی می‌شوند و چاره‌ای ندارند جز اینکه به اصرار معلم خود در مسابقه شرکت کنند. آن‌ها نمی‌توانند بدون اجازه‌ی صریح معلمشان به‌جایی سفر، مطالعه، کاوش یا باکسی ارتباط برقرار کنند. در طول این بازی مرگبار سیلیا و مارکو زندگی خود و مجریان را در یک سیرک شبانه‌ی مرموز برای همیشه تغییر می‌دهند.

حتما بخوانید » کتاب‌های مورد علاقه ثروتمندان

بسیاری از فیلسوفان سعی کرده‌اند جایگاه عشق را در زندگی انسان تعیین کنند. مارکو و سلیا با اینکه فیلسوف نیستند ولی می‌دانند که عشق باارزش‌ترین چیز در زندگی آ‌ن‌ها است. این نه‌تنها به آن‌ها کمک می‌کند تا احساس زنده‌بودن کنند بلکه به آن‌ها در حل مشکلاتی که به نظر می‌رسید حل نشدنی است نیز کمک می‌کند.

حتما بخوانید » بهترین رمان های کلاسیک

آن‌ها می‌دانند که بزرگ‌ترین عشق یک فرد می‌تواند به یک مکان، دوست یا هنر باشد و این به‌اندازه‌ی عشق به شخصی اهمیت دارد. طرح این داستان هم‌چنین نشان می‌دهد که رقابت چقدر می‌تواند برای یک انسان مخرب باشد.

کتاب پاییزی کتاب پاییزی کتاب پاییزی کتاب پاییزی کتاب پاییزی کتاب پاییزی کتاب پاییزی کتاب پاییزی کتاب پاییزی کتاب پاییزی کتاب پاییزی کتاب پاییزی

در قسمتی از کتاب «سیرک شبانه» می‌خوانیم:

«یک‌شنبه به استیو زنگ نزدم. به پدر و مادرم گفتم که با استیو دعوای کوچکی داشتم و به همین دلیل زود به خانه آمدم. آن‌ها اصلا از این قضیه خوشحال نشدند، مخصوصا که نصفه‌شب به خانه برگشت بودم. پدر پول‌توجیبی‌ام را قطع کرد و یک ماه هم باید در خانه می‌ماندم. من هم بحث نکردم. راهکارم این بود. تصور کردم که اگر می‌فهمیدند من به سیرک عجایب رفته‌ام، چه تنبیهی در انتظارم بود.»

حتما بخوانید » کتاب شب های روشن

مرگ در پاییزمرگ در پاییز

کتاب «مرگ در پاییز» اثر یکى از برجسته‌ترین نمایشنامه‌نویسان ایران، اکبر رادی است که اولین بار سال ۱۳۴۹ منتشر شد. آثار این نمایشنامه‌نویس معروف و برجسته با آثار آنتون چخوف و هنریک ایبسن مقایسه می‌شود. اکبر رادی متولد رشت است و علاقه‌ی زیادی برای به تصویر کشیدن زندگی روزمره‌ی مردم شهرش نشان می‌دهد. او تقریبا در همه‌ی نمایشنامه‌هایش به گیلان اشاره کرده و نوشته‌هایش اشاره‌ی فراوانی به سبک زندگی و اعتقادات ساکنان این منطقه دارد.

نویسنده در کتاب «مرگ در پاییز» زندگى کشاورزی پیر به نام «مشدى» و خانواده‌اش را روایت می‌کند. بعد از رفتن پسرش به رودبار، احساس تنهایى و پیرى به او دست می‌دهد. مشدى برای اینکه از تنهایی بیرون بیاید یک اسب می‌خرد اما پس از مدتی اسب مریض می‌شود و می‌میرد. یک روز مشدی در هوایى برفى و طوفانى و بى‌توجه به حرف اطرافیانش به رودبار می‌رود. یکى از مردان آبادى او را درحالی‌که در برف و بوران گیر افتاده است، پیدا مى‌کند و به سمت خانه‌اش می‌برد ولی پیرمرد طاقت نمى‌آورد و جانش را از دست می‌دهد.

حتما بخوانید » کتاب برای موفقیت

درواقع این اثر، درد‌های خانواده‌ای روستایی که به خاطر باورها و سنت‌های خرافاتی‌شان کم‌کم به مرگ نزدیک‌ می‌شوند را روایت می‌کند.

کتاب پاییزی کتاب پاییزی کتاب پاییزی کتاب پاییزی کتاب پاییزی کتاب پاییزی کتاب پاییزی کتاب پاییزی کتاب پاییزی کتاب پاییزی کتاب پاییزی کتاب پاییزی کتاب پاییزی کتاب پاییزی کتاب پاییزی کتاب پاییزی کتاب پاییزی کتاب پاییزی کتاب پاییزی کتاب پاییزی

در قسمتی از کتاب «مرگ در پاییز» می‌خوانیم:

«می دونم گل… من تورو خیلی اذیت کردم. این‌همه سال، تو مث یه مرغ کرچ منو زیر پر و بالت گرفتی. با بود و نبود من ساختی و پام نشستی؛ ولی من خیلی ابرات کم گذاشتم. یه پوست پیازم واست نخریدم.

حتما بخوانید » کتاب سرسختی

به دفهم نبردمت زیارت وقتی می اومدی خونه من، یادت می‌آد؟ خیلی سرزنده بودی. گپساتو بافته بودی تا کمرت به سینه‌ریز اشرفی گردنت بود و به گل‌بهارم سرت. چقد شاداب بودی گل، چقد نشاط داشت.»

در ادامه بخوانید‌ » غلبه بر تنبلی

 

موضوعات مرتبط: سبک زندگی , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


منحنی فراموشی + کاربرد آن در یادگیری ؛ افزایش ماندگاری آموخته‌ها 2022
شنبه 24 مهر 1400 ساعت 21:43 | بازدید : 1019 | نویسنده : مهدیار | ( نظرات )

منحنی فراموشی چیست؟ کاربرد منحنی فراموشی در یادگیری چیست؟ نمودار معروف منحنی فراموشی ابینگهاوس چیست؟ اهمیت منحنی فراموشی چقدر میباشد؟

در ادامه پاسخی جامع به این سوالات خواهیم داد،همراه مجله اینترنتی ماهتوتا باشید.

کار نیکوکردن از پُرکردن است. شنیده‌اید؟ همه می‌گویند که برای رسیدن به موفقیت و نتایج عالی باید دست تلاش و پشتکار را به هم بدهیم و حسابی زحمت بکشیم. این موضوع در مورد یادگیری هم صدق می‌کند. درباره این موضوع تحقیق و پژوهش هم انجام شده است. برای مثال، فردی به نام ابینگهاوس منحنی خاصی طراحی کرده و نامش را منحنی فراموشی گذاشته است. ایده او هم تلاش‌کردن، تمرین و تکرار برای یادگیری است. در این مقاله از مجله اینترنتی ماهتوتا می‌خواهیم از نظراتش درباره پشتکار و منحنی فراموشی برایتان بگوییم. موضوع جذابی است. همراهی‌مان کنید.

منحنی فراموشی چیست؟

در سال ۱۸۸۵ میلادی (حوالی سال ۱۳۰۲ شمسی)، هرمان ابینگهاوس (Hermann Ebbinghaus) ایده‌ای با عنوان منحنی فراموشی مطرح کرد. این ایده همان تأکید بر اهمیت پشتکار و تمرین چندباره برای یادگیری بهتر بود. او برای آزمودن اهمیت تکرار در یادگیری، مجموعه‌ای از دروس و مواد آموزشی نه‌چندان مهم را گردآوری و شروع به تمرین و خواندن چندباره‌شان کرد.

حتما بخوانید » یادگیری در خواب

نتیجه چه بود؟ زمانی که محتوای آموزشی را چندین و چندبار تکرار و تمرین کرد، هم به آن‌ها به‌شدت مسلط شد و هم فراموش‌کردنشان دیگر چندان ساده نبود. ابینگهاوس نتیجه گرفت که اگر چیزی را در بازه‌ای زمانی، زیاد تمرین کنیم، هم به ابعاد مختلفش مسلط می‌شویم و هم امکان اینکه از مغزمان فرار کند، اندک و اندک‌تر خواهد شد.

حتما بخوانید » یادگیری اکتشافی

شاید فکر کنید که این ایده بسیار واضح است و اصلا نیاز به مطالعه و بررسی آن نبوده است؛ اما این‌طور نیست. در زمان ما ارزش تمرین‌ و تکرار برای یادگیری مشخص است. در آن زمان، ابنگهاوس از نخستین کسانی بود که به اهمیت تکرار برای توسعه حافظه واقف شد.

منحنی فراموشی

نتیجه مطالعات و بررسی‌های ابینگهاوس نموداری مشابه تصویر بالا بود. در واقع، او به کم‌رنگ‌شدن اطلاعات آموخته‌شده به‌مرور زمان توجه داشت و نموداری برای روند فراموش‌شدن اطلاعات پس از یادگیری طرح کرد. نمودار منحنی فراموشی نشان می‌دهد که اطلاعات به‌مرور زمان، به شکل تصاعدی از ذهن پاک می‌شوند.

حتما بخوانید » یادگیری عمیق

نمودار معروف منحنی فراموشی ابینگهاوس چیست؟

منحنی فراموشی در قالب نموداری هم نشان داده می‌شود که روی محور افقی (محور ایکس)، تجربه‌ها قرار می‌گیرند. تجربه‌ها هم شامل میزان تلاش و زمانی است که صرف یادگیری می‌شود. روی محور عمودی (محور ایگرگ) هم یادگیری قرار می‌گیرد که شامل عملکرد و دانش است. این نمودار نشان می‌دهد که یادگیری با تمرین و پشتکار بیشتر و بیشتر می‌شود.

حتما بخوانید » یادگیری ماشینی

بعد از یادگیری کامل، ۱۰۰ درصد مطالب آموزشی در ذهن می‌ماند. اما به‌طور طبیعی و متوسط از این مقدار مدام کم و کمتر می‌شود. برای مثال، ۲۰ دقیقه پس از یادگیری، حدود ۶۰درصد اطلاعات آموخته‌ؤده در ذهن باقی می‌ماند و این عدد به‌ترتیب، بعد از یک روز و یک هفته به ۳۰ و ۲۵ درصد می‌رسد.

منحنی فراموشی

ابینگهاوس فهمیده بود که عواملی روی کم‌رنگ‌شدن آموخته‌های موجود در مغز به‌مرور زمان نقش دارند:

  • قدرت خاطره؛
  • مقدار زمان گذشته از آموختن.

قدرت خاطره

چه چیزهایی بیشتر در ذهن باقی می‌مانند؟ ابینگهاوس معتقد بود که اگر محتوایی که آموخته شده و در مغز قرار گرفته، به فرد یادگیرنده ارتباط زیادی داشته و برایش مهم باشد، میزان نگهداشت آن در مغز هم بیشتر می‌شود. در واقع، اگر محتوای آموختنی برای فرد معنادار و به او مرتبط باشد، دیرتر آن را فراموش خواهد کرد.

حتما بخوانید » قانون درخت دانش

مقدار زمان گذشته از آموختن

پژوهش‌ها نشان داده که آدم‌ها، ۹۰درصد از چیزهایی را که یاد می‌گیرند، در عرض ماه نخست فراموش می‌کنند. پس زمان هم در میزان ماندگاری آموخته‌ها اثرگذار است.

اهمیت منحنی فراموشی

منحنی فراموشیمنحنی فراموشی

هرچند به نظر می‌رسد، منحنی فراموشی براساس ایده‌ای درست طرح شده است، هنوز هم کارشناسان در پِی پژوهش درباره یادگیری و یافتن راه‌های تازه برای افزایش بهره‌وری در یادگیری هستند. باید دقت کرد که آدم‌ها روش‌های یادگیری متنوعی دارند. بعضی‌ها از راه شنیدن می‌توانند به یادگیری کامل برسند و برخی دیداری هستند؛‌ یعنی یادگیری‌شان از راه نگاه‌کردن شکل می‌گیرد.

بنا به این موضوع، روش‌های مختلفی با محوریت فناوری هم به‌میان آمده‌اند تا به افراد برای یادگیری بهتر کمک کنند. البته باید دقت کرد که اگر راهی از پیش جواب داده و مؤثر است، به‌کارگیری آن عقلانی خواهد بود.

فراموشی کارها

روش تمرین‌وتکرار هم ایده خوبی است که جواب می‌دهد و باید به آن نگاهی پیگیرانه داشته باشیم.

حتما بخوانید » پرورش ذهن

دو نکته مهم در استفاده از منحنی یادگیری

این منحنی نشان می‌دهد که به‌طور متوسط، ۹۰درصد از چیزهایی که یاد می‌گیریم در ماه نخست یادگیری به فراموش می‌شوند. این فراموشی نتیجه تکرارنکردن است، نه اینکه خوب به مفاهیم و آموزش‌ها مسلط نشده‌ایم و آن‌ها را نیاموخته‌ایم. در استفاده از منحنی فراموشی باید به دو نکته مهم دقت داشته باشید. دو نکته‌ای که در ادامه برایتان خواهیم گفت.

تمرینِ عملی، کلید حفظ آموخته‌هاست

پس از یادگیری چیزهای مختلف باید راهی برای به‌کاربستن آن‌ها به‌طور عملی وجود داشته باشد. عمل‌کردن به محتوای یادگرفته‌شده است که باعث حفظ آن‌ها در ذهن و آشنایی با ابعاد مختلفشان می‌شود. یادگیری در عمل و با تمرین‌های عینی معنا پیدا می‌کند. برای نمونه، در زمینه یادگیری الکترونیک و آموزش آنلاین می‌توان با امتحانات، فلش‌کارت‌ها و راه‌های تمرین عملی به یادگیری بهتر افراد کمک کرد.

اگر به یادگیرنده فرصتی برای پیاده‌سازی عملی محتویات آموزشی را بدهیم، به‌طور قطع، بهتر به مهارت‌ها و دانش موردنظر مسلط می‌شود. تمرین در کلاس‌های آموزشی و استفاده از روش‌هایی که طی آن‌ها، دانش‌آموزان می‌توانند دانش یادگرفته‌شده را به‌طور عملی تمرین کنند از مهم‌ترین نکاتی است که در استفاده از منحنی یادگیری به آن اشاره می‌شود.

حتما بخوانید » بهترین منابع آزمون آیلتس

با یک‌بار آموزش چیزی آموخته نمی‌شود

در دنیای خیال، این امکان وجود دارد که یک‌بار چیزی را به کسی یاد بدهید و او همه پیچ‌وخم‌های مطلب را بدون تکرار و در همان بار اول یاد بگیرد. اما در واقعیت این‌طور نیست. برای یادگیری نیاز به تلفیق روش‌های آموزش وجود دارد و تمرین‌وتکرار است که ماندن اطلاعات آموزشی در ذهن را ممکن می‌کند.

پس اگر برنامه‌ای برای یادگیری یا آموزش دارید، حتما حواستان به این نکته باشد و اهمیت منحنی فراموشی را دست‌کم نگیرید. این‌روزها، با وجود انواع امکانات آنلاین آموزشی و روش‌های مختلف برای تمرین‌کردن بهانه‌ای برای کم‌کاری در این زمینه وجود ندارد.

حتما بخوانید »  اشتباه رایج در یادگیری زبان انگلیسی

چطور جلوی منحنی فراموشی بایستیم و نگذاریم که آموخته‌ها از یادمان بروند؟

منحنی فراموشیمنحنی فراموشی منحنی فراموشی  منحنی فراموشی  منحنی فراموشی  منحنی فراموشی  منحنی فراموشی  منحنی فراموشی  منحنی فراموشی  منحنی فراموشی 

حالا که می‌دانیم شیوه کارکرد حافظه و مغز چگونه است، باید آستین‌ها را بالا بزنیم و در این زمینه کاری بکنیم. چه کاری؟ در ادامه پیشنهاداتی مفید برای افزایش بازه نگهداری آموخته‌ها در حافظه گفته شده است:

تمرین منظم و مداوم

ابینگهاوس به‌خوبی فهمیده بود که اگر می‌خواهیم آموخته‌هایمان در بازه زمانی طولانی‌تری در حافظه بمانند، نیاز به تمرین‌وتکرار داریم. هرچقدر که تعداد دفعات تمرین بیشتر شود، میزان کاهش ماندگاری آموخته‌ها کمتر می‌شود. بنابراین، برای اینکه حافظه‌تان در یادگیری تندوتیزتر شود، باید تعداد بازه‌های زمانی را که تمرین‌وتکرار می‌کنید هم افزایش بدهید. با تکرار مداوم است که آموخته‌ها در حافظه فعال باقی می‌مانند.

حتما بخوانید » پیشرفته‌ترین ربات‌ها

شفاف‌سازی مطالب آموختنی

برای اینکه مطالب مختلف را به‌خوبی یاد بگیرید و در حافظه نگه دارید، نیاز به شفاف‌سازی آن‌ها دارید. در درجه نخست، باید بدانید که هدفتان از یادگیری چیست و موضوع موردمطالعه درباره چه چیزهایی صحبت می‌کند. بعد با کمک‌گرفتن از نمودارها، ویدئوها و ابزارهای کمکی، مطالب آموختنی را آن‌قدر شفاف کنید که یادگیری‌شان کاری نداشته باشد.

فراموشی درس

گیمیفیکیشن (Gamification) یعنی تلفیق مواد آموزشی با بازی هم به یادگیری بهتر افراد کمک زیادی می‌کند.

حتما بخوانید » غلبه بر تنبلی

مرتبط‌بودن مطالب آموختنی

هرچقدر که میزان ارتباط مفاهیم آموختنی به خود را بیشتر درک کنید، یادگیری‌تان هم ساده‌تر می‌شود. باید بدانید که ارتباط آموخته‌هایتان با زندگی و کارتان به چه شکل است. هرچقدر که کاربرد مطالب را بهتر درک کنید، یادگیری و ماندگاری‌شان در حافظه‌تان هم بیشتر می‌شود.

فراموش کردن درس

برای مثال، اگر مغز متقاعد شود که مطلب آموختنی به کارش کمک یا زندگی‌اش را به شکل واضحی آسان‌تر می‌کند، حتما از آموختن استقبال خواهد کرد؛ چیزی که به افزایش انگیزه برای یادگیری منجر می‌شود.

در ادامه بخوانید » کیفیت زندگی

در دسترس‌بودن محتوای آموزشی و تمرینی

هرچقدر دسترسی به محتوای آموزشی ساده‌تر باشد، امکان یادگیری هم بیشتر می‌شود. اگر امکان دسترسی به مطالب و امکان تمرین‌کردن داشت باشید، میزان تقویت ماندگاری مطالب در حافظه‌تان هم بیشتر می‌شود. برای نمونه، اگر امکان دوره‌کردن فایلی آموزشی در موبایل و تبلت فراهم باشد، در هر جا مثلا در زمان ترافیک می‌توانید به دوره‌کردن و تمرین مشغول شوید.

حتما بخوانید » پولدار شدن

سخن پایانی

منحنی فراموشی مطالب درسی و آموختنی‌های دیگر را شناختید. حالا بهتر درک می‌کنید که چرا گاهی احساس می‌کنیم که یادگیری‌مان اشکال دارد. واقعیت این است که بیشتر اشکالات از راه تمرین‌وتکرار رفع می‌شوند. فقط باید بدانیم که مغز و حافظه‌مان چطور عمل می‌کند تا با درک شرایطشان به بهره‌وری آن‌ها کمک کنیم.


در ادامه بخوانید » سرسختی ذهنی



موضوعات مرتبط: سبک زندگی , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


16 فیلم سینمای لاتین که حتما باید ببینید
چهار شنبه 7 مهر 1400 ساعت 15:7 | بازدید : 409 | نویسنده : مهدیار | ( نظرات )

در لیست 16 فیلم لاتین که حتما باید ببینید کدام فیلم ها قرار دارند؟ بهترین فیلم های سینمای لاتین تاریخ سینما برای شامل کدام فیلم ها میشوند؟ بهترین فیلم های لاتین تمام دوران برتر تاریخ سینما از نظر بینندگان کدام فیلم ها هستند؟ بهترین فیلم سینمای لاتین کدام فیلم می باشد؟ بهترین فیلم های سینمای لاتین که شما را پای تلویزیون میخکوب می‌کنند کدام فیلم ها هستند؟

در ادامه پاسخی جامع به این سوالات خواهیم داد.همراه مجله اینترنتی ماهتوتا باشید.

سینمای لاتین، در میان هیاهوی سینمای هالیوود و فراگیری جهانی‌اش، کمتر دیده می‌شود. اگرچه هالیوود شهرت جهانی‌اش را مدیون دستگاه‌ها و ابزارهای تبلیغاتی قدرتمندش است، همین بی‌عدالتی و عدم توازن، که به حوز‌ه‌های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی هم کشیده می‌شود، و تقابل فرهنگ امریکایی و لاتین دقیقاً همان چیزی است که در بسیاری از فیلم‌های لاتین به آن پرداخته می‌شود.

اما برخلاف تصور همگانی سینمای لاتین تنها به تصویر این بخش تأثربرانگیز تاریخ و فرهنگ خود محدود نمی‌شود؛ هم درام‌های عاشقانه‌ی این پدران قصه‌گویی، حتی در همین فضای محدودی که دارند، در میان عاشقان و مخاطبان سینما معروف و محبوب است، هم در انیمیشن و مستندسازی و ژانر کمدی و جنایی ثابت کرده‌اند که می‌توانند موفق ظاهر شوند.

از سویی، به لطف تغییرات فرهنگی و گسترش ابزارهای رسانه در سال‌های اخیر، با اینکه سیاست‌های دولت دونالد ترامپ تا حدی به عقب راندن و محدود کردن بخشی از جمعیت لاتین دنیا منجر شد، صداها و چهره‌های لاتین روزبه‌روز بیشتر و بیشتر به گوش و چشم مردم دنیا می‌رسد.

حالا به جز حضور و موفقیت برخی بازیگران و کارگردانان لاتین‌تبار در سینمای هالیوود، فرصت نمایش خلاقیت و حقیقت زندگی مردمان لاتین از سوی نابغه‌هایش یا نابغه‌های ملیت‌های دیگر در فستیوال‌های بین‌المللی بیشتر شده است؛ فرصت‌هایی که گاه به دریافت نامزدی یا جایزه‌ای مهم و معتبر جهانی نیز تبدیل می‌شود. در این مقاله از مجله اینترنتی ماهتوتا نگاهی به برخی مهم‌ترین فیلم‌های جدید و قدیمی لاتین‌ و آثار شاخص کارگردانان و بازیگران لاتین می‌اندازیم.

فرزندان آدم (Children of Men)

فرزندان من

  • محصول ۲۰۰۶
  • کارگردان: آلفونسو کوارون
  • بازیگران: کلایو اوون، جولین مور، مایکل کین

خلاصه داستان: سال ۲۰۲۷ است و تمام زنان دنیا نازا شده‌اند. جوان‌ترین ساکن زمین به‌تازگی در هجده‌سالگی درگذشته ‌است و مردم دنیا کاملاً ناامیدند. بحران و آشفتگی پایه‌های تمدن بشری را متزلزل کرده است و بریتانیا، که خود صحنه‌ی آشوب و درگیری فرقه‌های متخاصم ملی‌گراست، آخرین پایگاه پابرجای دنیاست. سیل مهاجران پشت دروازه‌های محصور بریتانیا اجازه‌ی ورود به این کشور را ندارند و دنیای در شرف مرگ و نیستی، آخرین شانس بقایش را در وجود زنی سیاهپوست، به نام کی، می‌بیند. این میان مردی افسرده‌حالِ فرزند از دست‌داده به نام تئو (کلایو اوون) مأموریت دارد که از این زن محافظت کند.

«فرزندان آدم» فیلمی مهم، در ژانر علمی‌تخیلی، اقتباسی از یک رمان قوی است که باید دست‌کم یک بار آن را دید. آلفونسو کوارون، کارگردان مکزیکی‌اش، که تا پیش از این فیلم ساخت دو فیلم بلند لاتین و یک هری پاتر را در کارنامه‌ی خود دارد، با «فرزندان آدم» به شهرت جهانی رسید و بعد با «جاذبه» (Gravity) و «روما» (Roma) جا پای خود را در سینمای هالیوود و جهان محکم کرد. در «فرزندان آدم» هنر و قدرت کارگردانی کوارون و فیلمبرداری امانوئل لوبزکی مکزیکی،

همکار دیرینه‌اش، در به‌تصویر کشیدن جهان تاریک آخرالزمانی باورپذیر، که به لحاظ زمانی و محتوایی چندان با امروز ما فاصله‌ای ندارد، با سکانس‌پلان‌های درخشان و ضرباهنگ سریع اما منسجم، نفس مخاطب را می‌گیرد و او را به صندلی میخکوب می‌کند. البته در پایان از تزریق کمی امید هم غافل نمی‌ماند. «فرزندان آدم» در سه بخش بهترین فیلمبرداری، فیلمنامه‌ی اقتباسی و تدوین نامزد دریافت اسکار شد، اما نظر بریتانیایی‌ها را به خود جلب و جایزه‌ی بهترین فیلمبرداری بفتا را از آن خود کرد.

حتما بخوانید » فیلم ترسناک

سلنا (Selena)

سلنا

  • محصول ۱۹۹۷
  • کارگردان: گرگوری ناوا
  • بازیگران: جنیفر لوپز، ادوارد جیمز آلموس

خلاصه داستان: داستان واقعی زندگی سلنا کوینتانیلا پرز، خواننده‌ی اهل تگزاس، از روزهای آغازین کار او تا زمانی که به شهرت می‌رسد، اجراها، زندگی شخصی و بعد مرگش.

نمی‌شود از فرهنگ لاتین حرف زد و اشاره‌ای به ملکه‌ی لاتین‌های تگزاس امریکا، سلنا کوینتانیلا پرز، نکرد. درامی که بر اساس زندگی‌‌نامه‌ی این خواننده‌ی محبوب لاتین ساخته شد، یکی از کلاسیک‌های پرطرفدار خانواده‌های لاتین است. «سلنا» با بازی جنیفر لوپز، از دیگر چهره‌های شاخص لاتین که توانست در هنر و موسیقی جریان اصلی امریکا بدرخشد، زندگی حرفه‌ای باشکوه اما کوتاه سلنا کوینتانیلا را به تصویر می‌کشد و نگاه صمیمی‌تری به زندگی شخصی او، قلب مهربانش و شور و عشقی که به ریشه‌هایش داشت، می‌اندازد.

اهمیت سلنا در فرهنگ لاتین به جز حرفه‌ی موفقی که در جریان اصلی امریکا برای خودش رقم زد، به این دلیل است که باعث شد هنرمندان لاتین قدم به عرصه‌ی موسیقی جهانی بگذارند. پایان تلخ رؤیای امریکایی این هنرمند پیشرو لاتین تأثیرگذاری قصه‌ی زندگی‌اش را دوچندان می‌کند.

حتما بخوانید » بهترین فیلم های فرانسوی

کوکو

کوکو

  • محصول ۲۰۱۷
  • کارگردان: لی آنکریچ
  • صداپیشگان: آنتونی گونزالس، گائل گارسیا برنال، بنجامین برت

خلاصه داستان: پسرک دوازده‌ ساله‌ای به نام میگل (آنتونی گونزالس) که به موسیقی علاقه‌مند است، آرزو دارد مثل هنرمند الگویش، ارنستو دِلا کروز، به نوازنده‌ای حرفه‌ای تبدیل شود. اما ممنوعیت نسل‌به‌نسل موسیقی در خانواده، مانع بزرگی بر سر راه اوست. اتفاقی که در فستیوال موسیقی «روز مردگان» برای او می‌افتد، او را وارد سرزمین مردگان می‌کند و مسیری که باید طی کند تا به آرزویش برسد.

کوکو را همه باید ببینند؛ نه فقط به خاطر پیام سیاسی‌ای که به امریکا و جهان مخابره می‌کند، این فیلم قابلیتی دارد که می‌تواند در دل همه نفوذ کند. البته نمی‌توان زمان ساخت و اکران فیلم را نادیده گرفت؛ زمانی که رئیس‌جمهور سابق ایالات‌متحده مذبوحانه تلاش می‌کرد بین ایالات‌متحده و مکزیک دیوار بکشد، کمپانی دیزنی و پیکسار با ساخت این فیلم بر ایجاد پل بین برای اتحاد فرهنگ‌ها و از بین بردن حفره‌ی فرهنگی تحمیل‌شده به مکزیک و امریکا تأکید کردند؛ تأکیدی که از چشم اعضای آکادمی اسکار دور نماند و جایزه‌ی بهترین انمیشن را برایش به ارمغان آورد.

این نامه‌ی عاشقانه به مکزیک و سنت‌هایش با انیمشن نفسگیر، رنگ‌های زنده و موسیقی امیدبخش‌اش به اهمیت خانواده، عشق و خاطره می‌پردازد. در کنار این مفاهیم، از واقعیت و خطرات تبدیل شدن به یک هنرمند، از خودگذشتگی‌هایی که می‌طلبد و آدم‌های از جنس و رنگ‌های مختلفی که در این مسیر بر سر راه قرار می‌گیرند، و حرفه‌ای که تو را از فراز و نشیب‌های احساسی بالا و پایین می‌برد، می‌گوید.

حتما بخوانید » فیلم ماشینی

کتاب زندگی (The Book of Life)

کتاب زندگی

  • محصول ۲۰۱۴
  • کارگردان: خورخه گوتیارز
  • صداپیشگان: دیه‌گو لونا، زویی سالدانیا، چنینگ تیتوم

خلاصه داستان: دو پسربچه به نام‌های مانولو (دیه‌گو لونا) و خواکین (چنینگ تیتوم) در مکزیک که یکی آرزو دارد گاوباز و نوازنده‌ی گیتار شود و دیگری آرزوی قهرمان شدن و دفاع از شهرش را در سر دارد، عاشق دختری به نام ماریا (زویی سالدانا) هستند. الهه‌ی حاکم بر سرزمین خاطره‌ها (سرزمین مردگانی که بازماندگان‌شان روی زمین هنوز به یادشان هستند)، لامورتا و همسرش زیبالبا، که حاکم سرزمین فراموشی (سرزمین مردگانی که دیگر کسی از زندگان به یادشان نیست)، بر سر پایان این ماجرا با هم شرطی می‌بندند که ببینند در نهایت کدام‌یک از پسرها به ماریا خواهد رسید.

«کتاب زندگی» هم یکی از فیلم‌های لاتین است که به خاطر عشقش به هنر، سنت، دانش و فرهنگ مکزیکی غنی است. در ظاهر به نظر می‌رسد که صرفاً قصه‌ای عاشقانه است، اما در واقع پا را از این فراتر می‌گذارد و موضوعی غم‌انگیز را با نگاهی زیبا و ترکیبی از طنز و موسیقی به نمایش می‌کشد. پیام زیبای این انیمیشن جادویی می‌خواهد به مخاطب بگوید که به رفتگان از این دنیا نه فقط با یادآوری خاطرات‌شان، که با بررسی خطاها یا افسوس‌هایشان و درس گرفتن از آنها، عشق بورزیم. این فیلم می‌خواهد به ما یادآوری کند که زندگی را در آغوش بکشیم، همه‌ی آدم‌های اطراف‌مان را دوست داشته باشیم و فرهنگ‌مان را، که از ما موجودات منحصربه‌فردی می‌سازد، ارج بنهیم.

حتما بخوانید » سریال فانتزی

ریتا مورنو: دختری که تصمیم گرفت به هدفش برسد (Rita Moreno: Only a Woman Who Determined to Go for It)

ریتا مورنو

  • محصول ۲۰۲۱
  • کارگردان: مارییِم پرز رییِرا
  • با حضور: ایوا لانگوریا، گلوریا استفان، مورگان فریمن، ووپی گلدبرگ

خلاصه داستان: ریتا مورنو هفتاد سال با اجراها و نقش‌آفرینی‌هایش منبع الهام و مایه‌ی سرگرمی بسیاری از عاشقان و مخاطبان سینما بوده است. این مستند روایتی است از کودکی تا روزهای ستاره بودن او.

مستند ریتا مورنو، بازیگر، خواننده و رقصنده‌ی اهل پورتوریکو، که در آثار مهمی همچون «داستان وست‌ساید» (Westside Story) و «آواز در باران» (Singing In the Rain) حضور داشته است، در افتتاحیه‌ی ساندنس ۲۰۲۱ به نمایش درآمد. این مستند فوق‌العاده و بی‌نظیر، زندگی حرفه‌ای ستاره‌ی لاتین سینمای هالیوود را در عصر طلایی‌اش، تعصباتی که به عنوان یک خارجی با آن روبه‌رو بود، تلاش‌ها و موفقیت‌هایش را به تصویر می‌کشد. این فیلم همچنین تصویر عمیقی از صنعت سرگرمی را از نگاه یک پورتوریکن، که به ریشه‌های خود می‌بالید و مجبور بود برای رسیدن به آرزویش موانع زیادی را پشت سر بگذارد، نشان می‌دهد.

حتما بخوانید » انیمیشن‌ آسیایی

راز درون چشم‌هایشان (El Secreto de sus Ojos)

راز درون چشم‌هایشان

  • محصول ۲۰۰۹
  • کارگردان: خوان خوزه کامپانه‌یا
  • بازیگران: ریکاردو دارین، سولداد بیژامیل، گیژرمو فرانچلا، پابلو راگو

خلاصه داستان: یک وکیل بازنشسته‌ی دادگستری فدرال آرژانتین (ریکاردو دارین) رمانی را بر اساس یک پرونده‌ی مختومه‌ی حل‌نشده‌ی قدیمی‌اش می‌نویسد و سعی می‌کند به کمک دوست و همکار قدیمی‌اش (سولداد بیژامیل) راز حل‌نشده‌ی این پرونده را حل کند. پرونده مربوط به زن جوان تازه‌عروسی بوده است که بر اثر تجاوز جنسی در منزل خود کشته می‌شود. سیر احساسی این وکیل در خاطرات گذشته او را به نتیجه‌ی شوکه‌کننده‌ای می‌رساند.

این درام اسپانیایی آرژانتینی برنده‌ی جایزه‌ی گویا و بهترین فیلم خارجی اسکار، که اقتباسی است از رمانی به نام «پرسش چشمان‌شان» (La pregunta de sus ojos) نوشته‌ی ادواردو ساچری، ازجمله بهترین فیلم‌های ژانر جنایی مهیج است. روایت غیرخطی این فیلم که پرده از یک پرونده‌ی قتل و تجاوز برمی‌دارد، در کنار عواقب خطاها و فرصت‌های از دست‌رفته‌ی شخصیت‌های فیلم، اثرگذاری‌اش را بیشتر می‌کند. یک نکته از بی‌شمار ویژگی‌های خوب این فیلم این است که از نمایش بهترین و بدترین بخش‌های فرهنگ آرژانتینی خجالت نمی‌کشد.

از سویی، خط جنایی قصه را با داستانی عاشقانه، هنرمندانه ترکیب می‌کند. یک صحنه‌‌ی تک‌برداشتی تعقیب‌وگریز هم دارد که به‌قدری آدرنالین را بالا می‌برد که تماشاگر فکر می‌کند خودش در صحنه حضور دارد.

حتما بخوانید » سریال درام

بئاتریس در مهمانی شام (Beatriz at Dinner)

بئاتریس در مهمانی شام

  • محصول ۲۰۱۷
  • کارگردان: میگل آرتتا
  • بازیگران: سلما هایک، جان لیسگو، کلویی سونی

خلاصه داستان: بئاتریس (سلما هایک) ماساژور و درمانگر ساکن لس‌آنجلس است که به دعوت یکی از مراجعه‌کنندگانش، کتی، به عمارت کنار ساحل می‌رود. در راه ماشینش خراب می‌شود و کتی از او دعوت می‌کند که با او در یک شام کاری همراه شود. سر و کله‌ی مهمان‌ها پیدا می‌شود و بئاتریس به‌ناگاه خودش را در جنگی کلامی با شخصی بانفوذ در حوزه‌ی املاک، که پول برایش از آدم‌ها مهم‌تر است، می‌بیند.

فیلم سینمای لاتین

میگل آرتتا، کارگردان اهل پورتوریکو، فیلمی درباره‌ی چند مهاجر مکزیکی در تلاش برای ساختن حرفه را در کنار درمانگری، که خودش را شاخ‌ تو شاخ با فردی می‌بیند که مجموعه‌ای است از تمام چیزهایی که او از آن متنفر است، هنرمندانه کارگردانی می‌کند. نتیجه یکی از پرتنش‌ترین بحث‌های بر سر میز شام در عالم سینماست. شخصیت سلما هایک در این بحث اشارات ظریفی به رویکرد جامعه‌ی امریکایی در قبال نژاد، طبقه و سنت می‌کند. این تفسیر تند و تیز و به لحاظ زمانی به‌موقع اجتماعی قرار است مخاطب را اذیت و وادار کند که با خود بیندیشند اگر در موقعیت بئاتریس، یعنی مواجهه با ساکنینِ امریکایی که ترامپ ساخته است، قرار بگیرند، چگونه عمل می‌کنند.

حتما بخوانید » کمدی سیاه

در هایتس (In The Heights)

در هایتس

  • محصول ۲۰۲۱
  • کارگردان: جان ام. چو
  • بازیگران: آنتونی راموس، کوری هاکینز، لزلی گریس

خلاصه داستان: سه روز از زندگی مردمانی در محله‌ی لاتین (با اکثریت دومینیکن) واشینگتن هایتس در منهتن نیویورک که دربار‌ه‌ی صاحب یک خواربارفروشی است که بعد از ارثیه‌ی قابل توجهی که به او می‌رسد، قصد دارد مغازه‌اش را تعطیل کند و روزهای بازنشستگی را در جمهوری دومینیکن بگذراند. اما تردید دارد.

درام موزیکال امریکایی که کارگردانی امریکایی‌تایوانی بر اساس نمایشی با همین نام نوشته‌ی لین-منوئل میرندا ساخته است، داستان مردمانی را روایت می‌کند که هریک برای زندگی بهتر به دنبال آرزوهای خود هستند. برخلاف انتقادهای فراوانی که به فیلم شده است، «در هایتس» سنت لاتین‌تبارها را به‌گونه‌ای ترسیم می‌کند که پیش از آن هرگز شاهدش نبوده‌ایم.

ما بیشتر در فیلم‌های مربوط به لاتین‌ها یا با حضور لاتین‌ها با شخصیت‌های آسیب‌دیده یا دست‌چندم مواجهیم که به‌گونه‌ای از سنت‌های خود در تقابل با فرهنگ امریکایی آسیب می‌بینند و نادیده گرفته می‌شوند، اما در این فیلم، شاهد جوانانی هستیم که به ریشه‌هایشان افتخار می‌کنند و نسبت به سنت و فرهنگ خود احساس خوبی دارند. این فیلم لاتین به هیچ وجه کلیشه نیست و تنها جشنی از فرهنگ‌های متنوع لاتین است.

حتما بخوانید » بهترین فیلم های دهه‌‌ی گذشته

درس‌های زبان (Language Lessons)

درس‌های زبان

  • محصول ۲۰۲۱
  • کارگردان: ناتالی مورالس
  • بازیگران: ناتالی مورالس، مارک دوپلاس

خلاصه داستان: زنی به نام کارینو (ناتالی مورالس)، که مشکل اعتماد کردن به دیگران را دارد اما در جست‌وجوی عشق است، و مردی به نام آدام (مارک دوپلاس)، که خجالتی اما دوست‌داشتنی است ولی یک تراژدی در زندگی‌اش دارد که به دنبال گریز از آن است، از طریق تماس آنلاین با هم آشنا می‌شوند. کارینو معلم زبان اسپانیایی آدام شود و به‌تدریج دوستی‌ای بین‌شان شکل می‌گیرد.

درامی درباره‌ی همه‌گیری بی آنکه در آن به همه‌گیری اشاره شود، به کارگردانی ناتالی مورالس امریکایی‌کوبایی که اولین نمایش جهانی‌اش را در جشنواره‌ی برلین ۲۰۲۱ تجربه کرد. مورالس و مارک دوپلاس هم بازیگران این فیلم هستند و هم خالقان دو شخصیت اصلی فیلم. این دو، شخصیت‌ها را به طور جداگانه خلق کردند و بعد در مقابل هم قرار دادند تا ببیند چطور با هم برخورد می‌کنند. دوپلاس، که پیش از این سراغ ساخت فیلم‌هایی رفته بود که آشکارا نشان از روزگار شیوع جهانی کرونا دارند، می‌گوید در «کلاس‌های زبان» هیچ‌کس از واژه‌ی هراس‌انگیز «پاندمی» استفاده نمی‌کند ولی فاصله میان شخصیت‌های فیلم گویای همه‌چیز است.

این فیلم نه‌تنها در دوران فاصله‌های اجتماعی همچون پرتوی از نور خورشید است، بلکه جنسی از دوستی را تصویر می‌کند که این روزها در رسانه‌ زیاد نمی‌بینیم. این فیلم با نمایش تصویری ملموس از مهر و فقدان، نشان می‌دهد که چطور آدم‌ها در زمانی که به یک دیگری نیاز دارند، قدم به زندگی‌های هم می‌گذارند. شیمی بین شخصیت مرد و زن، در کنار کلاس آموزش زبان اسپانیایی، که خود مایه‌ی دلخوشی و دلگرمی است، اینکه چطور یادگیری موضوعات جدید می‌تواند منجر به دوستی‌ها و روابط تازه شود، همه و همه دست‌‌به‌دست هم می‌دهد که «کلاس‌های زبان» فیلمی خوشایند برای تماشا، به‌طور ویژه در این روزها، باشد.

حتما بخوانید » 11 فیلم اول کارگردانان مشهور

موی بد (Pelo Malo)

موی بد

  • محصول ۲۰۱۳
  • کارگردان: ماریانا روندون
  • بازیگران: بتو بنیتس

خلاصه داستان: پسربچه‌ای نه‌ساله در آپارتمانی فرسوده در کاراکاس با مادر بیوه و برادر کوچکش زندگی می‌کند. او موهای بدی (Pelo Malo، اصطلاحی در زبان لاتین برای موهای فر مدل افریقایی) دارد که از آن ناراضی است و به طرق مختلف سعی می‌کند آن را صاف کند. مادرش از این موضوع ناراحت است، چرا که توجه بیش از اندازه‌ی پسر به ظاهرش را کاری دخترانه می‌داند.

اگرچه مردمان لاتین سنت‌های زیبایی دارند، مسائلی در فرهنگ‌شان وجود دارد که چندان خوشایند و زیبا نیست؛ زن‌گریزی، جنسیت‌زدگی و نژادپرستی ازجمله این مسائل است که ماریانا روندونِ کارگردان در این فیلم محصول ونزوئلا روی آنها دست گذاشته است. پسرکی که همراه با دوستِ دخترش برنامه‌های دختر شایسته را تماشا می‌کند و از موهایش ناراضی است و دائم در تلاش است به طریقی آن را تغییر شکل دهد تا شبیه پسرهای دیگر و همین‌طور خواننده‌ی محبوبش شود، مشکلات زیادی را در خانواده به وجود می‌آورد. فیلمساز از همین موضوع به ظاهر ساده استفاده می‌کند تا از زن‌گریزی، هراس از دگرباشی و تابوهای موجود در فرهنگ لاتین (و بسیاری فرهنگ‌های دیگر) انتقاد کند.

حتما بخوانید » 10 فیلم برتر کره‌ای

در زمانه‌ی پروانه‌ها (Within the Time of the Butterflies)

در زمان پروانه‌ها

  • محصول ۲۰۰۱
  • کارگردان: ماریانو باروسو
  • بازیگران: سلما هایک، مارک آنتونی، ادوارد جیمز آلموس

خلاصه داستان: خواهران میرابال بعد از آنکه اعضای خانواده‌شان به دست نیروهای رژیم دیکتاتوری ترخیو در دومینیکن کشته می‌شوند، تبدیل به مبارز می‌شوند و در این راه جان خود را از دست می‌‌دهند.

فیلم لاتین

خواهران میرابال، به خاطر مخالفت و مبارزه‌ی سرسختانه با رژیم دیکتاتوری رافائل ترخیو در جمهوری دومینیکن تبدیل به نماد انقلاب شده‌اند. صدای مخالفت و فعالیت‌های آنها بر ضد ترخیو، که در نهایت منجر به مرگ سه نفرشان شد، گذشته‌ی تاریخی این ملت را به‌کل تغییر داد. نام این خواهران شهیدِ در راه وطن در میان کسانی که در راه دفاع از کشور در مقابل ظلم و تعدی جان خود را از دست داده‌اند، برجسته است. و این فیلم سعی می‌کند یاد آنها را زنده نگه دارد.

حتما بخوانید » فیلم ترسناک لاوکرفت

عشق سگی (Amores Perros)

عشق سگی

  • محصول ۲۰۰۰
  • کارگردان: الخاندرو گونسالس اینیاریتو
  • بازیگران: گائل گارسیا برنال، گویا تولدو

خلاصه داستان: سه قصه‌ی متفاوت که با یک تصادف رانندگی در مکزیکو سیتی به هم ربط پیدا می‌کنند. هر یک از این سه داستان به‌طور مستقل ظلم انسان‌ها نسبت به یکدیگر و وجه تاریک و تباه زندگی را به تصویر می‌کشد.

درست مثل آلفونسو کوارون، ایناریتو فیلمسازی است که همیشه بدون ظاهرسازی یا رمانتیک جلوه دادن فاجعه و بدبختی به جوانب خاصی از زندگی در مکزیک اشاره می‌کند. این فیلم، به جز ایده‌ی سنگین و خشونت آشکارش، نمونه‌ی ایده‌آلی از روایت موازی و همزمان چند قصه از طریق یک اتفاق است و همین‌طور بیان توصیفی کمیابی از نابرابری طبقاتی. «عشق سگی»، که به طرز خانما‌ن‌سوزی آزاردهنده است، در ذهن مخاطب باقی می‌ماند و به همین خاطر، یکی از بهترین فیلم‌های ایناریتو است.

حتما بخوانید » بهترین فیلم‌های ایرانی

زندگی ماهی‌ها (La Vida de los Peces)

زندگی ماهی‌ها

  • محصول ۲۰۱۰
  • کارگردان: ماتیاس بایز
  • بازیگران: سانتیاگو کاباررا، بلانکا لوین

خلاصه داستان: آندره، سفرنامه‌نویس ساکن برلین، که به نظر می‌رسد زندگیِ در سطح جهانی خوبی دارد، بعد از سال‌ها به دلیلی دوباره به سانتیاگو برمی‌گردد و آنجا با حادثه‌ای تراژیک مواجه می‌شود.

ترک خانه و خانواده برای پیگیری اهداف و آرزوها بخش جداناپذیر زندگی است؛ اما وقتی بعد از مدت‌ها دور بودن از خانه دوباره به خانه برمی‌گردی، چه اتفاقی می‌افتد؟ این فیلم محصول شیلی برنده‌ی جایزه‌ی گویا سعی می‌کند پاسخ این پرسش را بدهد. «زندگی ماهی‌ها» داستان بازگشت به خانه بعد از مدت‌ها و مواجهه با تعلقات را به شکل ساده‌ای روایت می‌کند؛ همان درام‌های عاشقانه‌ی آشنای لاتین که عشق به خانه و خانواده را به زیباترین شکل به تصویر می‌کشد و احساسات مخاطب را درگیر می‌کند.

حتما بخوانید » بهترین فیلم انیمیشن گلدن گلوب

من یک کارگردان هستم (I Am a Director)

من کارگردان هستمفیلم سینمای لاتین فیلم سینمای لاتین فیلم سینمای لاتین فیلم سینمای لاتین  فیلم سینمای لاتین فیلم سینمای لاتین فیلم سینمای لاتین فیلم سینمای لاتین فیلم سینمای لاتین فیلم سینمای لاتین  فیلم سینمای لاتین فیلم سینمای لاتین  فیلم سینمای لاتین فیلم سینمای لاتین فیلم سینمای لاتین فیلم سینمای لاتین  فیلم سینمای لاتین فیلم سینمای لاتین فیلم سینمای لاتین فیلم سینمای لاتین فیلم سینمای لاتین فیلم سینمای لاتین  فیلم سینمای لاتین فیلم سینمای لاتین   
  • محصول ۲۰۱۲
  • کارگردان: خاویر کلون
  • با حضور: کارلوس ریوار مارچاند، لارا آله‌مان، جیکوب مورالس، لیلیان هِرست

خلاصه داستان: کارلوس (کارلوس ریوار مارچاند) بعد از پنج سال حضور در هالیوود به خانه، پورتوریکو، برمی‌گردد تا اولین فیلم بلندش را بسازد.

رؤیای ساختن فیلم شخصی‌ به سراغ (اگر نگوییم همه) بیشتر عاشقان سینما می‌آید. با این حال، این رؤیا برای همه به واقعیت تبدیل نمی‌شود. بسیاری از این خیالپردازان یا در مرحله‌ی خیال باقی می‌مانند یا گول همین خیالپردازی‌ها را می‌خورند و فراموش می‌کنند که ساختن یک فیلم چقدر می‌تواند سخت باشد. «من یک کارگردان هستم» مستندنمایی (Mockumentary) است که چالش‌هایی را که فیلمساز در فرایند فیلمساز شدن با آن مواجه است، به شکلی طنزآلود به نمایش می‌کشد.

فیلمسازانی که در اول راه خود هستند، به‌خصوص غیرامریکایی‌ها و اینجا به طور ویژه امریکایی‌لاتین‌ها و اهالی کارائیب، با این فیلم و این پرسش ابدی که «آیا فیلمم را باید به زبان انگلیسی یا به زبان مادری بسازم؟» همذات‌پنداری می‌کنند.

حتما بخوانید » فیلم ترسناک

مثل آب برای شکلات (Like Water for Chocolate)

مثل آب برای شکلاتفیلم سینمای لاتین فیلم سینمای لاتین فیلم سینمای لاتین فیلم سینمای لاتین  فیلم سینمای لاتین فیلم سینمای لاتین فیلم سینمای لاتین فیلم سینمای لاتین فیلم سینمای لاتین فیلم سینمای لاتین  فیلم سینمای لاتین فیلم سینمای لاتین  
  • محصول ۱۹۹۲
  • کارگردان: آلفونسو آرائو
  • بازیگران: مارکو لئوناردی، لومی کاوازوس، یارلی آریزمندی

خلاصه داستان: تیتای زیبارو (لومی کاوازوس)، جوان‌ترین دختر خانواده، اجازه‌ی ازدواج با عشق واقعی‌اش، پدرو (مارکو لئوناردی) را ندارد. از آنجا که به حکم سنت، تیتا مسئول نگهداری از مادرش است، پدرو، در حالی که همچنان عاشق تیتاست، با خواهر بزرگ‌تر او (یارلی آریزمندی) ازدواج می‌کند. این موقعیت منجر به تنش زیادی در خانواده می‌شود و احساسات قوی تیتا به شکل خیال‌گونه‌ای در آشپزی نمود پیدا می‌کند.

این درام عاشقانه بر اساس رمانی با همین نام نوشته‌ی لائورا اسکیبل در سبک رئالیسم جادویی، که مردمان لاتین در آن ماهرند، ساخته شده است. مثل بسیاری از فرهنگ‌های قدیمی این فیلم درباره‌ی عشق به غذا و ابراز عشق در قالب غذاست. « مثل آب برای شکلات» قصه‌ی زنی عاشق را روایت می‌کند که با عشق غذا می‌پزد و با استفاده از رئالیسم جادویی نشان می‌دهد که چیزی چنین عادی و رومزه مثل آشپزی چطور می‌تواند تبدیل به تجربه‌ای رازآلود شود.

تماشای این ملودارم عاشقانه مثل یک رؤیاست. این فیلم در زمان اکران به پرفروش‌ترین فیلم خارجی در ایالات‌متحده (تا آن موقع) تبدیل شد. آلفونسو آرائو، کارگردان فیلم، را با درام عاشقانه‌ی دیگری به نام «راه رفتن روی ابرها» (A Walk in the Clouds) با بازی کیانو ریوز می‌شناسیم.

حتما بخوانید » 10 فیلم پرجستجوی گوگل


موضوعات مرتبط: معرفی فیلم سریال مستند , ,

|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2


منوی کاربری


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
نویسندگان
لینک دوستان
آخرین مطالب
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



دیگر موارد
چت باکس

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)
تبادل لینک هوشمند

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان جی فان و آدرس jfun.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت

آمار مطالب

:: کل مطالب : 1152
:: کل نظرات : 0

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 1
:: تعداد اعضا : 3

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 124
:: باردید دیروز : 519
:: بازدید هفته : 1424
:: بازدید ماه : 2007
:: بازدید سال : 18691
:: بازدید کلی : 18691